homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nu stiu ce sa cred mea

#1 2008-05-28 01:16:34

ecaterina_22
Membru
Inregistrat: 2008-05-28

Nu stiu ce sa cred mea

Buna tuturor!

Povestea mea este destul de trista sau cel putin asa a fost la un moment dat si imi doresc sa nu existe motive sa continue sa fie tot asa...
Mi-a intarziat ciclul cu 3 zile, trebuia sa vina pe 25, si deja am inceput sa intru in panica. Ultimul contact sexual a fost pe 13 aprilie, acum 6 sapamani, dar a fost protejat, cum de altfel au fost toate incepand cu anul 2008. Dar, cu toate astea, ma gandesc sa nu fi fost, doamne fereste, vreo "caciulita" sparta sau fisurata, desi nu imi amintesc sa fi avut probleme in acest sens.

Aspectul cu adevarat problematic este faptul ca, in noiembrie 2007, am facut o intrerupere de sarcina, o greseala enorma care imi cauzeaza de atunci procese de constiinta si nopti nedormite. De mentionat ca atunci eram la inceptul vietii sexuale - trecusera doar 4 luni, adunate, de la "marele eveniment" frumos care m-a transformat in femeie - si am fost destul de inconstienta incat sa cred povestile prietenelor, care imi garantau ca metoda "coitus interruptus" este una sigura, doar lor nu li s-a intamplat niciodata nimic. Insa mie, da. Mie mi s-a intamplat sa raman insarcinata si nici macar sa nu imi dau seama decat dupa ce mi-a intarziat menstruatia. Abia atunci am mers la farmacie, am luat un test si m-am ingrozit cand am vazut rezultatul: era pozitiv. M-am gandit mult ce sa fac, nu am putut spune asta nimanui, ma gandeam ca in mine exista o mica viata cu care nu stiu ce sa fac si nici ce sa fac cu viata mea.  Din fericire  sau din pacate poate, iubitul meu a fost mereu langa mine, m-a sprijinit si m-am putut baza pe el, si asta m-a mai linistit, altfel cred ca as fi innebunit de-a binelea. Stiam amandoi ca nu avem cum sa il pastram, si daca ni l-am fi dorit. Eu sunt studenta, am licenta anul acesta si nu lucrez, fiind intretinuta inca de parinti, iar el urma sa lipsesca (chiar pe 14 aprilie a plecat si se va intoarce la inceputul lui noiembrie) vreo 6-7 luni in afara tarii, intr-o misiune militara destul de riscanta. Asa am ajuns sa fac intrerupere de sarcina. Nu ametelile si micile dar suportabilele dureri m-au deranjat, ci ceea ce ajunsesem sa fac, amintirea groaznica a acelei zile, regretul ca nici macar nu stiu ce s-a ales de embrionul meu de 7-8 saptamani. Cu cateva luni inainte, eram inca virgina la 21 de ani, iar acum imi lasam ceea ce ar fi trebuit sa fie realizarea cea mai de pret  -copilul meu- sa moara inainte de a se naste. De atunci, ziua aia m-a ramas ca o rana in carne vie, ca un pacat pe care il voi duce in spate toata viata. Iubitul meu m-a astept tacut  si trist sa ma duca acasa. Mai bine de o luna, am tinut un fel de doliu pentru copilul meu nenascut, neputand sa ma bucur de nimic, mai ales de dragoste; imi aminteam mereu ca placerea aceea, caldura si intimitatea, faptul  esti cu cel pe care il iubesti si te iubeste a putut duce la ceva atat de inuman ca un avort. Din pacate, am facut prostia sa nu iau medicamentele prescrise de medic pentru starea de post-avort. Stiu ca am facut o mare greseala, dar m-a fost rusine si a fost pedeapsa mea pentru ceea ce am facut. Nu am avut neplaceri, infectii sau altceva, doar raceala si durerile menstruale pe care le cauzeaza. Acum mi-e teama sa nu am complicatii de la faptul ca nu am luat medicamentele indicate, am citit ca unul dintre riscurile chiuretajului este aparitia sarcinii extrauterine. Oricum, de atunci, stau intr-un stress continuu si luna de luna e ca si cum as trece din nou prin acel avort: aceleasi intrebari, teste de sarcina (care ies mereu negative), constiinta incarcata si complexe de vinovatie, lacrimi amare si mai ales ganduri despre cum ar fi aratat copilul meu...

