homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari

#1 2008-06-07 17:56:10

ola85
Membru
Inregistrat: 2008-06-07

Intrebari

buna tuturor
am o 'mica' problema.am avut un contact sexual si in timpul acestuia prezervativul s-a rupt.precizez ca contctul sexula a avut loc in ziua a 4 a a menstruatiei.cat de mari sunt sansele ca sa raman insarcinata in acest caz?
este indicat sa iau pastila de a doua zi(postinor)?
dupa cat timp de la actul sexual pot sa aflu cu ajutorul unui test de sarcina daca sunt insarcinata?

va multumesc

#2 2008-06-07 18:12:34

Chocolate22
Insomniac member
De la: cer pana la pamant
Inregistrat: 2007-11-28

Re: Intrebari

in a 4a zi a menstruatiei sansele ca sa ramai insarcinata sunt mici. depinde daca nu ai fi avut ovulatie spontana.
eu nu te-as sfatui sa iei portinor.
testul de sarcina e concludent la 3 saptamani de la contactul cu risc sau la o saptamana de la intarzierea menstrei

Daca esti fata, citeste!!!
postez aici de bligdizeala ... sau ca sa ma bag in seama dumbom
copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

#3 2008-06-07 22:01:07

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

calculeaza-ti perioada fertila

#4 2008-06-08 11:44:51

ola85
Membru
Inregistrat: 2008-06-07

mersi de raspunsuri,dar treaba e ca la mine a 4-a zi de menstruatie a fost si ultima zi.in plus nu am menstruatie regulata si nu stiu daca pot sa-mi calculez perioada fertila.

#5 2008-06-08 11:47:16

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

Metoda calendarului (Ogino-Knauss) se bazeaza pe constatarea ca ovulatia se produce aproximativ cu 2 saptamini inainte de menstruatia urmatoare (aproximativ la mijlocul ciclului menstrual). Se va tine cont de faptul ca durata de viata a spermatozoizilor este de 7-8 zile (si uneori si capacitatea de fecundare se mentine tot atit). Ovulul isi mentine capacitatea de a fi fertilizat 12-24 ore dupa ovulatie. Pentru un ciclu menstrual regulat de 28 zile perioada fertila va fi intre a 7a si a 16a zi. Pentru situatia unui ciclu menstrual neregulat, formula de calcul propusa de Ogino este: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung.

Se cere ca femeia sa aiba un calendar precis al duratei ciclurilor menstruale pe o durata de minim 6 luni.

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.