homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cytomegalovirus lgG, lgM si Toxoplasma lgM si lgG

#1 2008-02-29 00:21:47

mika77
Membru
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-02-29

Cytomegalovirus lgG, lgM si Toxoplasma lgM si lgG

buna ziua

va deranjez si eu cu cate intrebari daca puteti imi acordati putin timp;

am facut cateva analize printre care cele enumerare in subiectul mesajului;
Nu stiu exact daca sunt probleme si poate ma ajutati dvs. in acest sens;

Rezultatul toxoplasmei lgM- a fos 0,080( SR<=0,499=NEGATIVE; SR>=0,600= POZITIV; -0,500-0,599= ECHIVOC)
Rezultatul toxoplasmei lgG- a fost 0 ( SR<=2iu/ml=negative; SR>3iu/ml=pozitiv; 2iu/ml-3iu/ml= zona gri)

Rezultatul pt Cytomegalovirus lgG a fost >250 Au/ml......>15Au/ml=(+); <15Au/ml= (-)( ceea ce ma cam ingrijoreaza daca inteleg bine)
Rezultatul pt Cytomegalovirus lgM a fost 0,175.....<0,400 negative; 0,400-0,500 incert; >0,500 pozitiv;

Puteti va rog frumos sa imi spuneti daca sunt ingrijoratoare rezultatele de mai sus ? Le-am facut pt a preintampina eventuale probleme in timpul unei sarcini care poate aparea; Am ramas o singura data insarcinata si din pacate am pierdut-o pe la 2-3 luni..inainte de a ma lua un medic in evidenta...aveam dureri mari de burta si in final am sangerat si am pierdut sarcina...diacnosticul a fost..sarcina oprita in evolutie;

Va multumesc anticipat pt ajutor si astept un raspuns de la dvs

Mihaela

#2 2008-02-29 01:23:45

@adriana
Banat
De la: unde sunt mereu happy
Inregistrat: 2007-09-28

Re: Cytomegalovirus lgG, lgM si Toxoplasma lgM si lgG

mika, in primul rand bine-ai venit printre noi;  imi pare rau pt tine puss nu stiu sa interpretez rezultatele astea, k te-as ajuta, dar maine dim o sa vezi k o sa apara un raspun wink si tinem pumnii sa fie bine pt un viitor bebe

#3 2008-02-29 07:01:20

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

mika eu inteleg asa ....
1. nu ai toxoplasmoza
2. la citomegalovirus IgG este pozitiv si IgM negativ, ceea ce inseamna ca ai avut aceasta infectie  in trecut.... ideea e ca, probabil, dr-ul tau iti va da un tratament usor pentru asta.... sau va astepta sa vada cum evolueaza
nu trebuie sa te sperii..
Fetele daca am gresit ceva trageti-ma de urechi

#4 2008-02-29 10:34:14

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

toxoplasma nu ai avut si nu ai
citomegalovirusul l-ai avut deci esti imunizata. deci nu ai de ce sa iti faci griji analizele sunt ok
grija mare insa la alimente crude, insuficient preparate termic, fructe si legume nespalate pt ca poti face oricand toxoplasmoza avand in vedere ca nu esti imunizata. spor la bebe smile

mami de minuni hjarta

#5 2008-02-29 17:32:05

mika77
Membru
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-02-29

multumesc mult pt raspunsurile voastre;
deja ma speriasem cand am vazut ce valoare am ...uh wink

Publicitate

loading...

#6 2008-02-29 17:59:07

o'hara
Platinum member

cresti mare

mami de minuni hjarta

#7 2008-03-04 13:01:45

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

mai, am si eu o intrebare din simpla curiozitate stiintifica pt o viitoare sarcina (adica nu-mi sta capul sa-mi inventez probleme, imi ajung astea reale): cum se manifesta citomegalovirusul asta si cum se trateaza, in caz de il ai? si ce probleme da in sarcina daca te trezesti cu el cand ai deja bebitz in burta? toxoplasmoza stiu ca poate produce malformatii... nu? si toxo cum se trateaza, in aceleasi conditii (insarcinata deja)? multumesc

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#8 2008-03-04 13:14:25

o'hara
Platinum member

despre citomegalovirus http://www.copilul.ro/a_3_2189_Citomegalovirusul.html
toxoplasmoza secundara se trateaza pe sarcina

mami de minuni hjarta

#9 2008-03-04 13:30:17

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

multumesc... super linkul, sunt o gramada de informatii utile, ma pun acu pe lecturat! puss

