homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrbare..intrebare

#1 2008-06-26 18:50:57

mihaela.r28
New member
Inregistrat: 2008-06-24

intrbare..intrebare

Virusul hpv se poate lua si prin folosirea aceluiasi prosop?S0ar putea sa am condiloame si nu stiu d unde...Multumesc

#2 2008-06-26 19:38:38

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Re: intrbare..intrebare

Uite ce am gasit:

Principala cale de transmitere a infectiei cu virusul Human Papilloma este contactul sexual neprotejat - vaginal, anal sau oral. Sper sa nu te dezamagesc dar sa stii ca se poate transmite si prin simplul contact al pielii din zona pubiana. Asa ca atentie la "pettig" si la ideea ca "daca nu o facem pe bune nu are ce sa se intample". Nu numai penetrarea este riscanta ci si, daca sunteti dezbracati, simpla frecare a zonelor afectate, de alte zone.
O alta posibilitate de transmitere este cea "pe vertcala" - de la mama infectata la fat. S-au adus in discutie si alte modalitati de transmitere in afara contactului sexual sau cel de la mama la fat - accidental, prin ustensile chirurgicale nesterilizate sau prin contactul cu lenjeria infectata - dar este nevoie de mai multe cercetari pentru a fundamenta aceste idei. Tinand insa cont de posibilele implicatii ale infectiei se considera ca fiind necesara o conduita cat se poate de preventiva. Asa ca atentie fetelor si atentie baietilor la probarea in comun a costumului de baie sau a lenjeriei intime.
La fel de periculoasa precum infectarea este si reinfectarea - este suficient sa te scarpini in zona infectata si apoi sa atingi alte zone sanatoase pentru a transmite virusul - sau este suficient, in timpul baii sau a dusului, sa freci cu mana zona infectata si apoi alta zona, si gata este reinfectarea ...

#3 2008-06-26 19:50:04

oanaflori
Full member
De la: tastatura
Inregistrat: 2008-03-08

buna as vrea si eu sa stiu ce e virusul asta.cum se manifesta.

O femeie desteapta Saruta dar nu iubeste, Asculta dar nu crede si Pleaca inainte de a fi dezamagaita.....

#4 2008-06-26 19:57:25

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Uite aici: http://www.sfatulmedicului.ro/articole/ … 295_1.html

Mihaela, interesanta intrebarea. Eu as avea o nedumerire: ce se intampla daca o virgina ia acest virus si se hotaraste sa se vaccineze? Din cate stiu nu sunt testate inainte fetele care nu si-au inceput viata sexuala pentru ca se merge pe premisa ca HPV-ul este apanajul femeilor active sexual.

#5 2008-07-04 21:24:41

simonaa77
Membru
Inregistrat: 2008-07-04

Buna ziua!

Am o nedumerire.
Mi-au aparut in ultimii 6-7 ani in zona superioara a pulpelor si in zona inghinala condiloame (6) asezate oarecum simetric. Am facut de curand testul HPV insa rezultatul a fost negativ. Exista posibilitatea ca acesti negi sa fie si de alta natura sau ar fi bine sa repet testul HPV?

Publicitate

loading...

#6 2008-07-05 01:20:29

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

diagnosticul de condiloame ti a fost pus de dermatolog? daca nu eu as cere parerea si unui dermatolog...si daca spune ca intradevar sunt codiloame repeta papul...

happy with him...inlove with him...puss

#7 2008-07-05 08:15:50

simonaa77
Membru

Am reusit sa obtin o programare, sa ii vada si un dermatolog, insa din descrierile gasite pe net in materialele de specialitate eu am dedus ca sunt condiloame. Marturisesc ca pana am aflat de existenta acestui virus, HPV, si de asocierea lui cu aparitia acestor condiloame, nu am dat prea mare importanta (cata inconstienta..)negilor respectivi. Inca ceva, in adolescenta am mai avut un astfel de neg langa mamelonul stang, care insa s-a uscat si a cazut dupa vreo 2-3 ani.

#8 2008-07-05 09:34:38

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

sdimonaa faptul ca ai pe pulpa pe mine ma duce cu gandul la molluscum contagios si nu la candiloame...

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#9 2008-07-05 10:24:54

simonaa77
Membru

Multumesc, evilpink, este clar ca doar medicul dermatolog poate stabili ce sunt de fapt acesti negi. Poate m-am speriat degeaba, si sper sa fie asa.

#10 2008-07-05 10:28:10

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

exact doar medicul dermatolog poate sa iti spuna sigur ce anume ai...

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#11 2008-07-05 12:22:13

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ET a scris:

Uite aici: http://www.sfatulmedicului.ro/articole/ … 295_1.html

Mihaela, interesanta intrebarea. Eu as avea o nedumerire: ce se intampla daca o virgina ia acest virus si se hotaraste sa se vaccineze? Din cate stiu nu sunt testate inainte fetele care nu si-au inceput viata sexuala pentru ca se merge pe premisa ca HPV-ul este apanajul femeilor active sexual.

nu se intampla nik... doar ca vaccinul nu-si face efectul

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.