homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum sa fac acum?

#1 2008-07-03 17:34:06

iuliank
New member
Inregistrat: 2007-09-13

Cum sa fac acum?

Buna.
Am o intrebare... Eu iau pastilute Marvelon de ceva vreme, insa in ultima luna nu stiu cum am facut de am pierdut folia inceputa in mod normal, asa ca am inceput sa iau din alta in continuare. Pana aici nici o problema, zic eu, doar ca nu mai stiu cate luasem din prima... si deci nu stiu nici cate sa mai iau din cea de acum. Asa ca, acum vreo 3 zile am hotarat sa intrerup, si sa incep o folie noua la prima zi din menstruatie. Chestia e ca menstruatia a inceput azi... ce sa fac? Sa incep de azi o folie noua?  Nu a trecut prea putin timp?
Nu stiu cum sa fac. Ajutati-ma va rog cu un sfat, daca sunteti mai experimentate.
Multumesc mult.

#2 2008-07-03 17:58:14

iuliank
New member

Re: Cum sa fac acum?

...macar o parare:)...

#3 2008-07-03 18:47:14

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

nu stii nici macar cu aproximatie cate pastile ai luat in total? Eu zic sa iei din prima zi de menstra...dar mai asteapta pareri de la fete

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#4 2008-07-03 19:00:51

iuliank
New member

Eram pe la sfarsitul celor 21 de pastilute... cam la ultimele 5-7 pastilute cu siguranta, dar mai precisa de atat nu pot fi.

Ultima oara a fost editat de iuliank (2008-07-03 19:04:06)

#5 2008-07-03 19:50:06

hypnotik
New member
Inregistrat: 2008-07-03

Buna.am si eu o intrebare.folosesc yasmin de o luna,practic ieri ar fi trebuit sa incep al2lea blister..nu mi-am dat seama si am omis...azi este a9a zi...farmacista mi-a recomandat sa iau in seara asta una si maine de dimineata alta.eu practic trebuie sa iau si pilula omisa ieri...mi-a recomandat ca timp de o saptamana sa folosesc si o alta metoda contraceptiva.Daca iau una acum si maine de dimineata alta care va fi practic ora la care le voi lua timp de o luna...?DATI-MI UN SFAT,VA ROG!e destul de urgent..in seara asta trebuie sa stiu ce sa fac,....

Publicitate

loading...

#6 2008-07-03 20:12:07

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

fa altfel: incepe din seara asta folia si te protejezi suplimentar 7 zile. si de acum inainte, fiecare folie o incepi joia. deci iti decalezi cu o zi.

#7 2008-07-03 20:16:16

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei

iuliank a scris:

Eram pe la sfarsitul celor 21 de pastilute... cam la ultimele 5-7 pastilute cu siguranta, dar mai precisa de atat nu pot fi.

Daca esti sigura ca mai aveai 5-7 pastilute eu zic sa mai iei de pe folia noua inca 10 pastilute ca sa fii sigura ca nu scade protectia si apoi faci pauza de 7 zile. Sau poti sa faci acum pauza de 7 zile si te protejezi suplimentar in pauza si inca 7 zile pana inghiti 7 pastilute. Tu horatasti cum e mai bine pentru tine.

Fericita mamica de Aida Maria!

#8 2008-07-03 20:21:32

hypnotik
New member
Inregistrat: 2008-07-03

pai si cu pastila care trebuia sa o iau ieri ce fac?farmacista a zis k trebuie si pastila aceea luata...de dimineata k sa nu fie luate ambele una dupa alta....si maine spre ex iau pastila la 10 dim...si seara la 8 jumate iau alta?in seara asta o iau peste 10 minute...asta nu inteleg

#9 2008-07-03 20:26:22

camysh
Moderator

hypnotik, daca faci cum ti-a zis farmacista, o faci pentru ca urmatoarele folii sa le incepi tot miercurea. dar nu e nici o problema daca iti decalezi cu o si inceperea foliei. daca incepi sa iei de azi prima pastiluta, maine seara pe a 2-a si asa mai departe, va fi ok. trebuie doar sa te protejezi suplimentar 7 zile. si de acum inainte vei incepe fiecare folie noua intr-o zi de joi si vei termina folia intr-o zi de miercuri. daca vrei, mai asteapta sfaturi, dar eu zic ca e ok daca faci asa.

#10 2008-07-03 20:42:13

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

camysh a scris:

fa altfel: incepe din seara asta folia si te protejezi suplimentar 7 zile. si de acum inainte, fiecare folie o incepi joia. deci iti decalezi cu o zi.

asa e cel mai bine...nu te complici chiar deloc...si oricum le-ai lua(asa,sau cum a zis farmacista) protectie suplimentare 7 zile tot trebuie sa ai. dar mai bine asa..decalezi cu o zi,nu se int nimik.

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#11 2008-07-04 00:02:30

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

hypnotik a scris:

pai si cu pastila care trebuia sa o iau ieri ce fac?farmacista a zis k trebuie si pastila aceea luata...de dimineata k sa nu fie luate ambele una dupa alta....si maine spre ex iau pastila la 10 dim...si seara la 8 jumate iau alta?in seara asta o iau peste 10 minute...asta nu inteleg

ideea e sa ai 21 de zile consecutive de pastilte...atat fetele cat si farmaciste ti au zis bine...tu alegi cum vrei sa faci...eu zic sa le asculti pe fete...

happy with him...inlove with him...puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.