homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Adenom hipofizar

#1 2008-04-10 00:08:20

underakiss
New member
Inregistrat: 2008-03-31

adenom hipofizar

buna!nu stiu daca imi poate da cineva vre`un raspuns dar incerc totusi.
luna trecuta am aflat ca in urma unor analize medicale sunt diagnosticata cu adenom hipofizar hipersecretant.motivul pt care am ajuns la medic e luatul in greutate incredibil de mult in scurt timp.mai exact in 2 ani am luat vre`o 30 si ceva de kg...medicul endocrinolog mi`a zis ca minunatul adenom este motivul ingrasarii.mi`a prescris o reteta cu brocriptina si mi`a zis ca o sa o iau toata viata.ca acest adenom este o tumoare,nu se poate vindeca ci doar ameliora.intrebarile mele ar fi:chiar o sa trebuiasca sa iau toata viata pastilele astea,daca se poate opera si daca as putea slabi (sa revin la greutatea din anii trecuti).si o alta intrebare ...as vrea sa stiu de la ce faci boala asta pt ca eu nu am avut nici un fel de simptome decat o oboseala permanenta zi de zi,fara dureri de cap sau altceva.orice fel de informatie mi`ar fi de ajutor.va pup

#2 2008-04-10 10:01:15

Leo
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-02-14
Site

Re: adenom hipofizar

1. de la ce-o faci... de la nimic. Pur si simplu o faci... "Din ghinion" ar fi un raspuns bun cred.
2. este Bromocriptina, nu brocriptina. Deci ai un prolactinom (adica adenom hipersecretant de prolactina). Si da, e tratament de luat mereu.
3. Cred ca este un microadenom, si de-aia nu ti-l opereaza. E mititel. N-are rost sa-ti intre chirurgical in craniu, daca se poate trata medicamentos, urmarind nivelul prolactinei din sange. (in gradina am o "floare") Daca o sa creasca mare si va da invazie selara ("selar" vine de la "sella turcica" a.k.a. saua turceasca - este formatiunea osoasa intracraniuana in care salasluieste hipofiza, si are forma de sa), atunci probabil ti se va indica operatia...
4. in afara de oboseala... n-a fost si galactoree (adica sa iasa lapte la presiune mamelonara) ? N-a fost si amenoree secundara (adica sa nu mai ai menstra)?
Durere de cap dau astfel de adenoame cand sunt mari.

Cand majoritatea prefera tratament medicamentos pe gura sau injectabil, tu vrei operatie...

Ultima oara a fost editat de Leo (2008-04-10 10:02:32)

#3 2008-04-10 10:28:29

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

din cate stiu su nu e obligatoriu sa apara secretia aia la sani si eu am prolactina usor cescuta din cauza ac.dar secretie nu am.

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#4 2008-04-10 10:32:44

Leo
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-14
Site

evilpink a scris:

din cate stiu su nu e obligatoriu sa apara secretia aia la sani si eu am prolactina usor cescuta din cauza ac.dar secretie nu am.

Nu cred ca poti compara cresterea prolactinei "din cauza ac." cu o crestere intr-un prolactinom.
OK. Poate n-a avut. Eu am intrebat doar, n-am zis c-a avut.

#5 2008-04-10 10:34:51

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

Leo a scris:

evilpink a scris:

Nu cred ca poti compara cresterea prolactinei "din cauza ac." cu o crestere intr-un prolactinom.
OK. Poate n-a avut. Eu am intrebat doar, n-am zis c-a avut.

offtopic ce sani ai leo

Publicitate

loading...

#6 2008-04-10 10:55:06

rh
Hero member
Inregistrat: 2007-01-11

Si mama o fost diagnosticata cu adenom pe hipofiza acum 7 ani. butter Tratament o sa ia si ea toata viata, bromocriptina, cum bine o zis Leo. Slava Domnului ca pana acum operatia nu o fost necesara, desi la un moment dat, datorita stresului provocat de moartea tatalui meu, adenomul i-o crescut si era cit p-aci sa ajunga la operatie....Dar, datoria tratamentului, adenomul o scazut in dimensiuni, revenind la cele initiale. Sper ca nici de acum inainte sa nu fie necesara interventia chirurgicala. Totusi, vorbim de o operatie pe creier. Nu vad cum tu ai prefera operatia in locul medicamentelor! yikes Si mama o avut ca simptom galactoreea. Pe langa tratamentul medicamentos zilnic (ceea ce nu-i asa greu...si anticonceptionalele se iau zilnic, si sunt folosite de sute de milioane de femei din lumea intreaga,) mama trebuie sa mearga la control anual, unde pe langa analize endocrinologice, etc, i se face si RMN sau tomografie, dar RMN-ul este neinvaziv, pt a vedea cum se prezinta adenomul. Este o boala pe care o vei duce pe picioare toata viata, nu ai ce face, dar cel putin vei putea avea o viata normala, nu ca in cazul altor boli mult mai grave si mai greu de suportat....Iti doresc sanatate si sper sa urmezi tratamentul si sfaturile doctorilor Si ai grija la stres!!! Mai bine zis uita-l! :k?ra:

Si mama o luat in greutate in ultimii ani, dar nu asa mult. Pt a scapa de kilogramele in plus si pt e preveni luarea altora, ar trebui sa faci miscare si sa tii sub control alimentatia.

Ultima oara a fost editat de rh (2008-04-10 10:58:18)

#7 2008-04-10 11:17:37

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

si evident sa te tii de tratamentul prescris....

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#8 2008-04-10 13:09:12

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

si eu am o prietena cu adenom hipofizar... si (parte datorita alimantatiei exagerat de vegetariana si naturista si parte geneticii) este scheletica, nu slaba. si are, asa cum a zis leo, si amenoree secundara... de secretie dintr-aia n-am auzit si nici nush ce anume ia, stiu doar ca ia diane 35 in scop terapeutic.

pe de alta parte, ami stiu un caz (da ala grav, cu vreo 2 operatii) in care un tip extrem de slab e acum aproape obez. deci depinde de la caz la caz... 

multa sanatate!

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.