Din pacate, momentan nu pot lua nici un test de sarcina si nici merge la un medic ginecolog, eu locuiesc in provincie, intr-un orasel unde barfele circula foarte repede. Nu pentru mine imi fac grji, ci pentru parintii mei, care sunt cunoscuti si respectati. In plus, nu vreau sa o incarc pe mama cu problemele si pacatul meu, ea are deja destule griji si are si probleme cu inima. Ea stie doar o parte din adevar: ca sunt foarte racita acolo jos si crede ca asta ar putea fi cauza intarzierii menstrei. De altfel, chiar si acum cand va scriu, simt niste impunsaturi usoare ca de ac, exact ca atunci cand sunt racita numai ca fara sa ma doara rau, ci numai putin. Pe de alta parte, nu am niciun simptom de sarcina: nu am greturi de la cafea, cum aveam atunci, pofta ciudata de ducliuri (de obicei nu mancam si atunci aveam), nici dureri nici ameteli nici oboseala nici nimic. In schimb, simt o secretie vaginala, albicioasa, ca aceea de dinainte de menstruatie, fara miros ciudat si parca astept sangerarea...

M-am gandit ca poate toate temerile sunt din imaginatia si constiinta mea, asa cum e luna de luna, ultimul contact sexual (protejat, of course, intotdeauna protejat) fiind pe 13 aprilie si ultima menstra pe 25 aprilie (prima zi). Sa fie de vina stress-ul ? Am avut mereu multe proiecte, examene, acum invat pentru licenta pe care o am in curand... Nu cred ca mi s-a mai intamplat asta de cand mi-am inceput viata sexuala (pana atunci nu acordam mare atentie ciclului, stiam ca sunt in crestere, ca e normal sa fie uneori un pic neregulat si, in plus, eram virgina, nu ma gandeam la sarcina pe atunci).

Eu am o mie de intrebari si ma gandesc la ce este mai rau. Stiu ca sunt cazuri in care fetele erau insarcinate in luni avansate (luna a patra) si sa aiba menstruatie, deci ma gandesc ca nu cumva sa mi se fi intamplat asta si mie... Pana nu imi cumpar un test de sarcina,care sa iasa negativ, nu pot sta linistita. Si nici atunci pe deplin... Dar deocamdata nu pot cumpara unul. Si nici nu am pe cine sa rog sa il ia pentru mine. Cat de curand ajung din nou in Bucuresti si atunci am sa trec pe la medic, desi mi-e groaza.

Oricum, sper ca greseala mea sa fie invatatura de minte pentru alte fete si femei. Sunt atat de preocupata de acest subiect incat caut cat mai multe informatii, scriu si vorbesc des despre el, m-as inscrie si intr-o organizatie care sa incerce sa constientizeze femeile asupra a ceea ce inseamna un avort. Cu atat mai mult a traumei pe care o provoaca si a urmelor care nu pot fi sterse. Din pacate, este o practica foarte des intalnita si mi-as dori acum sa fi avut curajul sa imi pastrez copilul. Tocmai de aceea, nu imi doresc sa fiu insarcinata din nou. Vreau ca orice copil de al meu sa vina pe lume pentru ca este dorit, in momentul in care voi avea deja familia mea, casa mea si un serviciu care sa imi permita sa il cresc asa cum imi doresc.

Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat sau o parere avizata!

Va multumesc

#2 2008-05-28 01:41:58

Chocolate22
Insomniac member
De la: cer pana la pamant
Inregistrat: 2007-11-28

Re: Nu stiu ce sa cred mea

foarte trista povestea ta

Daca esti fata, citeste!!!
postez aici de bligdizeala ... sau ca sa ma bag in seama dumbom
copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

#3 2008-05-28 07:05:47

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

Draga ecaterina_22 noi iti multumim ca ne-ai impartasit povestea ta.Sunt foarte multe tinere care trec prin ce treci tu si care inca nu si-au gasit cuvintele sa o spuna cum spui tu. Eu sincer nu cred ca esti insarcinata acum, pentru ca ai folosit prezervativ. Problema e pe plan afectiv...
Daca ajungi in Bucuresti incearca sa mergi la un doctor bun. Poate fetele iti vor recomanda pe cineva...
Sunt sigura ca si Doctoressa te-ar putea ajuta f mult. Stiu din proprie experienta.
Pana una alta- ai grija de tine si ramai pe forum smile poate vom reusi sa te faci sa mai zambesti.

