homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nelamurire

#1 2008-10-10 13:19:24

orchid_girl
Full member
De la: cloud no.9
Inregistrat: 2006-08-30

nelamurire

imi cer scuze daca mai exista un topic asemanator,dar eu nu l-am gasit.
pe prospectul de la ac exista anumite indicatii in cazul omiterii unei pastile si anume: daca ai avut contact sexual cu o saptamana inainte de omiterea pastilei poti ramane insarcinata.
intrebarea mea este cum e posibil acest lucru?...supravietuiesc spermatozoizii atat de mult?...nu inteleg pe ce baza e fondata afirmatia respectiva...mai bine zis cum se poate intampla sa ramai insarcinata daca ai luat in fiecare zi pastila,dar ai uitat o zi...ce legatura are ce ai facut acum o saptamana?
sper ca are sens ce zic...sunt putin panicata pentru ca ma aflu intr-o astfel de situatie.
poate cineva sa ma lamureasca?
multumesc frumos smile

so in love ...

#2 2008-10-10 13:22:38

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: nelamurire

Orchid sansele ca sa se intample asta sunt 0,1%, bazandu-se pe faptul ca spermatozoizii traiesc si 7 zile in vagin. Dar cu cat trece timpul ei isi pierd din vigoare si nu mai au putere sa fecundeze ovulul.

Stai linistita. Daca ai uitat o pastila, contactele avute inainte nu pun probleme. Insa ai nevoie de 7 zile de protectie suplimentara de la uitarea pastilei.

Fericita mamica de Aida Maria!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.