homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Duphaston: bune si rele

#1 2008-08-19 21:46:14

ralu_h28
Full member
Inregistrat: 2008-08-14

duphaston: bune si rele

buna fetelor

stiti sa-mi spuneti daca tratamentul cu duphaston distruge ficatul, daca e facut mai mult de 3 luni?
Auzisem niste discutii.

#2 2008-08-19 21:52:38

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: duphaston: bune si rele

nu am auzit de asa ceva

mami de minuni hjarta

#3 2008-08-19 22:03:10

hai_faiv
Hero member
De la: bubulina gospodina
Inregistrat: 2008-08-18

nu are nicio legatura

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#4 2008-08-20 08:36:03

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

are o legatura. e cam urat tratamentul cu duphaston si logic, ca orice tratament indelungat, sa aiba anuminte repercusiuni si asupra ficatului.
si eu am avut ceva problemutze

#5 2008-08-20 08:37:07

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

atunci poate e bine sa folosim un hepatoprotector cand se face trat.cu medicamentul asta

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Publicitate

loading...

#6 2008-08-20 08:39:14

o'hara
Platinum member

Duphaston nu inhibă ovulaţia, nu are acţiune de tip estrogenic sau androgenic (nu determină virilizarea pacientei sau masculinizarea fătului feminin), nu are efecte adrenocorticoide sau mineralocorticoide, nu influenţează metabolismul glucidic sau nivelul plasmatic al insulinei, nu afectează activitatea enzimelor hepatice, nu influenţează coagularea s?ngelui sau funcţia hepatică, nu modifică curba temperaturii.

din prospect

mami de minuni hjarta

#7 2008-08-20 08:43:13

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

teoretic

#8 2008-08-20 09:08:25

ralu_h28
Full member

Am inteles ca utrogestan, e progesteron natural si ar fi mai bun, zic medicii>eu am luat 3 luni, si sincera sa fiu mari modificari nu am prea vazut.Asta este, poate nu-i sa fie.puss

Cod:

Ultima oara a fost editat de ralu_h28 (2008-08-20 09:10:09)

#9 2008-08-20 09:15:13

o'hara
Platinum member

eu stiu taman invers...si iaca ca utrogestanu' poate da si afectiuni hepatice.

mami de minuni hjarta

#10 2008-08-27 21:12:11

Callyope
Membru
Inregistrat: 2008-08-27

Buna,
Initial am vrut sa creez un topic nou, dar fiind vorba despre acelasi duphaston, m-am gandit ca pot intreba aici fara sa se supere ralu...
Deci, eu am avut un polip cervical care mi-a fost extirpat si mi s-a facut si un chiuretaj biopsic, in urma analizelor am mi s-a prescri duphaston, 3 luni , cate 2 pastile din ziua 10 pana in 26...Mie ciclul imi vine regulat, 2-3zile, fara dureri si nu foarte abundent (cu alte cuvinte e ok), am citit ca D. nu inhiba ovulatia...din contra...Eu nu vreau sa raman gravida, am 41 ani...nu vreau sa iau nici anticonceptionale (chiar se pot lua in situatia asta?) si nici prezervativ.(defapt nu vrea el mai mult)..am o relatie stabila si sigura si foarte activa sexual...Ce metoda contraceptiva sa folosesc...?Nu am intrebat doctorul cand am fost la consultatie pt. ca nu avem absolut nici o informatie despre D....oare este absolut necesar sa il iau?
Pana acum am folosit banalul calendar si ejacularea afara ca metode contraceptive...si nu am avut probleme, este adevart ca la varsta mea se ramane mai greu , dar nu as vrea sa raman din cauza duphastonului...
Multumesc...

Ultima oara a fost editat de Callyope (2008-08-27 21:16:04)

#11 2008-08-27 22:20:36

dymomo77
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-05-23

Pai alta nu prea ai alta metoda decat montarea unui sterilet care la varsta ta si datorita faptului ca nu doresti o sarcina ar fi cea mai buna metoda. De garantat nu iti poate garanta nimeni nici ca ramai nici ca nu ramai cu metoda calendarului. E corpul tau si deci alegerea ta.

mami de bebe Dan Mihail -28.10.2009

#12 2008-09-10 11:12:06

ralu_h28
Full member

Callyope a scris:

Buna,
Initial am vrut sa creez un topic nou, dar fiind vorba despre acelasi duphaston, m-am gandit ca pot intreba aici fara sa se supere ralu...
Deci, eu am avut un polip cervical care mi-a fost extirpat si mi s-a facut si un chiuretaj biopsic, in urma analizelor am mi s-a prescri duphaston, 3 luni , cate 2 pastile din ziua 10 pana in 26...Mie ciclul imi vine regulat, 2-3zile, fara dureri si nu foarte abundent (cu alte cuvinte e ok), am citit ca D. nu inhiba ovulatia...din contra...Eu nu vreau sa raman gravida, am 41 ani...nu vreau sa iau nici anticonceptionale (chiar se pot lua in situatia asta?) si nici prezervativ.(defapt nu vrea el mai mult)..am o relatie stabila si sigura si foarte activa sexual...Ce metoda contraceptiva sa folosesc...?Nu am intrebat doctorul cand am fost la consultatie pt. ca nu avem absolut nici o informatie despre D....oare este absolut necesar sa il iau?
Pana acum am folosit banalul calendar si ejacularea afara ca metode contraceptive...si nu am avut probleme, este adevart ca la varsta mea se ramane mai greu , dar nu as vrea sa raman din cauza duphastonului...
Multumesc...

sa ai grija cu duphastonul, da stari ciudate.Mie primele zile mi-a fost greata ,dureri de burta si o stare urata de moleseala, plus ca inainte de ovulatie am dureri de burta, ba chiar am avut o luna cand ma durea burta destul de tare , fara motiv.Nu stiu daca gresesc eu, dar eu cred ca pt duphastonul asta ar trebui sa se faca niste analize inainte, nu sa se dea asa pe privit.Mie tot fara analize mi l-a dat .parerea mea e sa-ti pui sterilet,este unul aparut nou acuma.Asta in cazul in care o sa-l suporti.

spunemi te rog cum ti se manifesta pilipul cervical? si unde era?Pentru ca mie mi-a zis ca am un nodul fibromatos mai mic de 10mm, dar nu e nici pe uter nici in perete , e la intrarea in canalul cevical, undeva deasupra,ca nu i-a spus exact.Nu stiu ce sa zic. La eco cu sonda nu mi l-a vazut,in schimb la eco clasica l-a vazut.Tu ce zici?

Ultima oara a fost editat de ralu_h28 (2008-09-10 11:14:39)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.