homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Exrauterina ovariana

#1 2008-06-11 23:35:41

albinuta_lore
New member
Inregistrat: 2007-04-23

exrauterina ovariana

Salutare doctoressa!
Am 31 de ani si anul trecut  am avut o sarcina extrauterina ovariana(stiu ca statistic e una la 10.000 de sarcini).
Ne doream tare mult un copilut si atunci luasem hotarirea sa nu imi mai fac test de sarcina daca imi vine ciclu...caci ma saturasem sa tot pling si sa ma necajesc.:cry:am avut ciclu peste sarcina,am fost la ginecolog si a dat din umeri a zis ca am un chist pe ovar si sa mai trec....am fost la urolog (ma durea burta ca la infectie urinara),urina sterila cu toate astea doctorul mi-a dat antibiotic (pe care nu l-am luat din moment ce nu aveam urologic)si ketonal pe care l-am luat doua zile (m-am gindit ca daca am o inflamatie nu are ce rau sa imi faca)...dar mi-a facut rau ca noaptea mi-a perforat ovarul si nu am simtit nimic...m-am trezit sa merg la baie si am cazut linga pat....la judetean m-au operat de nici ei nu stiau de ce (la eco mi-au zis ca mi-e rau de la ficat ca e inflamat)box dupa operatie (au scos tot ce au prins...chist,ovar,trompa,sarcina,apendic)mi-au zis ca sunt insarcinata, ca e marit uterul si ca aveam un chist gigant cu diametru de 8cm si ca e totul bine...Nu mi-a venit sa cred asa ceva.cum sa mai fie un copil ok dupa o anestezie generala si o operatie?:food:dupa doua zile am singerat si m-au dus la chiuretaj...noroc ca am chemat un medic cunoscut care mi-a zis ca mi-a venit ciclu (era exact ziua in care tb sa vina)si ca nu e nici o sarcina...astia erau in stare sa ma chiureteze.ok am zis si am rasuflat usurata intr-un fel....Dupa 2 luni am zis sa merg sa imi iau si eu biopsia ( chistul:punish:stiam ca nu era de natura nasoala ,dar eram curioasa ce a fost )si atunci am ramas masca...nu existase nici un chist de 8 cm,era sarcina de 3 cm...si la concluzie scris clar...sarcina extrauterina ovariana.ca la loto...unii pierd altii cistiga...eu am pierdut...nu numai trompa,ovar,sarcina,,,,ci si increderea in medici...Totul se face dupa ureche in spitalele noastre...

Asta a fost....acum lupt sa am un bebe...am stat un an dupa operatie (asa mi s-a zis ca e bine)si acum am trecut la treaba.
Ce vreau eu sa intreb sunt urmatoarele...
E normal ca endometru sa fie in permanenta ingrosat?(asta dintotdeauna nu dupa operatie)care paote fi cauza?
Alta problema pe care o am este singerarea in perioada ovulatiei.....am citit pe ici pe colo ca e normal da nu zice niciunde ce se intimpla atunci si de ce lunar mi se intimpla asta?nu se matureaza ovulul?singerarea nu e ca la menstruatie nici culoare si nici cantitativ...si ma doare spatele si burta...dumbome un lucru bun ca stiu cind ovulez dar nu stiu daca e ok...sau ce analiza tb sa fac ca sa aflu.
mai am si alte nelamuriri dar am scris prea mult si nu vreau sa plictisesc...
o zi cit se poate de minunata !
si.....zimbeste miine poate va fi mai rau sau poate vei fi stirba si iti va fii rusine sa zimbesti!patfierbinte

#2 2008-06-11 23:55:03

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: exrauterina ovariana

ma bucur ca ti-ai pastrat optimismul. cu credinta totul se rezolva puss

e ok sa sangerezi la ovulatie...nu toata lumea pateste asa insa nu e de speriat. sangerarea se produce de la ruperea folicului ovarian care elibereaza ovulul. legat de endometrul ingrosat nu stiu ce sa zic...in mod normal el se ingroasa treptat pana la menstra cand este eliminat si o ia de la capat in urmatorul ciclu...

mami de minuni hjarta

#3 2008-06-12 00:09:17

albinuta_lore
New member

dupa operatie am fost la medici tare cunoscuti si tare aglomerati din timisoara...am zis ca nu mai e de gluma acum cind conteaza mult sa am grija de mine....dar am platit o gramada de bani si in 5 min eram afara cu cite o reteta de vitamine sau acid folic...nu stiu daca se mai tin fise ale pacientilor, da eu la cine am fost nu aveau asa ceva...niciodata nu stiau nimic si de unde sa stiu eu ce au vazut ei la eco ...endometru era ingrosat si inainte de ciclu si dupa si in perioada de mijloc....sper sa fie ceva exces de hormoni....e ciudata treaba oricum.
o sa merg curind sa verific trompa daca e ok...stiu ca e dureros dar am si ris intr-o zi gindindu-ma ca in privinta asta sunt norocoasa caci o sa ma doara doar pe jumatate trombon...