#4 2008-05-28 13:51:53

ecaterina_22
Membru

Multumesc frumos pentru sprijin. Chiar trebuie sa merg la un doctor pentru ca vreau sa imi fac toate analizele, inclusiv la ginecolog, ca sa stiu ce e in neregula cu mine si pentru ce nu trebuie sa imi fac griji...

Chiar acum fug pana la o farmacie sa imi iau un test de sarcina. Nu mai conteaza daca afla cineva sau exista zvonuri. E vorba de linistea si siguranta mea. Azi-noapte nu am avut somn deloc, am stat pana pe la 3 si m-am dus periodic la baie sa verific daca nu cumva... exista o pata rosie pe chilotul meu. Nimic. Plus ca tot timpul simt nevoia sa merg, ca atunci cand sunt racita... Desi e rusinos, marturisesc ca am simulat si un consult ginecologic, pana la urma medicul asa m-a consultat - cu degetelul. Nu am simtit nimic in interior. Dar mai bine sa aflu rezultatul testului...

Sper sa imi recomandati un medic bun. Cand am fost la consult, la un spital renumit din Capitala, nu ii dau numele, erau o femeie si un barbat, ambii ginecologi. Spre surprinderea mea, femeia a fost cea are m-a judecat si mi-a vorbit ca si cum as fi vrut, intentionat, sa raman insarcinata si ca nu imi pasa daca faceam sau nu un avort. Dei nu cred ca ea, fiind femeie, nu a trecut prin asa ceva.

Barbatul insa a inteles situatia si mi-a spus ca asta e, e vorba de un accident nefericit si ca i se putea intampla oricui, mai ales cand nu esti documentat in intregime si crezi tot ce iti spun prietenii "experimentati", care iti vand orice, ca doar tu esti "la inceput".  A inteles si ca, pastrandu-l, nu as fi facut decat sa imi bat joc de viata copilului. Nu as fi putut sa imi dau licenta sau sa lucrez, pentru ca as fi fost cu el in burtica sau lauza.  Cum mi-as fi platit chiria ? Cum i-as fi cumparat tot ce are nevoie un copilas ? Plus ca nu eram nici casatorita, ar fi trebuit sa facem nunta, apoi botez, apoi tot ce tine de ingrijirile lui medicale, asigurari, vizite la medic si toate cele.... Plus ca un copil nu ramane mic, el creste si odata cu el cresc si nevoile lui. Nu voiam sa imi bat joc de el sau sa il dau spre adoptie, la intamplare... A avut grija de mine si stiam ca asta face parte din slujba lui de medic.  Cat despre suflet, el nu poate fi vindecat, poate numai prin dragostea pe care o voi da copiilor mei viitori. E ciudat, nu am omorat nici macar o insecta, iubesc animalele, am luat animalute de pe strazi si le-am ingrijit, dar propriul meu copil nu am putut sa il ingrijesc... Nu vreau sa par nebuna, dar va rog tineti minte ce sa va spun, aveti grija de voi daca  tineti la voi si la ceilalti. Este o decizie care nu va afecteaza doar pe voi, ci pe toti cei care tin la voi.

Eu am stat in camin anul trecut si cunosc cel putin alte 4 fete care au facut avort. Cu toate astea, unele dintre ele povestesc experienta bravand, ca si cand ar fi fost eroinele vreunei povesti de aventuri. E trist ca s-au bucurat ca au scapat de copil. Nici gand sa spuna ca a fost o greseala. Acum, ca am trecut prin asta, ma uimeste cu cata seninatae pot trece peste asa ceva. Practic, vorbeau ca si cand au fost la operatie si si-au scos o coasta, nu un copil. In fine, sa nu fiu tocmai eu lupul moralizator. Nu am dreptul.

