homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

ERAD repetat ?

#1 2008-10-07 12:13:42

andradam
New member
Inregistrat: 2007-02-28

ERAD repetat ?

Buna ziua si multumesc pentru ca ma ascultati, pentru ca nu stiu in acest moment cu cine sa vorbesc.

Pe scurt: am facut un ERAD in februarie, pentru o rana pe col foarte mare (cuprindea aproape tot colul). Biopsia a evidentiat o zona de eroziune, fara CIN, adica fara displazii sau altceva (papul imi iesea tot timpul 2, dar intrucat am asteptat un an cu tratamente si nu am rezolvat nimic, doctorita mi-a spus ca e bine sa indepartam aceasta leziune).

la controlul de 6 luni a rezultat ca o parte a ranii exista inca (acum este ceva mai putin de o treime din colul uterin). pap in continuare 2.

in urma colposcopiei, unde se vede o zona de mozaic, cam de marimea unui bob de fasole, plus punctatie si nu mai stiu ce, doctorita mi-a spus ca cel mai bine este sa imi faca un nou ERAD.

HPV pentru tulpini cu risc inalt a iesit negativ, acum l-am facut si pe cel care cuprinde toate tulpinile, doctorita spunand ca ar trebui sa fie mediu viral de nu se vindeca.

dilema mea este legata de aceasta repetare a ERADului. Adica: in conditii de pap 2 (repetat la fiecare 6 luni), de biopsie ce a relevat o serie de modificari, dar NU CIN (eroziune, acantoza, formatiuni polipoidale), deci nu displazie, oare nu e un pic cam mult sa fac un al doilea ERAD?

mentionez ca am 31 de ani si nu am copii, insa imi doresc foarte mult. si nu stiu exact cum imi vor influenta aceste interventii fertilitatea.

#2 2008-10-07 12:20:29

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: ERAD repetat ?

andra...vb cu medicul tau...poate daca acum e mai mica zona se poate interveni cu un tratament inainte si poate reusesti sa scapi de ea..vreo infectie care sa o intretina ai?

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-10-07 12:28:41

andradam
New member

a fost o candidoza de care am scapat, si am avut si un tratament de cicatrizare (pe care l-am intrerupt ca mi-a aparut aceasta candida si am facut tratament pentru ea). tratamentul nu a dat roade, nu e nici o modificare.
am vazut si eu ca leziunea nu s-a modificat, pentru ca au la cabinet videocolposcop si doctorita este draguta si imi pune de fiecare data sa vad cum mai arata rana.

ce ma intriga pe mine este ca o prietena, care merge la o doctorita mai batrana, are tot asa, o rana pe col care a reaparut, insa doctorita ei i-a spus ca nu ii face o a doua cauterizare decat dupa bebe. doctorita este una celebra pe partea de fertilitate/ajutat femeile care au probleme cu conceperea si zice ca e prea mare riscul sa nu mai poata concepe, fata de riscul de a ii lasa rana necauterizata, insa cu urmarire la 6 luni.

la cea mai mica modificare de la pap 2, i-a zis ca ii face cauterizare.

#4 2008-10-07 12:39:07

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

andra eu ii las doctoressei linkul sa ti raspunda si dansa...ce pot eu sa ti spun e ca ar trebui trata infectia si ca ar merita incercat cu tratament...tocmai pt ca papul iti iese bine....

happy with him...inlove with him...puss

#5 2008-10-07 14:40:46

andradam
New member

iti multumesc frumos  puss

cum spuneam, candida am tratat-o, cu Meclon, 10 ovule, si acum am primit si analiza de secretie care confirma ca nu mai am.
deci infectie nu mai este.

ramane colposcopia, care zice asa:

inflamatie primara - eroziune si colpita
orificii glandulare
mozaic
punctatie
zona iod-negativa prezenta

Doctorita mi-a zis ca ceea ce o ingrijoreaza un pic este acea zona cu mozaic, care este cam cat un bob de mazare si care nu era la colposcopia precedenta. Mi-a mai zis ca cel mai probabil va fi o displazie de grad scazut (LSIL)

Publicitate

loading...

#6 2008-10-08 16:44:07

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

andram, si eu as lasa zona aia pe loc, cu urmarire insa la 6 luni si cu tentative de tratament medicamentos

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2008-10-10 08:00:39

andradam
New member

iti multumesc frumos, doctoressa. spre acest raspuns inclinam si eu. oricum, nu as face un al doilea ERAD fara sa consult si o alta parere.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.