homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Papanicolau si conizatie

#1 2007-08-06 15:03:25

mell81
Membru
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-08-06

papanicolau si conizatie

Buna,

M-am si eu pe acest forum , si dupa ce am citit majoritatea topicurilor despre analiza papanicolau si HPV m-am ingrozit. Acum aproape un an de zile am ajuns la un medic care mi-a facut papanicolau ( a iesit clasa II, inflamator TBS )si am fost diagnosticata cu  colpita mixta. Problema mea este ca tot in aceeasi zi , mi-a facut si colposcopia si neavand rezultatul de la Papanicolau imi spune ca trebuie sa fac conizatie; Nestiind despre ce e vorba, am asteptat rezultatul analizei ( care a iesit cum am specificat mai sus ). Peste 2 luni am mers la un alt medic ,care fara sa imi faca colposcopie( doar in urma unui control de rutina ) , imi spune ca am o rana nesemnificativa care se poate vindeca si cu un tratament care sa nu necesite nici macar cauterizare ( nici macar nu s-a luat in calcul conizatia). Analizele pe care le-am facut in paralel cu Papanicolau ( VSH, urina , etc) , au iesit ok. M-am dus cu toate rezultatele analizelor si cu rezultatul de la Papanicolau la un alt medic care a spus ca sunt ok . Din ce am citit , am vazut ca o conizatie se face in urma rezultatului de la Papanicolau ( si trebuie sa fie de la clasa III inclusiv, in sus) . Acum sunt intr-o mare dilema , mai ales ca vreau sa ma duc din nou la un medic si sincer nici macar nu imi trece prin cap unde sa ma duc( ma gandesc la o clinica particulara, spitalele mi se par de-a dreptul inumane) si as avea nevoie de un sfat si de o parere.

Multumesc anticipat de raspuns,
Mel

#2 2007-08-06 15:19:29

didi28
New member
Inregistrat: 2007-06-29

Re: papanicolau si conizatie

De unde esti?
daca stim asta iti putem recomanda un medic.

Ultima oara a fost editat de didi28 (2007-08-06 15:20:46)

#3 2007-08-06 15:34:52

mell81
Membru

Sunt din Bucuresti

#4 2007-08-07 04:28:10

cristinapop
Membru
Inregistrat: 2007-08-07

buna. zilele astea am primit rezultatele testului papanicolaou si  al secretiei... facute dupa vrei 3 ani... mult timp, stiu!
am intrat pe net si am incercat sa gasesc cat mai multe informatii despre interpretarea rezultatelor. si am gasit acest site, care mi s-a parut a fi extrem de util. felicitari!
acum 100 d ani dupa cum spuneam, cd mi-am facut un control ginecologic, mi s-a spus ca as fi avut o rana pe col. mica. ei bine, am uitat complet de ea... pana acum cd d-na dr. care m-a consultat a reconfirmat existenta ei. si bineinteles ca mi-am facut rpd testul papanicolaou. inainte de a merge la dr. , v-as ruga frumos sa ma ajutati cu interpretarea rezultatelor. acestea suna cam asa:
B-P: celule malpighiene superficiale si intermediare fara anomalii nucleare, celule cilindrice endocervicale normale, numeroase polimorfonucleare. frotiu negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna.
microbiologie: celule epiteliale poligonale: frecvente, celule epiteliale rotunde rare, celule clue cell absente, leucocite rare, trichomonas absent levuri absente, flora microbiana normala - predomina flora lactobacilara, rari coci gram pozitivi izolati si in perechi.
cel mai neclar imi este ce inseamna acei coci gram pozitivi... reprezinta elemente normale in secretie sau streptococi, care desigur tb tratati????
va multumesc anticipat !
si... recomand tuturor fetelor, doamnelor sa mearga la ginecolog pentru control si papanicolaou, si nu dupa ani de zile... ca altii...
va pup

