homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menstruatie care nu se mai sfarseste

#1 2008-10-01 14:15:46

danielle-nicolle
Membru
Inregistrat: 2008-07-03

menstruatie care nu se mai sfarseste

Buna ziua! Sunt noua pe acest forum. Am si eu o foarte mare problema. Maine se implinesc doua saptamani de cand mi-a venit menstruatia si nu se mai sfarseste grater . In iunie am patit la fel, dar nu a fost chiar atat de grav (a fost mai mult ca un spotting). Acum imi curge ffffff mult si cu cheaguri de sange. Am fost la medic in luna iunie si mi-a spus ca sunt suspecta de sindromul ovarelor polichistice in urma unei transvaginale si mi-a prescris Melleva 35 pentru 6 luni, apoi va urma un set de analize pentru a se stabili exact daca sufar sau nu de SOPC. As vrea sa stiu daca pot lua ceva care sa-mi opreasca sangerarea asta cu cheaguri.....Ma gandesc ca poate isi fac efectul aceste pastile, si elimin chisturile de pe ovare, dar sa ma tina atat de mult si mai ales sa am durerile acestea. Ajutati-ma va rog.

#2 2008-10-01 14:21:02

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: menstruatie care nu se mai sfarseste

Danielle parerea mea este sa mergi la medic. Eventual la un alt medic. Nu e normal sa ai menstra atat de mult timp. Mi se pare ciudat ca ti-a spus ca esti suspecta de SOPC. Acest sindrom presupune mult mai multe simptome decat niste simple chistulete pe ovare, cum ar fi: hirsutism, tendinta de ingrasare, ten si par gras, ciclu menstrual neregulat. Si in plus, trebuiesc facute dozari hormonale care sa confirme acest sindrom. Mergi la medic.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2008-10-01 14:45:31

danielle-nicolle
Membru

Multumesc pentru raspuns. Poate ca m-am exprimat gresit, doctorul nu mi-a spus ca sufar de acest sindom, doar ca as putea fi suspecta. La transvaginala care mi-a facut-o mi-a iesit ca am fff multe chisturi pe ambele ovare(pe unul 13 si pe celalalt 14 sau 15, nu mai stiu exact). Si am tendinte de ingrasare (la 23 de ani am 70 kg), hirsutismul nu ma deranjeaza, parul mi se ingrasa foarte repede, tenul il am gras, nu stiu daca sufar de diabet pt ca i-a fost frica sa ma duc ca sa-mi fac analizele, dar glicemia imi scada des. Cu menstruatia am probleme de cand mi-a venit prima data (in jurul varstei de 12 - 13 ani), au fost dati cand nu-mi venea cate 6 luni, si atunci luam medroxyprogesteron recemandat de medic, care acum am inteles ca nu se mai fabrica. Acum cu pastilele speram ca sa mi se regleze menstra, dar observ ca este mai rau. O sa-mi fac o programare la medic. Dar totusi sper sa-mi treaca.

#4 2008-10-01 14:49:03

andreea_andy2
Moderator

Daniele pai tocmai de-asta ma mir. Iti da tratament pentru SOPC, dar nu e sigur ca ai ... hmmm. Eu zic sa ceri si o adoua parere.

#5 2008-10-01 17:52:39

andreea_andy2
Moderator

Ati facut sex neprotejat? Daca da, risc de sarcina exista chiar daca nu ai ejaculat in vagin. Sa mai faca un test de sarcina in a opta zi de intarziere, dimineata cu prima urina. Daca ai aceste iese negativ inseamna ca e vorba de o dereglare si trebuie mearga la medic sa-i dea ceva sa-i vina menstra.

Publicitate

loading...

