Parul de animale-2
- skumpi
- Vizitator
Re: Parul de animale
cred k m`am racit putzin ca am facut saptamana trecuta baie la Apa si era cam rece apa si nici afara nu era asa cald sau d la sala cum is transpirata si ies pe geam tot tp dak era sa fiu alergica eram d la inceput... da numa dimineata si seara stranut si tusesc
- skumpi
- Vizitator
acuma se rupe tusea...cum am luat tusinu ala ca dak nu..numa la asta ma gandeam Doamne fereste
- skumpi
- Vizitator
oricum la cat praf si cate si mai cate inghitzim pe strada...
- Andreea86
- Hero member
- De la: Focsani
- Inregistrat: 2006-10-20
Am cautat si eu pe un forum de animale despre parul (in special de pisica...pentru ca asta ma interesa) si cam astea am gasit:
o pisica nu-i mai periculoasa decat un guler sau haina de blana. Din pacate e foarte raspandita ideea ca pe un fir de par inhalat se formeaza chisturi etc., etc. Chisturile de care se vorbeste sunt formate de o tenie microscopica, dar o pisica deparazitata nu te expune la asemenea riscuri.
eu cred ca toate chestiile se refera, de fapt, la chistul hidatic. Care nu are nimic de-a face cu parul, ci este o parazitoza.Mai rara la matze
http://dexonline.ro/search.php?cuv=hidatic&source=
Chist hidatic = tumoare benignă plină cu lichid, provocată de dezvoltarea ?n unele organe (ficat, plăm?ni etc.) a larvelor de tenie; echinococoză.
Chistul hidatic:
Definitie: este o boala provocata de localizarea si dezvoltarea in plamani a larvei de Taenia echinococus. Etiopatogenie: ouale parazitului eliminate din intestinul cainelui - gazda definitiva - infesteaza omul, care este gazda intermediara, exceptional pe cale respiratorie, prin inhalare, obisnuit pe cale digestiva. Contaminarea se face fie direct, prin contact repetat cu cainele, prin maini murdare, fie indirect, prin apa sau alimente infestate. Anatomie patologica: chistul este alcatuit dintr-o membrana zisa proligera sau germinativa, care da nastere veziculelor-fiice, si dintr-un continut reprezentat de un lichid clar. Chisturile pot fi unice sau multiple, sediul cel mai frecvent fiind la baza plamanului drept.
Simptome: chistul hidatic evolueaza in trei faze: prima faza, de chist inchis, se caracteri?zeaza prin semne clinice de obicei negative. Uneori pot aparea urticarie, prurit, tuse irita-tiva, uscata, dispnee sau hemoptizii. Examenul radiologie, insa, este caracteristic, relevand o opacitate rotunda cu contur net delimitat. La stabilirea diagnosticului contribuie eozinofilia sanguina, care depaseste 5%, pozitivitatea intra-dermoreactiei Casoni si a reactiei de fixare a complementului; a doua faza, de vomica hida-tica, se caracterizeaza prin deschiderea intr-o bronhie, prin care se elimina un lichid clar, cu gust sarat, eventual si membrane; vomica poate fi unica sau fractionata; se insoteste de un acces de tuse, de dispnee si dureri toracice violente,
uneori si de hemoptizie; frecvent apar fenomene anafilactice; faza de chist infectat, ultima faza, realizeaza simptomatologia unei supuratii pul?monare. Evolutia este lenta, indelungata cu fenomene de compresiune (cianoza, dispnee, tuse) ce apar cand chistul a ajuns de volumul unei portocale (posibil in 2 - 3 luni, dar si in 3 - 4 ani). Uneori, poate perfora in bronhii, in cavitatea pleurala. Diagnosticul bolii se bazeaza pe anamneza (contactul cu animale, mai ales caini, crize de urticarie), imaginea radiologica (14), eozinofilia sanguina si intradermoreactia Casoni. Tratamentul radical este numai chirurgical. Profilaxia bolii urmareste evitarea contactului prea intim cu cainii, spalarea sistematica a mainilor inainte de masa, precum si spalarea fructelor si a zarzavaturilor care pot fi infestate prin dejectiile cainilor. Chistul infectat se trateaza ca abcesul pulmonar
Trebuie stiut ca nu doar inghitirea parului de pisica rezulta automat chistul hidatic! Agentul incriminat este tenia echinoccons.
Cel mai frecvent intilnite cazuri sint la persoanele care cresc oi, pe linga acestea , dupa cum se stie,traiesc si ciini, iar igiena precara care au astfel de indeledniciri, rezulta aceasta problema. Deci, cu mult prea mare usurinta se gaseste vinovatul pt aceasta afectiune si ma intreb de ce dam vina imediat pe pisici cind, o mare parte din responsabilitati stau pe umerii nostri
Parul de pisica (la fel ca si cel de caine) NU poate fi inhalat (respirat) pt ca este prea mare, are dimensiuni prea mari. Omul are din nastere propriul sau "filtru de aer" (asa cum au masinile cu aer conditionat filtre de aer).