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#10 2008-03-04 13:33:13

o'hara
Platinum member

smile cresti mare

mami de minuni hjarta

#11 2008-06-18 01:23:00

OaNaCrissa
Membru
Inregistrat: 2008-06-18

Salut si eu toate membrele acestui forum!!! Ma numesc Oana si am 23 de ani!!!  Nu este genul meu sa particip la asemenea activitati dar...nevoia sau poate disperarea nu-mi dau de ales. Povestea mea este urmatoarea : In urma cu ceva timp am inceput sa am probleme in zona genitala... Binenteles a urmat vizita la ginecolog, care mi-a dat un diagnostic gen : candidoza, am facut tratament pentru aceasta infectie...dar boala...continua sa persiste...dupa aceasta vizita au aparut cateva probleme...si am renuntat sa mai merg...la alt medic...pana cand am auzit o poveste despre cancer de col uterin care m-a speriat atat de tare incat a doua zii am fost prezenta la un alt medic ginecolog ( altul decat primul, barbat de data asta) care...dupa rezultatele acelei "lame" mi-a dat alt diacnostic : "spioni mari" care nu stiu ce inseamna...dandu-mi alt tratament...si intre timp un set de analize speciale : Cytomegalovirus si Antiherpes.
Dupa 2 saptamani jumate ....de asteptat dupa aceste rezultate...cand in sfarsit le primesc, domnul meu doctor scump...este in concediu..pana la sfarsitul lunii...fara nici o posibilitate de a fi contactat. Am mers cu rezultatele la alt medic...care m-a refuzat din start spunandu-mi ca...doar medicul care a cerut analizele m-i le va citii.................................................
Din cate am vazut aici ...pe acest forum, analizele acestea sunt ..discutate de aceea asi dorii sa m-i se raspunda ...daca se poate...cat mai repede!
Rezultatele arata ceva de genul :

Cytomegalovirus
Analize.......................  Rezultate................Interval biologic de referinta / Um
IgG ................................... 10 ..........................< 1 Ul/mL
IgG interpretare............Pozitiv.........................Negativ
IgM ............................ Negativ....................... Negativ

Anti Herpes IgG 1/2 * ...................... Pozitiv ................. Negativ
Anti Herpes IgM 1/2 *.........................0,7..................... 0,8

* Anti Herpes IgG 1/2 Valori de referinta :
Negativ - lipsa infectiei
Pozitiv - infectie recenta, expunere in antecedente la virusul herpetic
* Anti Herpes IgM 1/2 : Valori de referinta:
<=0,8 : negativ
> o,8 si <= 1.2 : echivoc
> 1.2 pozitiv.

Cam asa arata rezultatele....deci v-as ruga daca se poate.... sa-mi raspundeti URGENT!!! Sunt cu nervii la pamant!!! Va multumesc anticipat!!!

#12 2008-06-18 09:10:25

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

din cate inteleg eu, e de bine. IgM -urile sunt negative ceea ce inseamna ca nu ai in prezent infectia
si nu mai fi asa panicoasa puss

#13 2008-06-18 09:18:37

norishorulalb
Banat

Daca ai Ig G pozitiv inseamna ca ai avut infectia, dar nu o ai in prezent pentru ca IgM e negativ
Si nu e de speriat, si eu am avut pozitive astea pe toate partile. Totul se rezolva

#14 2008-06-18 13:11:54

OaNaCrissa
Membru

Ok, msik pt incurajari...mai am totusi o curiozitate...in conditiile acestea...care este riscul de infectare...sexul este interzis...ce se poate intampla partenerului...mai ales ca nu stiu daca infectia este doar in zona genitala sau si in gat...daca aveti idee va rog spune-ti-mi si mie sa nu fac vreo prostie!!! Msic ...astept raspuns

#15 2008-06-18 14:25:24

norishorulalb
Banat

pai eu zic sa vb cu doctorul tau. e cel mai bine

#16 2008-06-19 12:32:17

OaNaCrissa
Membru

Din pacate nesuferitul ala este in concediu pana la 1 iulie...ca altfel apelam binenteles la el pentru interpretarea rezultatelor si aceste informatii:P

#17 2008-06-19 21:52:44

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

OaNaCrissa a scris:

Ok, msik pt incurajari...mai am totusi o curiozitate...in conditiile acestea...care este riscul de infectare...sexul este interzis...ce se poate intampla partenerului...mai ales ca nu stiu daca infectia este doar in zona genitala sau si in gat...daca aveti idee va rog spune-ti-mi si mie sa nu fac vreo prostie!!! Msic ...astept raspuns

teoretic sexul nu e contraindicat...pt ca nu o mai ai...dar s-ar putea ori safi avut si el...ori sa mai aiba...

happy with him...inlove with him...puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.