#6 2008-10-01 17:59:25

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

danielle-nicolle a scris:

Buna ziua! Sunt noua pe acest forum. Am si eu o foarte mare problema. Maine se implinesc doua saptamani de cand mi-a venit menstruatia si nu se mai sfarseste grater . In iunie am patit la fel, dar nu a fost chiar atat de grav (a fost mai mult ca un spotting). Acum imi curge ffffff mult si cu cheaguri de sange. Am fost la medic in luna iunie si mi-a spus ca sunt suspecta de sindromul ovarelor polichistice in urma unei transvaginale si mi-a prescris Melleva 35 pentru 6 luni, apoi va urma un set de analize pentru a se stabili exact daca sufar sau nu de SOPC. As vrea sa stiu daca pot lua ceva care sa-mi opreasca sangerarea asta cu cheaguri.....Ma gandesc ca poate isi fac efectul aceste pastile, si elimin chisturile de pe ovare, dar sa ma tina atat de mult si mai ales sa am durerile acestea. Ajutati-ma va rog.

mergi la medic repede, nu poti sta sa singerezi atit....poate nu melleva e solutia ta ci clasicul si originalul diane-35

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2008-10-01 18:56:17

danielle-nicolle
Membru

Multumesc mult doctoressa. Chiar maine imi voi face programare sa merg la doctor. Mai am o alta intrebare: Daca iau pastile anticonceptionale pot face dozarile hormonale ca sa ma asigur ca nu sufar de SOPC? Cateodata ma gandesc daca sufar sau nu de SOPC, pt ca multe simptome pe care le am indica acest lucru; bun asta fara sa-mi fi facut analizele. Multumesc mul tuturor. Sper sa fie bn. O seara buna la toate!!!

#8 2008-10-01 19:08:53

medelinutza
Membru
Inregistrat: 2008-10-01

am  in jur de  4 luni de kan am puso prima dat.... am incerkat sa iau antikonceptionale dar nu pot imi este  rau si am inceput sa ,a ingras din prima saptamana... am renuntat la ele...prietnu nu isi da drumu in mn ... nu am ramas pana aku(folosim metoda calendarului)... dar luna trecut mia aparut.. inainte de menstruatie o scurgere maronie ku nijte cheaguri... mia tinuta kam 4 zile apoi mia venit... apoi dupa o sapt am inceput sa am usturimi...akum...iar am scurgere maronie insotita de cheaguri..mentionez k trb sami vin pe 8 ...oare de la ce sa fie?... posibil sarcina?... am facut un test si a  iesit k nu...

#9 2008-10-01 20:17:01

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

daca nu ti-a intarziat nu ai de ce sa te gandesti la sarcina, dar daca ai intrerupt ac recent eu zic sa nu te bazezi pe metoda calendarului..si daca te simteai rau cu ele trebuia sa le schimbi nu sa le intrerupi neaparat
mergi la un control pt ca nu e normal sa ai usturimi. sangerarea aia inainte de mensrta nu era cumva inceput de menstruatie?
oricum mergi la medic pt o analiza de secretie
si te rog scrie un pic mai pe limba noastra ca e greu de urmarit cu atatia k tongue

Ultima oara a fost editat de lady in black (2008-10-01 20:31:09)

#10 2008-10-03 13:18:09

boobycoo
New member
Inregistrat: 2008-02-03

sory cred k nu am postat bine aici dar am si eu o nelamurire din ce cauza poate fi ....iubitei mele ii intarzie ciclul de 9 zile a facut pana acum 2 teste de sarcina si amn2 au iesit negative din ce cauza poate intarzia asa de mult.???????multumesc ...pt intelegere pusspuss

#11 2008-10-03 13:19:50

andreea_andy2
Moderator

Ati avut contacte sexuale neprotejate eficient?

#12 2008-10-03 13:21:19

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

pai eventual o dereglare..mai asteapta o zi doua si eu am patit asa...
la cat timp a facut testlee? se face la 3 sapt de la contactul cu risc sau la 7 zu=ile de la intrazierea mesntrei...sa repete testul daca nu a facut corect la 7 zile intarziere
si adcae negativ sa mearga la medic sa-i dea ceva sa-i vina menstra

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

#13 2008-10-03 14:25:02

boobycoo
New member
Inregistrat: 2008-02-03

poi a facut la 4 zile dupa intarziere si la 8 zile si ia dat negativ nustiu eu ce sa inteleg...

#14 2008-10-04 12:55:01

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

sa intelegi ca nu e sarcina ..soi sa faca o vizita la medicdaca nu i-a venit cumva deja...
tine-ne si pe noi la curent ..c asa e frumos

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.