#5 2007-08-07 12:34:18

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

mell81, intr-adevar nu pareai a avea nevoie de conizatie....intra la
http://forum.anticonceptionale.ro/viewtopic.php?id=1742
aici gasesti medici ginecologi.
cristinapop, examenul e ok, nu ai probleme, nu te stresa. Rana cred ca poate trece si cu tratament. Evita ob-urile, toaleta vaginala excesiva, spermicidele si diafragma...si eventual, daca e posibil si prezervativul(intretin rana de pe col)...daca prezervativul nu poate fi evitat, atunci evital pe cel cu spermicid

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2007-08-07 14:13:12

mell81
Membru

multumesc pentru raspuns ,m-am mai linisitit ,  m-am hotarat la Dr Tarpan am inteles ca activeaza la mai multe clinici particulare , inclusiv la spit Euroclinic.

merci din nou si sanatate tuturor!

mel

#7 2007-08-07 15:42:14

ely_21
New member
Inregistrat: 2007-07-09

buna!as avea si eu nevoie de un raspuns tot cu privire la rana pe col. acum vreo 3 luni am mers la medic datorita unor dureri persistente si am fost diagnosticata cu rana pe col. am facut testul pap si mi-a fost recomandata cauterizarea.(toate chestiile astea le-am mai scris si in alta pagina , dar mai de mult asa ca scuze daca gresesc cumva).dupa ce am f cauterzarea, am f la doua luni la control, mi-a zis ca e bine  s-a vindecat, am f tratament cu cervugid si totul parea sa fie bine. insa la vreo 2 sapt a aparut o scurgere galbuie spre maro iar acum o sapt inainte de menstra a devenit din ce in ce mai inchisa la culoare si cu niste cheaguri (si a aparut din nou durerea). nu am luat niciodata ac asa ca nu are cum sa fie de la ele.
de asta as vrea sa stiu daca a mai patit cineva ceva asemanator sau daca poate doctoressa sa-mi raspunda daca poate fi normal dupa acea cauterizare sau ar trebui sa-mi fac griji si sa ma duc iar la control?
multumesc mult

tot ce ma invinge ma face mai puternica

#8 2007-08-07 17:11:14

cristinapop
Membru
Inregistrat: 2007-08-07

multumesc foarte mult pentru raspuns.

#9 2007-08-08 09:45:34

iubi_felicia2000
New member
Inregistrat: 2007-08-02

acum 2 luni am fost la un control si mi sa spus ca sunt bine,mi sa facut si papanicolau si a iesit cls 2 .nu inteleg eu foarte bine ce a scris la rezultat dar mi-a dat o reteta cu fasigyn si flagyl......va rog daca se poate sa-mi spuneti si mie mai multe si cum sa procedez

#10 2007-08-08 10:46:40

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

ely_21, dupa cum descrii scurgerea cu pricina e vorba de o singerare...nu vad de ce sa o legam de cauterizare...ar merita sa mergi la un medic daca te ingrijoreaza
iubi_felicia2000, ia tratamentul. Nu putem sa iti spunem mai multe pentru ca nu am vazut rezultatul la analiza...probabil insa ca ai o infectie vaginala(fie trichomonas fie gardnerella)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#11 2008-09-03 15:40:16

ely_21
New member
Inregistrat: 2007-07-09

Revin la vechea problema despre care v-am cerut sfatul acum vreun an. Cam atat a durat pana mi-am luat inima in dinti si am mers la medic. De un an de zile,  inainte de menstra cu vreo doua zile dar si dupa am o scurgere maro iar menstra e cu cheaguri de sange. Azi am f la control si doctorita mi-a spus ca e posibil sa am chisturi si mi-a dat tratament cu cervugid si yasmine. Oricum ma hotarasem sa iau AC, insa va intreb pe cele care ati mai fost in situatia asta sau pe doctoressa, nu exista nici o metoda prin care sa se vada aceste chisturi (ecografie sau ceva), doar sa-ti dai cu presupusul ca s-ar putea.........Adik nu m-a linistit deloc in ceea ce priveste problema mea.

tot ce ma invinge ma face mai puternica

#12 2008-09-03 15:43:18

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

se vad la ecografie!

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.