Primul "filtru de aer" al omului este format din firele de par din nas - la om firele de par din nas actioneaza ca un filtru de aer care nu lasa sa treaca obiecte de dimensiunea firelor de par (opreste chiar si firele de par scurte ale pisicilor cu blana scurta).
Urmatorul (al doi-lea) "filtru de aer" al omului este dat de traiectul extrem de contorsionat pe care trebuie sa il urmeze aerul in nari, astfel incat particulele de dimensiuni mai mici se lipesc de mucoasa nazala (care este lipicioasa din cauza mucusului secretat) si sint apoi eliminate sub forma de muci.
Din acest motiv firele de par NU sint nocive prin ele insele, pentru ca nu pot fi inhalate.
Ceea ce pot fi nocive pentru om sint OUALE diversilor paraziti de la animale, oua de paraziti care au dimensiuni microscopice, de miliarde de ori mai mici decat firele de par (de blana). Ouale parazitilor nu sint oprite de filtrele de aer naturale din nasul omului pentru ca au dimensiuni prea mici (de mii de ori mai mici decat un graunte de nisip). Ouale de paraziti sint atat de mici incat nu se vad cu ochiul liber.
Insa daca deparazitezi animalul de companie corect si regulat, atunci nu ai cum sa inhalezi oua de paraziti de la el.
Iar chistul hidatic se face NUMAI de la cainele care este infestat cu un parazit (un vierme) numit Taenia echinococus. Adica se ia numai de la un caine bolnav, care nu a fost deparazitat. Dupa deparazitare, viermele de la caine este omorat si nu mai poti face chist hidatic. Chistul hidatic nu se face de la pisici.
Asta cred ca e adevarul...avand in vedere ca sunt atatia oameni care au caini, pisici de ani de zile si nu au avut nici o problema. Eu pot sa pun pariu ca am inghitit macar un fir de par de la motanul meu, dar nu m-am imbolnavit. Despre iepurasi nu stiu, dar banuiesc ca e la fel...daca sunt crescuti in casa si vaccinati (asta daca se fac veccinuri la iepuri...oricum, improtant e sa nu aiba paraziti) nu ar trebui sa fie probleme.
Ultima oara a fost editat de Andreea86 (2008-06-11 00:13:57)
If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too? Eu si puiu
- GreenBubbles
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-03-08
alinuutza_81_23_11 a scris:ai grija, nu e asa inofensiv, eu am un cocker speniel, deci caine cu mulllllllllltttttttt par, si incerc sa ma feresc, bine acum cat pot, desi crede-ma il pup, de ma doare gura de atata pupat, nu dorm cu el, el doarme la picioare, niciodata nu il culc langa mine, pot inhala parul ala, acu un fir, doua nu o fi necaz , faza e ca firele astea se pot aduna undeva, apoi mi-am cumparat manusa de la pet shop, si il pieptan zilnic
plus ca eu il tund la zero, dar la tzupy nu se pune problema
ce faci?? razi bietu animal? asta n-am mai auzit-o glumesti,nu? si eu am avut o ruda ce se presupune k a murit de chist hidatic,ea nu avea caine,ci vecina dar... nah. oricum nu-mi pasa,iubesc animalele. si dak as fi alergica la par de caine,tot mi-as lua caine.
i love my King!! the most beautiful leonberger ever
- miha_g
- Banat
- Inregistrat: 2008-05-09
am si eu o persana si nu mi-e frica deloc,daca cumva il inghititi ca se oate intampla nu e nici o problema pt ca il "topeste" acidul gastric ,problema se pune cand el se duce la plamani,lucru destul de rar,eu rezolv problema prin casa asa:dau cu aspiratorul foarte bine ...ininte dadeam asa aiurea...acum sunt atenta ,si dupa aia imi ud mainile si dau peste tot,pe canapea,pe scaune,chiar si pe covor...sa nu va faceti griji ca nu va i-a mult timp,oricum animalutele noastre merita efortul
- micicutza
- Banat
- Inregistrat: 2007-10-25
Andreea86 a scris:Asta cred ca e adevarul...avand in vedere ca sunt atatia oameni care au caini, pisici de ani de zile si nu au avut nici o problema. Eu pot sa pun pariu ca am inghitit macar un fir de par de la motanul meu, dar nu m-am imbolnavit. Despre iepurasi nu stiu, dar banuiesc ca e la fel...daca sunt crescuti in casa si vaccinati (asta daca se fac veccinuri la iepuri...oricum, improtant e sa nu aiba paraziti) nu ar trebui sa fie probleme.
