homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Papanicolau.

#1 2008-08-18 20:39:48

life
Hero member
Inregistrat: 2008-05-23

Papanicolau.

La testul B. Papa. mi'au iesit: cocobacili..ACS-US-de semnificatie nedeterminata..LSIL-ascociata cu HPV

Ce sunt cocobacilii..ce arata ACS-US si LSIL ? stie cineva?
Si stiam ca la testul Papa. nu se poate vedea daca e HPV sau nu..dar vad ca aici a enuntat :f?rv?nad:

HPV stiu ca am si am si pe col un fel de leziune ca am facut colposcopie si acum urmez un tratament ca am ovarele imflamate si nu se poate sa mi se faca interventie (ERAD)

Vroiam sa stiu ce arata Papa.
A..si daca am rana aia pe col nu am voie sa intretin relatii sexuale ? (am citit undeva pe forum) ca eu am intrebat'o pe doctorita si a zis ca a voie..acuma incep sa'mi pun un semn de intrebare sad

We Have To Be Strong !!!

#2 2008-08-18 21:58:36

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Re: Papanicolau.

Life, scrie tot pap-ul, si iti spun ce reprezinta elementele de acolo ( daca seamana cu cel de la laboratorul unde il fac eu). Pap-ul nu arata daca ai HPV, dar apar elemente care ridica suspiciunea. (koilocitele, de ex, sunt celule infectate cu HPV). De asemenea daca scrie ceva de discarioze, celule discariotice, etc inseamna LSIL. LSIL este o leziune de grad scazut, deci nu e fff grav ( dar bineinteles, nici de joaca nu este...). ASC-US sunt celule modificate despre care nu se poate spune ca se datoreaza HPV-ului sau cocobacililor aia...Despre contacte sexuale nu stiu ce sa zic, cred ca fiecare face cum simte, parerile sunt impartite ( eu una as zice ca mai bine nu...) Cati ani ai? La fetele f. tinere ( in jur de 20 ani) LSIL regreseaza spontan in 90% din cazuri.

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#3 2008-08-18 22:24:48

life
Hero member

Zic tot ce e bifat..
-Satisfacator pt evaloare
-cel. de tip endocervical/metaplazice-absente
-Caracterizare generala:-anomalii ale celulelor epiteliale(vezi interpretare descriptiva/diagnostic)
-Organisme: cocobacili
-Celule scumoase: -ACS-US-"de semnificatie nedeterminata"
-LSIL-leziune scumoasa intraepiteliala de grad scazut-asociat cu HPV
-Citodiagnostic: ACS-US asociat cu HPV( celule endocervicale absente!)
-cocobacili

BPN-C III

Si peste o luna fac 20 de ani.

Ultima oara a fost editat de life (2008-08-18 22:34:27)

We Have To Be Strong !!!

#4 2008-08-18 23:10:29

Rose
Hero member

Ai clasa III dupa clasificarea clasica...Nu exista celule endocervicale si din zona de metaplazie, ceea ce denota ca nu s-a recoltat tocmai bine, adica nu a dat bine cu "periuta" in zona endocolului,deci nu avem informatii despre acele zone...Probabil ai HPV...iar cei de la laborator au mai atras inca odata atentia in citodiagnostoc ca nu s-a recoltat prea bine...
Eu zic ca data viitoare sa faci pap-ul in alta parte...Mie mi se pare ca la Sanador e cel mai explicit...
Cand estimezi ca te-ai pricopsit cu virusul? Poate ar fi bine sa ii dai timp organismului tau sa reactioneze (6 luni) inainte de a trece la o interventie...De asta e imporatant sa te gandest cam cand ai fost contaminata...

www.pisicamov.ro

#5 2008-08-18 23:40:29

life
Hero member

Daca e sa fi luat de la partener probabil ca il am in organism de 8 luni..dar nu pot fi foarte sigura ca e de la el pt ca el nu a avut nici un sindrom nimic pana acum(oricum stiu ca la ei nu prea se arata) iar rana am descoperit'o cam acum 3 luni.
HPV am pt ca am avut niste condiloame care le'am cauterizat dar ce am pe col nu se stie daca e de a virus sau nu,probabil dupa ce o sa extraga ce am acolo si o sa duca la laborator o sa afle cauza.
Ceva am sigur pe col imi este teama doar sa nu fie ceva cancerigen ca in rest totul se rezolva ( incerc sa'mi zic asta mereu tongue )

We Have To Be Strong !!!

Publicitate

loading...

#6 2008-08-19 00:12:19

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

mergi si mai recolteaza o data in alta parte cum bine a zis si rose

mami de minuni hjarta

#7 2008-08-19 01:06:50

life
Hero member

Am sa ma duc..Ms puss

We Have To Be Strong !!!

#8 2008-08-19 22:34:47

Rose
Hero member

Life, eu zic ca ai luat de la partener...Te incadrezi taman bine in tiparul general...Daca ai fi avut o relatie de 3 ani, sa zicem, si apareau problemele abia acum, as mai fi zis ca ai luat din alta parte...dar tu te incadrezi la fix in tiparul acestei boli: primele manifestari apar la un interval de 2 saptamani-7 luni, etc, etc. Nu are insa sens sa il acuzi , pt ca in mod cert nu a stiut, si oricum, acum nu se mai poate schimba nimic...Nu cred ca ceea ce ai tu este prea grav, cancerigen nu este sigur in acest momnt, ca nu avea timp sa devina, dar legatura cu HPV-ul eu zic ca are...Ce pot sa-ti spun este ca la persoanel de varsta ta in majoritatea covarsitoare a cazurilor efectele virusului dispar in cca 1 an, iar tu mai ai putin... E posibil chiar sa dispara spontan...dar bineinteles doctorul decide ce tb sa faci...

www.pisicamov.ro

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.