homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Membru nou cu multe intrebari :)

#1 2007-03-21 20:51:36

irinuk
Membru
Inregistrat: 2007-03-21

membru nou cu multe intrebari :)

Salut!

Sper sa nu repet alte intrebari puse, eu am scanat subiectele de pe acest forum si nu am gasit raspunsurile cautate. deci:

1) exista vreo varsta anume la care ar trebui sa incepi sa faci periodic testul papanicolau? sau in urma anumitor simptome ar trebui sa il faci?

2) am avut candidoza de 2 ori - doctorul a spus ca din cauza stresului - si as vrea sa o previn. ce imi recomandati?

3) am auzit pareri impartite - ca anticonceptionalele ar trebui luate 6 luni cu 1 luna pauza sau fara pauza. cum este indicat?

4) aparitia unor noduli la san poate avea legatura cu lipsa activitatii sexuale sau cu lipsa orgasmului?

Va mutumesc anticipat in speranta ca veti lua intrebarile mele in serios!

#2 2007-03-21 21:00:50

andrutza
Vizitator

Re: membru nou cu multe intrebari :)

1. de cand ti-ai inceput viata sexuala ar trebui sa faci un test papanicolau, e bine o data pe an sa-l faci.
2. in primul rand sa nu mai fi stresata, iar ca medicatie vezi ce iti recomanda medicul.
3. aici nu stiu ce sa zic ca nu folosesc pilule
4. din cate stiu eu nu are legatura

#3 2007-03-21 21:02:19

blue_elf
Hero member
De la: BUCURESTI
Inregistrat: 2006-08-09

1. de cand iti incepi viata sexuala de atunci ar trebui sa faci si test papanicolau. cam de 2 ori pe an se face acest test.
2.flucovim de 150 mg(1 pastila-este antimicotic),previne.consuma multe fructe in schimb,mancare asnatoasa, mananca mult iaurt si incearca sa eviti stresul.
3.depinde. se poate si asa,doar daca vrei.nu vad din asta o regula.desi stiu k 7 zule pauza dupa ce termini folia sunt suficiente.
4.chestia cu nodulul si lipsa de sex am auzit-o...nushu cat la % este adevarat,dar cu orgasmul nu.e cam aberant totusi..

sper ca ti-am fost de folos.

andrutza eu stiam ca de 2 ori /an se face papanicolau.1 data la 6 luni.

Ultima oara a fost editat de blue_elf (2007-03-21 21:03:48)

Pastreaza-ti cugetul
clar si linistit,ca apele unui lac adanc,transparent ca lumina ochilor de
corb.Deasupra,apele sunt linistite.Nu are rost sa-l rascolesti acum si sa-l tulburi.In
acest suflet netulburat-umbrele evenimentelor acestei lumi se vor topi singure.

#4 2007-03-21 21:05:55

andrutza
Vizitator

eu stiam ca la 1 an.....cel putin mie asa mi-a zis medicul si asa am citit, acum nu stiu cred ca daca nu sunt pb nu tb facut asa des.

#5 2007-03-21 21:12:25

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

se face o data la 6 luni in caz ca ceva nu e in regula (rana, HPV cu risc, etc).
in caz contrar o data la 1 an e suficient

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#6 2007-03-21 21:38:58

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

irinuk a scris:

3) am auzit pareri impartite - ca anticonceptionalele ar trebui luate 6 luni cu 1 luna pauza sau fara pauza. cum este indicat?

nu e nevoie de pauza, in afara pauzei de 7 zile intre 2 folii

#7 2007-03-22 14:17:22

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

ia sa sintetizam informatiile corecte:
1. odata pe an daca nu sunt probleme, la fiecare 6 luni daca sunt probleme(HPV, rana pe col, etc), incepind de la virsta la care ti-ai inceput viata sexuala
2. nu te stresa, preventie eficienta 100% nu exista
3. nu exista nicaieri in literatura de specialitate indicatie pentru aceste pauze periodice.pauzele de 7 zile dintre folii sunt suficiente
4. nu, nu exista nici o legatura

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#8 2007-03-22 22:00:12

irinuk
Membru
Inregistrat: 2007-03-21

super! va multumesc mult pentru raspunsuri!

#9 2008-05-21 17:31:42

lukiana
Membru
Inregistrat: 2008-04-11

Buna seara,

sper ca am postat bine aici.
As avea si eu cateva intrebari. Mi s-a recomandat de catre dr ginecolog sa fac o histerosalpingografie. Insa nu mi-a spus ca trebuie sa fac o serie de analize premergatoare acestei investigatii.
Eu am facut acum vreo 2 luni o seretie si un Papa Nicolau, insa nu mai sunt valabile. Intrebarea este: la secretie mi-a iesit gardnerella, iar singurul tratament a fost cu Azitrox 5 zile si n-am mai repetat secretia. Daca imi iese iarasi gardnerella, va trebui sa aman  histerosalpingografia si sa fac tratament iar?
Sunt foarte suparata ca nu mi-a spus de la inceput in ce consta aceasta investigatie (HSG), am pierdut o luna pretioasa cand puteam face aceste analize si poate chiar tratamentul pana acum. Multumesc ca mi-ati citit post-ul si mi-ar prinde bine un raspuns

#10 2008-05-21 18:26:31

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

http://www.pcfarm.ro/dictionar.php?id=H … ingografia

papanicolaul ala este valabil.un asemena examen se face in fiecare an iar daca ai anumite probleme din 6 in 6 luni.analiza la secretie trebuie repetata.dar de ce ti-a recomndat doctorul aceasta investigatie? ai menstre abundente?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#11 2008-05-22 18:52:33

lukiana
Membru
Inregistrat: 2008-04-11

vreau sa fac un bebe; de vreo 2 ani nu ma mai protejez, iar de la sfarsitul anului trecut am inceput investigatii.  Prietenul meu a fost exclus dupa spermograma si am ramas eu cu investigatiile. Am facut monitorizare  2 luni, am ovulatie, insa nu raman insarcinata. Urmatorul pas este histerosalpingografia. Insa n-am stiut ca-mi trebuie chiar toate aceste analize premergatoare  HSG.
Stiam ca Papanicolau este valabil un an, insa problema mea era daca imi iese iar infectie cu gardnerella poate sa-mi mai faca HSG.  Mentionez, ca si ieri, ca mi-a dat ca tratament doar Azitrox 5 zile, insa din cate am citit pe aici ar fi trebuit sa am si niste ovule ca tratament.

Multumesc pentru raspuns, astept in continuare un sfat... ceva , daca se poate.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.