De bine sunt bine, cu regret sau poate ca o scuza, spun ca nu aveam alta solutie decat lasitatea si cruzimea, altfel totul ar fi fost compromis, viata mea (si incusiv a bebelului) ar fi decurs gresit: fara sprijin, fara baze solide. Intre timp, incerc sa imi rascumpar greseala cum pot. Macar am aflat ca ma pot baza pe iubitul meu, care nu s-a eschivat de la responsabilitati si a fost langa mine din toate punctele de vedere: fizic, afectiv si material. Nu stiu exact cate femei fac AVORT, grav este ca majoritatea lor fac AVORTURI. Oricum cazuri sunt extrem de multe. Am ajuns sa cred ca fiecare a treia femeie face.

Ma duc la farmacie. Tineti-mi pumnii!

#5 2008-05-28 14:09:56

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

ecaterina suntem langa tine....si desi este o experienta traumatizanta...sincer cred ca e momentul sa mergi mai departe...fiecare poate gresi la un moment datdar suntem oameni si deci sortiti greselilor....e clar ca iti pare rau pentru ce s-a intamplat si probabil va ramane in sufletul tau dar trebuie sa mergi mai departe si sa treci peste suferinta. Nici eu nu cred ca esti gravida si astept rezultatul testului!

baby Dragos hjarta rugaciune

Publicitate

loading...

#6 2008-05-28 14:12:54

bobita
Hero member
De la: Craiova
Inregistrat: 2007-04-27

scumpa mea,si eu am facut chiuretaj la 20 de ani si m-a urmarit asta mult timp,dar pana la urma vei trece peste,e in firea femeii sa fie puternica. nu te mai gandi la asta mereu,nu te mai invinovati,nu te ajuta cu nimic. daca se rupea prezervativul,ati fi observat cu siguranta,pentru ca se sfasie pur si simplu,deci acum sincer nu cred ca e vorba de sarcina. te imbratisez cu drag!

mandra si fericita posesoare a unei  burtici cu ochi bebe Doamne ajuta!

#7 2008-05-28 18:20:05

ecaterina_22
Membru

E NEGATIIIV !!!

Multumesc mult pentru sprijinul vostru! Nu credeam ca mi se va raspunde asa de repede si mi-a fost oarecum teama sa imi spun povestea, de teama sa nu fiu judecata. Dar voi m-ati facut sa imi doresc sa fiu mai puternica. Am inceput sa fac progrese in moving on... singura problema e in jurul datei aceleia, cand sunt paranoica de-a dreptul. Acum ramane sa aflu de ce intarzie... Stress-ul nu cred ca e, eu sunt in principiu o persoana care se streseaza si isi pune o mie de intrebari, deci daca era asta, nu imi mai venea deloc rotfl

Phiew! Gata, acum pot sta linistita, pot invata si pot visa la Balul de Absolvire, care e programat peste cateva zile... de acum, singurele mele griji vor fi cat mai am de invatat, ori ce sa aleg pentru petrecere: rochita tip princess sau clasica rochita neagra a la Audrey Hepburn, numai ca fara manusi si fara perle smile

Life is beautiful smile

Pana una alta, sa imi spuneti cele care sunteti viitoare mamici, cum e smile ca sa incep sa ma pregatesc de acum smile

#8 2008-05-28 18:39:45

sophie
Addicted member
De la: Atlantis
Inregistrat: 2008-02-19

draga mea, ma bucur pt tine smile
poti sa visezi la balul de absolvire, la mine a fost saptamana trecuta... eu mi`am luat o rochita haioasa cu stelute verzi si argintii, dar in acelasi timp si eleganta de la TinaR, desi recunosc, am cumparat`o prin martie ...
distractie placuta si nu`ti mai fa atatea griji puss

#9 2008-05-28 18:59:11

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

daca tot mergi la ginecolog intreaba-l care anticonceptionale ar fi potrivite pentru tine ca sa nu mai fi nevoita sa stai permanent cu frica in san. Prezervativul este sigur insa nu suta al suta pentru ca se poate rupe.

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

#10 2008-05-28 22:27:09

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

sau mai bine fa o vizita la un cabinet de planning smile

happy with him...inlove with him...puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.