homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am nevoie de un raspuns repede

#1 2007-01-04 22:19:24

maxxx
New member
Inregistrat: 2007-01-04

am nevoie de un raspuns repede

doctoressa mi-ai spus k nu e "safe"sa faci sex in timpul menstruatiei..sau in ultima zi(cum s-a intamplat in cazul meu)si k ar trebui sa imi fac griji..uite insa ce am gasit pe un alt site..
ai cum sa ramai gravida in timpul menstruatiei?
Categoric nu !
In timpul menstruatiei nu exista ovulatie deci spermatozoizii nu ar avea ce fecunda. Este adevarat ca spermatozoizii pot rezista cateva zile in vagin, la fel ca si ovulele, dar oricum nu foarte mult timp. Ovulatia are loc la aproximativ 10-12 zile de la data menstruatiei.
In plus, datorita fluxului de sange care curge din vagin, spermatozoizii ar fi aruncati afara. De asemenea, menstruatia este perioada in care mucoasa uterina se descuameaza si se elimina, astfel incat un posibil ovul fecundat nu ar avea pe ce sa se implanteze si sa creasca !

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti

astept un raspuns.multumesc

#2 2007-01-04 23:31:31

Tinutza
Sr. member
Inregistrat: 2006-07-16

Re: am nevoie de un raspuns repede

intr-adevar, in timpul sangerarii nu exista un mediu favorabil fecundarii si probabil nici un ovul...insa cum scrie si mai sus "Este adevarat ca spermatozoizii pot rezista cateva zile in vagin, la fel ca si ovulele, dar oricum nu foarte mult timp" se poate sa fie o exceptie si ovulatia sa se intample la 7-8 zile si spermatozoizii sa traiasca la fel de mult...ai risca? sunt multi factori care influenteaza aparitia ovulatiei....plus ca tu ai zis "ultima zi" care probabil e a 4-5-a zi ... daca aduni durata (maxima) a vietii spermatozoizilor (7-8 zile) iti da ziua 11-13 ... care poate fi perioada maxima de ovulatie, ma-ntelegi? smile

p.s. : spermatozoizii din cate stiu eu nu in vagin stau, ci in uter/trompe....gresesc?

#3 2007-01-04 23:39:09

Duke
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-15

maxxx a scris:

doctoressa mi-ai spus k nu e "safe"sa faci sex in timpul menstruatiei..sau in ultima zi(cum s-a intamplat in cazul meu)si k ar trebui sa imi fac griji..uite insa ce am gasit pe un alt site..
ai cum sa ramai gravida in timpul menstruatiei?
Categoric nu !
In timpul menstruatiei nu exista ovulatie deci spermatozoizii nu ar avea ce fecunda. Este adevarat ca spermatozoizii pot rezista cateva zile in vagin, la fel ca si ovulele, dar oricum nu foarte mult timp. Ovulatia are loc la aproximativ 10-12 zile de la data menstruatiei.
In plus, datorita fluxului de sange care curge din vagin, spermatozoizii ar fi aruncati afara. De asemenea, menstruatia este perioada in care mucoasa uterina se descuameaza si se elimina, astfel incat un posibil ovul fecundat nu ar avea pe ce sa se implanteze si sa creasca !

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti

astept un raspuns.multumesc

total gresit ovulatia nu are loc cu 10-12 zile de la menstruatie are loc cu 14 zile de la inceperea unei noi menstruatii....au mai fost si cazur cand au ramas fete pe timpul menstruatiei....

#4 2007-01-04 23:43:44

Tinutza
Sr. member
Inregistrat: 2006-07-16

da...nu e acelasi lucru? ca nu inteleg...

#5 2007-01-04 23:52:10

Melody
Full member
De la: mine din camara...
Inregistrat: 2006-12-15

mai. la un ciclu regulat , ovulatia are loc in ziua a 14a, pana in ziua 15.spermatozoizii pot supravietui 7zile inauntru,timp in care ei continua sa urce spre trompe..ovulul mai traieste cam 2zile dupa ovulatie (eliberarea din ovar). daca ciclul e mai scurt, ovulatia vine mai repede.daca e de 27 d zile,ovulatia apare in ziua 13, 26 -ziua 12etc.daca e mai lung, apare mai tarziu , regula e aceeasi.ideea e ca perioada luteala (de la ovulatie la menstruatie ) e de 14 zile, si aia e inflexibila, nu se mareste sau micsoreaza.
deci daca ai ciclul f scurt, poti sa ai ovulatie in timpul menstruatiei ! metoda cu "nu raman in timp ce curge sange" nu e corecta , dupa cum vezi...

Cocorosie!

Publicitate

loading...

#6 2007-01-05 01:13:35

blue_elf
Hero member
De la: BUCURESTI
Inregistrat: 2006-08-09

deci (continui ce a scris melody ) folositi protectie chiar daca se zice k  ramai pregnant sua nu  big_smile,cel my bine mi se pare .

Pastreaza-ti cugetul
clar si linistit,ca apele unui lac adanc,transparent ca lumina ochilor de
corb.Deasupra,apele sunt linistite.Nu are rost sa-l rascolesti acum si sa-l tulburi.In
acest suflet netulburat-umbrele evenimentelor acestei lumi se vor topi singure.

