homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

HPV

#1 2008-07-08 00:20:17

anorien
Hero member
De la: Constanta
Inregistrat: 2008-06-21

HPV

Am tot citit pe forum despre HPV si cancer si altele.. si am ajuns la un site despre condiloame care mai zic ei se numesc si negi sau vegetatii veneriene. Anyway acum sa zic 5 ani am avut ceva de genul cesafac vegetatii cumva, nu imi amintesc exact, medicul ginecolog le-a tratat cu ceva crema si au trecut cam in 7 zile dar nu mi-a spus niciodata nimic de HPV sau etc si nici nu mi-a cerut sa fac alte teste. butter
Acum pe situl asta citesc ca:
"Nu exista (inca) nici un fel de tratament medical definitiv care sa duca la vindecare. In acest moment infectia cu Human Papilloma Virus este incurabila. 20 - 30 % din infectii revin spontan in decursul primelor 6 luni dupa infectie. Singurul lucru ce poate fi facut este sa se actioneze asupra leziunilor, asupra negilor, pentru distrugerea lor."
Precivez ca de atunci nu am mai avut niciodata negi.
Intrebarea mea e ca, daca am avut acei negi pe vulva, acum 5 ani, atunci sigur am acest HPV, nu? si automat risc crescut de cancer?
Acest HPV pe care zic eu mai mult la sigur il am, cred eu, l-am transmis in acest timp si il voi transmite toata viata? sa fac numai cu prezervativ, sau cum?

PS: nu am facut niciodata un test pap, sau o coloscopie. Am sa fac, stiu ca asta va fi sfatul, dar pana ajung acolo, doar acum ce m-am gandit la negii aia si sunt f speriata si cu cat citesc mai mult pe forum, cu atat ma sperie mai multe chestii.

Mami fericita  de bebe Victor, 22 mar 2014 hjarta
Doamne, îți mulțumim pentru aceasta minune!
Cum a aparut minunea din burtica

#2 2008-07-08 00:25:17

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: HPV

ai hpv cu conditia ca intradevar sa fi fost negi (adica sa fi fost pus corect diagnosticul)...un test hpv te ar putea lamurii...si tulpinile care provoaca condiloamele nu sunt cu risc oncogen...asa ca poti sta linistita...daca il ai l ai transmis mai departe...si folosirea prezervativului ajuta...atata timp cat nu ai simptome externe...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-07-08 00:41:49

anorien
Hero member

Am mai citit ca si daca ma atinge cineva acolo jos ia virusul. eu cum fac sa nu dau deloc virusul? Si daca l-am transmis, mai devreme sau mai tarziu partenerului ii vor aparea negi? Fostului nu i-au aparut si am facut fara prezervativ, ca doar ma stiam "clean". Mi-am facut pana si testul HIV. Dar eu nu am stiut de acest HPV. Ma simt atat de aiurea ca am dat si partenerilor virus in acesti 5 ani. Mi-e foarte frica acum, cine stie ce zace in mine, virusi, rani, etc sad
Ce teste sa cer? pap sigur, dar pt hpv sa vad tulpinile cum se cheama? si cer pt toate tulpinile, nu? pt low si pt high? unde sa merg sa fac analizelele astea? imi trebuie trimitere de la medicul de familie? trebuie sa fac si coloscopie? (sper ca asa se scrie)

Later edit: stiu ca suna stupid, dar daca pentru a nu mai transmite virus trebui mereu cu prezervativ, atunci nu mai pot face copii sa zic asa, pe cale naturala, adica prin contact?

Later edit 2: HPV can lie dormant in humans for an unknown period of years. However, most individuals develop immunity, after which time they are no longer contagious. E adevarat? yikes Adica dupa ce dezvolti imunitate, nu mai esti contagios?

later edit 3: pana nu se termina cu spotting/mentra nu pot face nici macar testele, nu?

Ultima oara a fost editat de anorien (2008-07-08 01:46:27)

#4 2008-07-08 11:16:32

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

anorien, ai luat virusul de la unul din partenerii astia...deci nu cred ca e cazul sa te simti vinovata neaparat

cere ADN-HPV...pentru toate tulpinile...nu iti trebuie trimitere ca oricum platesti analiza
si da, nu esti contagios tot timpul, dupa ce dezvolti imunitate nu mai esti contagios, intr-adevar...
deci vei putea face copii, nu te stresa

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2008-07-08 11:37:26

anorien
Hero member

Multumesc mult doctoressa. Acum trebuie doar sa astept sa scap de spotting + ca astept mentra si sper ca dupa sa pot face testele.

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.