homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tratament

#1 2008-08-29 22:47:07

deyutza00
Full member
Inregistrat: 2007-12-17

tratament

in ce consta tratamentul homeopatic?

#2 2008-08-29 22:55:56

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

Re: tratament

homeopatia e o metoda terapeutica ce foloseste substante naturale  din regnul animal, mineral si vegetal, care stimuleaza mecanismele de auto=aparare ale organismului

#3 2008-08-29 22:56:19

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

In general e vorba de niste bulinute mici albe, care se administreaza diluate in apa sau puse sub limba. Sint facute din plante sau diverse minerale, in diferite concentratii (dilutii).

CE ESTE HOMEOPATIA ?    Homeopatia este o metod? de tratament bazat? pe principiul similitudinii, care spune c? orice substant?, care ?n doze mari poate produce un tablou de boal? la un om s?n?tos, poate vindeca, ?n doze mici, acelasi tablou de boal? la o persoan? suferind?. Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferint?, o poate si vindeca, diferit? fiind numai doza ?n care este folosit? substanta. Medicina popular? rom?neasc? cunoaste deja acest principiu, pe care ?l numeste ?cui pe cui se scoate?. S? ne amintim numai faptul c? ?ntr-o mahmureal? intens?, dup? o noapte de petrecerea, ?dregerea? se face cu bere sau cu o mic? cantitate de alcool. Cu alte cuvinte, substanta care ?n doz? mare a produs tulburarea, ?n doz? mic? o amelioreaz?. Sunt multiple exemple din tratamentul popular, ?n care se aplic? principiul homeopat: ex. ?n cazul unei deger?turi, locul respectiv se freac? cu gheat??

DIN CE SUNT FĂCUTE REMEDIILE HOMEOPATE?
Remediile sunt preparate din plante, din s?ruri minerale, din produsi animali si din alte surse (mai neobisnuite). Practic, pot fi preparate din aproape orice substante existente ?n natur?, prin folosirea aceluiasi principiu: diluarea ?n ap? si alcool si agitarea preparatului, ?ntre dou? etape.
Multe dintre plantele folosite pentru prepararea remediilor sunt folosite si ?n tratamentele traditionale, adic? ?n fitoterapie. Prin prepararea homeopat?, unele dintre ele cap?t? ?nsusiri deosebite si o raz? de actiune mult mai larg?. De exemplu, Lycopodium clavatum, adic? pedicuta, este o pl?ntut? putin utilizat? ?n fitoterapie (mai mult era utilizat? ca o pulbere inert?, adic? f?r? actiune, ?n care se impregnau alte substante active). Homeopatia a descoperit uriasa energie care st? ?nmagazinat? ?n semintele plantei si se descrie remediul Lycopodium ca fiind unul dintre cele mai puternice ?n tratamentul afectiunilor respiratorii si digestive la copii.

S?rurile minerale sunt extrem de folosite ca remedii homeopate, de la s?rurile de calciu, p?n? la metalele pretioase, tip argint, aur, sau platin?.

Printre produsii animali utilizati pentru prepararea remediilor, cei mai importanti sunt cei obtinuti din veninurile de serpi sau paianjeni, cu roluri importante ?n afectiuni ale inimii si vaselor de s?nge.

Alte surse de remedii homeopate sunt: razele X sau ultraviolete, sau razele de computer sau razele de soare ? sau asa numitele remedii imponderabile, adic? f?cute din surse greu de identificat ?n planul material. Sunt deosebit de eficiente atunci c?nd sunt indicate. ?n ultimii ani s-au fabricat remedii homeopate din zah?r, ciocolat?, coca-cola sau alti produsi de consum care dau dependent?, precum si dintr-o serie de medicamente alopate, care cauzeaz? frecvent reactii alergice (ex din penicilin?, cortizon, adrenalin? etc). Alte remedii homeopate se fabric? din culturi pure de germeni care atac? frecvent organismul (ex Colibacillinum, Staphyloccocinum, Streptococinum, Proteus, Piocianic etc) sau din tesuturi ale organismului omenesc (ex. Thyroidinum, din glanda tiroid?, sau Pancreatinum, din pancreas, sau Discuri inter-vertebrale, etc).

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#4 2008-08-29 22:58:40

deyutza00
Full member

mersi... si as mai avea o intrebare... eu mi`am inceput viata sexuala acus 3 ani (dar a fost o sg data atunci si doar kt am fost dezvirginata),iar de aproape un an fac sex cu prietenul meu... pana acuma nu am fost la nici un control doar pt a lu anticonceptionale.ce credeti ca ar trebui sa ma duc la un control?

#5 2008-08-29 23:02:58

mika
Insomniac member

da, ar trebui

Publicitate

loading...

#6 2008-08-29 23:03:50

deyutza00
Full member

si cand sun la asistenta... si ma intreba ce ash dori  ... pt ce control sa`i spun?big_smile

#7 2008-08-29 23:03:56

dia2010
Hero member

Toate femeile active sexual e bine sa faca un control ginecologic pe an.
Anticonceptionalele banuiesc ca le ai de la dr de planning nu?
Ii spui ca vrei un control de rutina.

Ultima oara a fost editat de vdaiana (2008-08-29 23:04:23)

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#8 2008-08-29 23:04:41

mika
Insomniac member

ii spui ca vrei un control de rutina

#9 2008-08-29 23:07:17

deyutza00
Full member

poi am cautat pe un site  .... pt planning.... da cand colo era cabinet ginecologic.... da mi-am dat seama dupa ce am facut programarea pt k nu stiam unde este la noi in oras ...

#10 2008-08-29 23:15:42

dia2010
Hero member

deyutza00, din ce oras esti?

Ultima oara a fost editat de vdaiana (2008-08-29 23:30:30)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.