sunt perfect de accord si eu am auzit povesti cum ca au descoperit ca aveai 3 peri infipti in ficat plaman si stomac sau prin alte parti si au murit si au facut si au dres....sunt doar povesti de adormit copii...nu cred asa ceva...animalul trebuie sa fie vaccinat si deparazitat intern ca sa nu prezinte pericol...cu parul sunt fooooorte rare cazuri daca sunt...si cred ca se intampla celor foarte prapastiosi..stii vorba aia daca tu crezi ca esti bolnav si esti obsedat ca esti bolnav si mori si te plangi si te temi atunci chiar ca te imbolnavesti..ca drobul de sare...eu nu ma feresc sa pup matza in bot si daca gasesc par pe masa il dau deoparte...pot sa zic ca de cand am pisica chiar m-am vindecat de scarba...inainte cum vedeam un par de-al meu sau chiar o atza pe masa nu mai puteam..dadeam la peste imediat...acum nu mai e asa...vad un fir il dau deoparte si gata...cel mai rau e cand naparleste ca pleci cu fire de par pe haine...asta e cel mai nasol...in rest nu e nici o problema... am citit un articol ca animalele blanoase chiar sunt bune pt prevenirea alergiilor si astmului ca sa nu mai vorbim de efectele benefice ce le au asupra formarii unui copil si responsabilizarii lui si a capacitatii de e socializa mai usor cu alti copii etc.
N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor." Eu le am pe toate trei...
- greeneyes
- Full member
- De la: mine de acasa
- Inregistrat: 2008-05-24
eu am avut pisici in casa de cand ma stiu..cel putin una. in momentul de fata am 2 dintre care una iese si pe afara si unul sta numai in casa. niciodata nu am avut probleme, sa inghit fire sau altceva...singura problema e ca dupa ce dau cu aspiratorul tre' sa mai dau si cu buretele peste tot ca alftfel mai ramane.mi-am luat o perie speciala si le perii in fiecare zi si scot de pe ele cateva ghemotoace bune de par..mai ales acum vara. saracele matze..s-au saturat de atat periat, cand ma vad cu peria in mana fug de mine
viseaza ca si cum ai trai pentru totdeauna, traieste ca si cand ai muri azi http://www.trilulilu.ro/Luminita2007/9f7a2b405416f6
- roxicutza
- Full member
- Inregistrat: 2007-08-13
eu am avut chist hidatic p splina si mi l-au scos cu tot cu splina. cu toate astea, am avut si pisica si caine. treaba e ca animalul/ animalele sa fie deparazitate, pt ca parazitul este tenia echinoccocus. eu de atunci nu am mai avut problema insa animalele au fost vaccinate si deparazitate. da, ramai cu frica si obsesie insa pe de alta parte nu te ajuta cu nic decat poate sa iti faca viata mai grea.pt ca daca e sa mori, din ceva tot mori. si sunt n persoane care locuiesc cu animale nedeparazitate si nu au nic. un exemplu ar fi mama mea, care cand era mica dormea cu nspe pisici in pat si pe vremea aia nu prea se stia de veterinar sau deparazitare. acum avem un caine, al sotului iar eu am o broscuta testoasa. noi am avut multe discutii din cauza cainelui pt ca el era iresponsabil si il lasa in grija mea. acum ce sa zic, el este cel care se ocupa de caine,il curatam pe labe cand il aducem de afara si nu mai doarme cu noi in pat. cand va veni bebe, cred ca vom trimite cainele la ai lui pt un timp. eu personal..mi-am dat seama ca si daca traiesti cu frica asta nu rezolvi nimic. da cred ca trebuie respectate niste reguli de igiena, tinuta legatura cu veterinarul si cam atat.
- micicutza
- Banat
- Inregistrat: 2007-10-25
este adevarat...andreea pt acele perioade iti recomand rulouri din alea lipicioase pt haine..eu am unul la servici unul in masina unul in poseta si alte cateva in casa...in afara ca scutur si perii bine bine mai cu atentie decat altadata mai dau si cu rulourile alea...si e ok..ei ca mai gasesti par...e normal ca doar si oamenilor le cade parul nu?
N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor." Eu le am pe toate trei...
- roxicutza
- Full member
- Inregistrat: 2007-08-13
mica...ti-am vazut pisicuta..seamana leit cu fosta mea pisica, care acum e la mama acasa. tot la fel de draca:) aa si vreau sa-ti multumesc pt "sapuneala" pe care mi-ai dat-o mai demult cu privire la problema cainelui nostru. nu stiu daca mai tii minte:) but it really helped:* iar cu rulourile..functioneaza treaba..mama are tot de astea. iar eu..am mai folosit si scoci lat:))
Ultima oara a fost editat de roxicutza (2008-06-12 12:55:50)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|