homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat

#1 2008-09-25 19:53:58

whitehonky
New member
Inregistrat: 2008-09-24

Rezultat

Buna seara
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu interpretarea unui rezultat. Ne pregatim pentru un bebelus iar eu de aproape 3 ani am tot felul de probleme genitale. Anul trecut in urma analizei secretiei mi-a iesit e-coli (doar vaginal) habar nu am cum (dupa fiecare scaun imi fac toaleta) cand am zis ca am scapat la un interval de cateva luni iar imi apare o mica secretie usor verzuie fara miros si cateodata cu aspect branzos. In urma unui buletin de analize mi-a iesit:
Examen secretie vaginala

Frotiu bine reprezentat

Polimorfo nucleare (pmn) numeroase

Celule epiteliale numeroase de aspect normal

Lacto bacillus specie rar

Trichomonas vaginalis absent

Celule levurice absent

Coci gram negativ cu aspect reniform, in diplo numerosi,necesita investigatii
bacteriologice

PAP
negativ pentru o leziune intra epiteliala sau maligna, frotiu tip 1.

Doctorul m-a trimis sa-mi fac alte investigatii (s-a gandit la gonoree) si a rezultat:

Examen microscopic al secretiei vaginale

celule epiteliale pavimentoase superficiale, relativ frecvente izolate si in placarde

celule epiteliale pavimentoase intermediare, relativ frecvente izolate si in placarde

celule epiteliale pavimentoase parabazale, rare izolate si in placarde

celule epiteliale pavimentoase bazale, absente

leucocite, relativ frecvente degradate

hematii, absente

flora microbiana-cantitate, bogata

flora microbiana -tip, -bacili gram pozitivi (doderlein) relativ frecventi
            coci gram pozitivi in perechi rari
            cocobacili si bacili scurti gram variabili frecventi

levuri, rare (candida)

trichomonas, absent

#2 2008-09-25 20:01:41

whitehonky
New member

Re: Rezultat

Doctorul mi-a spus ca e o infectie minora. Si ca o fac de la spalaturi vaginale ceea ce eu nu fac, doar toaleta externa. Din ce cauza am facut infectia asta? Pot sa fac si alte investigatii sa stiu exact cu ce microb am de a face? Tratamentul prescris este : metronidazol arena 3/zi, macmiror 1/zi,
zanocin 1/12ore. Antibioticul prescris am citit in instructiuni ca se da pentru boli cu transmitere sexuala, dar nu-mi vine sa cred ca am asa ceva. Si in plus am si o mica rana pe col.

Ultima oara a fost editat de whitehonky (2008-09-25 21:22:44)

#3 2008-09-25 21:36:14

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

e vb de gardnerella, bacterie care face parte in mod normal din flora vaginala. si care in anumite conditii se dezvolta excesiv, de obicei de la spalaturile intravaginale. e deci o dereglare a florei normale.

citeste te rog si regulile si invata sa editezi. ai warn

mami de minuni hjarta

#4 2008-09-26 12:24:39

whitehonky
New member

Imi cer scuze ca am incalcat regulile forumului, o sa fiu mai atenta.
Nu cred ca este Gardnerella, nu fac irigatii vaginale (nu mi se par sanatoase), secretia nu are miros si nu este abundenta, alti parteneri nu intra in discutie (inclusiv sotul), iar viata sexuala nu este una activa. As vrea sa cer analize suplimentare dar nu stiu ce sa cer. Si ma  ingrijoreaza si rana pe col care o am de anul trecut. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

#5 2008-09-26 14:12:29

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

si din tratament si din cocluziile dr se pare ca si el crede ca e gardnerella...

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#6 2008-09-26 15:43:05

whitehonky
New member

Drept sa-ti spun nu prea am incredere in doctorul acesta si nici in rezultatul secretiei care mi l-a facut laboratorul din clinica in care lucreaza (acest laborator este cunoscut ca elibereaza buletine nu tocmai exacte). Cred ca este mai elocvent examenul microscopic al secretiei. Gardnerella am avut acum 10 ani iar secretia era abundenta si cu miros neplacut de peste. Nu cred ca am gardnerella.
Oare doctoressa ar putea sa-mi dea o a doua opinie? Asta daca nu deranjez foarte mult.

#7 2008-09-26 17:42:09

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

ii las doctoressei link-ul tau si iti va raspunde

daca nu ai incredere in doctorul asta, de ce nu mergi si in alta parte?

#8 2008-09-27 01:09:43

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

white ai acei coci ce i drept dar ai si bacili doderline...de aceea tratamentulmi se pare cam agresiv...eu zic sa nu mai iei zanocinul caci oricum si metronidazolul e antibiotic...asaca iei doar cele 2 si in plus si o pastila de flrucovim 150...

happy with him...inlove with him...puss

#9 2008-09-29 16:54:13

whitehonky
New member

Tratamentul deja l-am luat ca m-am gandit sa-l termin pana imi vine menstruatia, ca dupa aceea sa ma duc din nou sa-mi fac o secretie. Desi de candida nu cred ca scap asa de usor.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.