#7 2007-01-05 02:17:47

dida
Insomniac member
Inregistrat: 2006-11-20

cam asa ma gandesc si eu ... nu merita sa riscati aiurea

it doesn`t matter if the guy is perfect or the girl is perfect as long as they are perfect for each other

#8 2007-01-06 17:56:02

puioanca
Full member
Inregistrat: 2006-12-27

pai nici nu prea e igienic sa faci sex fara prezervativ in timpul menstruatiei...acuma daca chiar esti asa in focul pasiunii si n ai prez la tine merge o exceptie dar eu una nu m-am riscat cd s a intamplat situatia de mai sus

Daca iubesti pe cineva lasa-l sa plece...daca se intoarce inapoi e al tau, daca nu, inseamna k nu a fost niciodata...

#9 2007-01-07 17:06:34

cristina87
New member
Inregistrat: 2006-06-07

am o nelamurire..in noaptea de rev am luat ultima pastila  de pe folie..pe care cred ca am vomat-o deoarece am vomat dupoa vreo 2 ore dupa ce ma luat-o si nu am mai luat alta deoarece eram despartita de prietenul meu si nu credeam ca mai are sens.menstruatia mi-a venti cu o zis mai repede..sa fie din cauza ca am vomat pastila?acum m-am impacat cu prietenul meu..azi a fost ultima zi a menstruatiei si luni ar trebui sa incep o folie noua si vreau sa incep dar acum vreau sa stiu trebuie sa ma protejez cateva zile daca ultima pastila am vomat-o?mai bine zis..daca luni dupamasa ianinte sa iau prima pastila se va intampla va trebui sa ma protejez?

#10 2007-01-07 17:26:32

dragoste_cu_nabadai
Full member
Inregistrat: 2006-10-21

daca incepi o noua folie te vei proteja pana vei inghiti 7 pastile

"Oamenilor le`as demonstra cat se inseala crezand ca nu se mai indragostesc atunci cand imbatranesc, fara sa stie ca imbatranesc atunci cand nu se mai indragostesc" (G.C.Marguez)

#11 2007-01-08 00:08:33

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

daca ai vomat ultima pastila ar fi ca si cum ai fi luat numai 20 de pastile (si nu 21). Nu stiu ce pastile iei tu, dar eu iau yasmin si pe prospect la ele zice ca daca uiti ultima pastila consiederi ziua respectiva prima zi de pauza...si apoi a 8a zi incepi folie noua si esti protejata mereu. Adica sa incepi noua folie cu o zi mai devreme (daca ai incepe-o luni ar fi 8 zile de pauza). Acu nu stiu...am tot auzit ca nu e bine sa iei mai putin de 21 de pastile, dar pe prospect la yasmin spune ca poti face pauza mai repede. sa va scriu exact ce scrie(e la capitolul de intarzieri mai mult de 12 ore):
"Un comprimat omis in saptamana a 3a: Puteti alege una din urmatoarele optiuni, fara sa aveti nevoie de o metoda contraceptiva suplimentara.
1. administrati comprimatul filmat omis imediat ce v-ati amintit (chiar daca aceasta inseamna sa administrati 2 omprimate flimate odata) si continuati cu celellate la ora obisnuita. Incepeti urmatorul blistier imediat ce ati terminat blistierul curent, fara pauza intre blistiere. [...]
2. Nu mai administrati comprimatele filmate din blistierul actual, faceti o pauza de 7 zile sau mai putin (numarand si ziua cand ati omis administrarea comprimatului filmat) si continuati cu blistierul urmator."
Varianta a 2a e ceea ce ziceam eu...de aici rezultand ca e ok daca iei mai putin de 21 de pastile. Sau asta o fi valabil numai pt yasmin...nu stiu ce sa zic. Poate ne lamureste doctoressa.

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#12 2007-01-08 11:08:28

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Daca faptul ca iei doar 20 pastile e o exceptie nu e vreo tragedie. Insa asa cum bine zice Andreea, trebuie sa icepi urmatoarea folie cu o zi mai devreme(asa fel incit pauza dintre folii sa nu fie mai mare de 7 zile. In acest caz nu e nevoie de protectie suplimentara. Daca insa faci pauza mai mare intre folii, lucru comple nerecomandat, trebuie protectie suplimentara pina inghiti 7 pastile la rind

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#13 2007-01-08 15:16:45

cristina87
New member
Inregistrat: 2006-06-07

daca era sa iau mai rpede pastila trebuai sa o iau ieri,deci varianta ast pica..asa ca voi incepe de azi si ma voi proteja suplimentar 7 zile.eu iau logest si pe prospect scrie asa:"daca varsati in interval de 3-4 ore de la inghitirea drajeului de logest, substantele active nu sunt absorbite corespunzator.veti continua sa luati drajeul zilnic dar veti folosi metode contraceptive pana la urmatoarea menstruatie" dar avand in vedere ca a fost ultima pastila nu pot  ma protejez nuam pana la aparitia menstruatiei

#14 2007-01-08 15:17:40

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

te protejezi 7 zile

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#15 2008-04-07 14:57:16

bogda
New member
Inregistrat: 2008-01-12

are ceva daca faci pauza mai mare de 7zile intre folii?in afar de faptu k ai nevoie protectie la primiele 7pastile?

....:::si nu o sa mai fie la fel pur si simplu:::....

#16 2008-04-07 15:02:21

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

in afara de aia nu ar trebui sa fie probleme (asta daca nu ai contacte neprotejate de la inceputul menstrei)...

happy with him...inlove with him...puss

#17 2008-04-07 19:50:31

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

nu exista nici-o dereglare..
poti incepe din prima zi, si esti protejata imediat
sau poti incepe in oricare zi, si trebuie sa te protejezi suplimetar 7 zile

#18 2008-04-07 19:53:07

bogda
New member
Inregistrat: 2008-01-12

am inteles ms

....:::si nu o sa mai fie la fel pur si simplu:::....

#19 2008-04-07 19:55:50

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

cpl

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.