homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionale dupa pauza

#1 2008-06-27 01:01:17

ra_lu_k
New member
Inregistrat: 2006-11-23

Anticonceptionale dupa pauza

Buna fetelor,

Sper ca puteti sa ma lamuriti si pe mine cu niste sfaturi ca sunt intr-o mare dilema.
Am luat AC Logest un an de zile si apoi la recomandarea medicului ginecolog am facut pauza doua luni. Asta se intampla in martie. In luna mai cand voiam sa ma apuc din nou sa iau pastilutele stiam ca trebuie sa astept sa imi vina menstruatia ca sa iau in prima zi, mai ales ca in lunile de pauza a venit tare aiurea, fara nici o logica matematica. Si de atunci tot stau si astept pentru ca organismul meu considera ca e mai bine fara menstruatie sa ma tina pe mine in stres. Trebuie sa mentionez ca in aceasta perioada adica din data de 27 aprilie (cand mi-a venit ultima oara) am avut contacte sexuale, protejate, cu prezervativ, mi-am facut chiar si un test de sarcina sa verific care a iesit ok. A..si inca ceva inainte sa imi vina ultima data a fost un episod cand a trebuit sa folosesc postinor pentru ca prezervativul se rupsese si nu voiam sa risc. Eu cred ca si asta a dat organismul meu peste cap de functioneaza asa haotic. Oricum si inainte sa ma apuc de AC nu venea mai niciodata regulat cam la doua trei luni si niciodata in aceiasi zi.
Intrebarea mea dupa toata povestea asta este pot sa ma apuc de AC acum si sa ma protejez 7 zile suplimentar  ca sa pot fi linistita ca inainte si sa imi vina si mie regulat sau trebuie sa astept in continuare?

Sau sa ma duc la medic repede?

#2 2008-06-27 06:07:13

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Re: Anticonceptionale dupa pauza

eu as merge la medic sa imi dea ceva sa imi provoace menstra!

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#3 2008-06-27 23:30:42

ra_lu_k
New member
Inregistrat: 2006-11-23

Ma gandeam si eu la asta sa ma duc sa imi dea pastile ca am mai procedat odata mai demult asa, mi-a prescris ceva sa imi vina menstruatia. Insa daca ma apuc de anticonceptionale acum e ceva grav? O sa fiu protejata dupa cele 7 zile de protectie suplimentara?  Chiar sunt satula sa tot astept, sa iau pastilele astea sa mai dureze inca doua saptamani pana imi vine si apoi sa pot sa incep folia de AC

#4 2008-06-28 07:15:05

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

ralu am spus sa mergi la medic sa iti dea ceva sa iti provoace menstra in ideea sa excludem o sarcina.... desi ai folosit prezervativ.daca chiar e nevoie incepe o folie cu protectie 7 zile smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#5 2008-08-13 15:02:45

monelutzu
Membru
Inregistrat: 2008-08-13

Salutare tuturor!
O nelamurire similara am si eu, doar ca eu nu am probleme in a astepta menstra pt a relua tratamentul cu exluton (vechiul anticonceptional). Acum 6 luni am intrerupt exluton-ul in ideea ca dupa 6 ani de tratament continuu cu el ar fi cazul sa fac o pauza. Acum insa vreau sa il reiau si ieri am fost la ginecolog ca sa vad daca e bine sa iau tot exluton (cu care nu am avut probleme inainte) sau alt anticonceptional. Dupa ce mi-a insirat toate efectele negative ale acestuia (mai multe decat beneficiile), mi-a recomandat sa continui tot cu acesta.
Mi s-a recomandat Exluton acum 6 ani (aveam 18 ani) deoarece mi s-a spus ca aveam o bataie neregulata a inimii si ca exluton e un anticonceptional usor pe care va trebui sa il iau fara intrerupere. Ciclul meu era neregulat inainte si neregulat a ramas si dupa 6 ani, in sensul ca nu venea 1 luna si niciodata in ziua programata. Acum, ginecologul imi spune ca exlutonul protejeaza 98% si ca scade libidoul si ca nu protejeaza precum anticonceptionalele combinate impotriva aparitiei chisturilor ovariene ... dar continua sa mi-l recomande.
Eu ce sa mai cred? duminica plec din tara 2 saptamani in concediu si nu cred ca mai am timp sa mai merg la un alt doctor pt o a doua parere (din cauza programarilor...) si vreau sa fiu sigura.

Publicitate

loading...

#6 2008-08-13 15:43:09

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

protejeaza si asta 100% daca il iei corect a..aa si inca ceva cat timp luai ac si faptul ca menstra nu-ti venea regulat in aceeasi zi de pauza lunar asta nu inseamna ca era neregulat ...important e sa-ti vian in cele 7 zile.asta inseamna regulat.

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

#7 2008-08-13 15:58:09

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

monelutz...ai interdictie la estrogen? dc iei exluton?

happy with him...inlove with him...puss

#8 2008-08-26 22:52:39

sympathy
New member
Inregistrat: 2008-08-26

ce se intampla daca iau contraceptive timp de 2 luni..fac pauza de o luna...iau iarasi...? ideea e deci...ce se poate intampla dak iau contraceptivele..cu pauze? mi-as da totul peste cap? ma pot ingrasa?

every problem has a solution : a smile:)

#9 2008-08-26 23:04:47

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Da, iti incurci de tot bucataria hormonala.
Nu are rost sa faci asa. Ori le iei dupa prescriptie cu pauza standard de 7 zile intre folii, ori nu te mai complici cu pastile si folosesti alte metode de contraceptie.
Gandeste-te ca de obicei perioada de acomodare a organismului cu pilulele este de 3 luni (in functie de organism), iar tu daca 2 luni ii dai hormoni si numa ce incepe sa se obisnuiasca o luna iar nu-i dai dupa aia iar 1-2-3 luni si tot asa...o sa se cam dezechilibreze sistemul hormonal.

Ultima oara a fost editat de vdaiana (2008-08-26 23:06:40)

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#10 2008-08-26 23:35:27

sympathy
New member

oo mersi mult...imi e teama doar sa nu ma ingrash knd voi face pauze....am citit k alte fete au patit asa.....eu folosesc novynette se poate sa patesc la fel???

#11 2008-08-26 23:37:21

YoHanna
Insomniac member
Inregistrat: 2007-05-31

depinde de organism...nu de pilule smile

hjarta "The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous" hjarta

#12 2008-08-26 23:39:29

sympathy
New member

ok mersi..oricum:*

#13 2008-08-26 23:39:34

dia2010
Hero member

Ingrasatul ar fi cea mai mica teama a mea daca as face cum zici tu ca vrei sa faci cu pauzele alea dese.

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#14 2008-08-27 17:15:42

sympathy
New member

pai kre ar fi cea mai mare temere?....ar fi altele?

#15 2008-08-27 17:57:32

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

te dereglezi hormonal..eu zic ca e mult mai rau decat ingrasatul

#16 2008-08-27 18:20:09

adela26
Full member
Inregistrat: 2008-02-14

am si eu o intrebare .. acum folosesc diane 35 si azi am fost la medic si mi-a prescris altele... mai am cateva pastile de diane 35 de luat apoi trebuie sa le incep pe cele noi care se numesc mycrogynon. cand le pot incepe pe cele noi?cum?trebuie facuta pauza sau ceva ?

#17 2008-08-27 18:21:32

dia2010
Hero member

DUpa ultima pastila de diane35 faci pauza normala de 7 zile iar in a 8-a zi incepi cu mycrogynon.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.