#4 2008-06-12 00:14:55

o'hara
Platinum member

am inteles ca doare doar daca e infundata - partial sau total - pt ca substanta de contrast poate duce la desfundare. altfel n-ar avea de ce sa doara. iar durerea daca e e ca la o menstra normala.

mami de minuni hjarta

#5 2008-06-12 00:18:47

albinuta_lore
New member

nu ma sperie durerea....mi-as taia si un deget daca asta m-ar ajuta sa am un bebeloi food

Publicitate

loading...

#6 2008-06-12 00:30:00

Chocolate22
Insomniac member
De la: cer pana la pamant
Inregistrat: 2007-11-28

groaznica povestea ta sad cum sa nu-si dea seama ca e sarcina? yikes
iti doresc sa ai un bebe cat mai curand puss

Daca esti fata, citeste!!!
postez aici de bligdizeala ... sau ca sa ma bag in seama dumbom
copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

#7 2008-06-12 07:07:10

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

albinuta_lore iti tin pumnii...eu ma gandeam ca sunt in cea mai nasoala situatie...se apre ca nu
din pacate si eu am dat peste niste doctori execrabili care m-au chinuit doi ani
multa sanatate si putere. o sa vina si minunea!

#8 2008-06-12 07:36:10

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Eu as propune sa scriem si numele medicilor. E un inceput, macar sa denigram intr-o prima etapa. E revoltator ca acesti oameni raman "in anonimat" pentru cei care citesc, practicand in continuare medicina.

Dupa aceea i-as da in judecata, dupa care i-as haitui pana cand ar spune "Stop! Nu mai vreau sa fiu medic." box

Ultima oara a fost editat de ET (2008-06-12 07:36:39)

#9 2008-06-12 07:36:53

norishorulalb
Banat

facem eventual un topic cu Doctori nerecomandati!

#10 2008-06-12 07:37:56

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Buna idee! tummenupp

#11 2008-06-12 10:33:14

o'hara
Platinum member

e f greu de diagnosticat o sarcina extrauterina...mai ales una ovariana...cand omu vine in urgenta cu abdomen acut chirurgical deschizi fara sa te mai gandesti prea mult

mami de minuni hjarta

#12 2008-06-12 14:19:39

albinuta_lore
New member

stiu ca la urgente asa este...nu acuz ca m-au operat asa fara sa ma vada un ginecolog (nu era nici unul in judetean la ora aia...)...si ca nu au stiut ca uterul e ingrosat si cind esti inainte de ciclu nu numai cind esti gravida....trebuia sa fiu operata,ca nu mai era nimic de facut...ei m-au salvat...stiu asta....dar m-au mintit....au zis ca am avut un chist gigant care nu a existat...de ce oare?ca sa faca pe grozavii?mi-au zis ca sarcina e bine,anestezista nu mi-a facut nimic pina nu i-a luat sotului meu bani direct din portofel acklad urologul mi-a dat antibiotice desi urocultura era buna...,ginecoloaga a vrut sa imi faca chiuretaj fara sa verifice daca e sarcina in uter,iar ginecologul la care am fost inainte de operatie mi-a luat o gramada de bani pt un ridicat din umeri si un nu stiu ce poate fii...trebuia sa ma trimita la altcineva...de ce nu recunosc cind o situatie ii depaseste?
asta e...am scapat sunt bine acum...chiar daca am o cicatrice cheloida groaznica de 14 cm (de la buric pin la putic)...merg inainte cu speranta si cu credinta ca o sa am si eu odata un pui mic sa il alint,sa il iubesc si sa ii arat ca lumea asta are lucruri minunate si ca merita sa ne bucuram in fiecare zi pt ceva sau de ceva...

#13 2008-06-12 14:20:42

norishorulalb
Banat

Doamne ajuta!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.