homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebare intrebatoare

#1 2008-10-20 11:14:28

avadaneiramona
Membru
Inregistrat: 2008-10-20

intrebare intrebatoare

hello la toata lumea! dupa cum cred ca s-a observat deja eu sunt noua pe acest forum dar sper sa reusesc sa ma integrez destul de repede smile am si eu o mica problema care de fapt este o intrebare la care nu reusesc sa aflu un raspuns. iau anticonceptionale harmonet de 2 luni de zile.in urma unor probleme de sanatate a trebuit sa iau in paralel niste antibiotice, de unde clar ca efectul de protectie al ac a disparut. joia trecuta am luat ultimul antibiotic dar si prima pastila dintr-o noua tableta de ac.dupa cate m-am mai documentat eu stiu ca de la ultimul antibiotic trebuie sa mai astept inca 7 zile ca sa ma existe din nou acea protectie. acum intrebarea mea este urmatoarea: dupa cele 7 zile ma pot considera protejata de ac sau a disparut protectia pt toata folia???eu sunt complet debusolata.am tot auzit pareri si pareri si sincer nu mai stiu ce sa cred sad

#2 2008-10-20 11:22:00

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: intrebare intrebatoare

da, dupa ce inghiti inca 7 pastilute de AC dupa terminarea tratamentului cu antibiotic esti protejata

#3 2008-10-20 15:45:43

andutu
Full member
Inregistrat: 2008-10-05

heimdall a scris:

da, dupa ce inghiti inca 7 pastilute de AC dupa terminarea tratamentului cu antibiotic esti protejata

asa stiu si eu

Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata!

#4 2008-10-20 15:49:44

LauraBia
New member

Buna. Iau anticonceptionale yasmin de 2 luni si le-am luat de fiecare data cirect, la aproximativ aceiasi ora in fiecare zi, dar pana acum mi-a fost frica sa il las pe prietenul meu sa ii vina in mine, insa sambata aceasta s-a intamplat. Am spus ca nu e nici o problema, iau anticonceptionale si sunt protejata. Nu am baut deloc alcool si nu am fumat, dar cu toate acestea dimineata aceasta am vomat. Nu situ daca e de la alimentatie sau de la anticonceptionale. Am fost la farmacie si farmacista mi-a spus ca anticonceptionalele nu au efect sigur numai dupa 3 luni luate in continuu. Testele de sarcina nu pot fi facute numai dupa o sapt de la contact. Si a zis sa iau pastila de a2a zi.Mentionez faptul ca pastila am luat-o la 8 seara si am vomitat pe la 4 dimineata. Are rost sau nu sa iau pilula de a2a zi?Va rog mult ajutati-ma!!!!

Don't worry about what people think. They don't do it very often. tongue big_smile

#5 2008-10-20 15:54:31

oana16
Sr. member
De la: capitala culturara
Inregistrat: 2007-04-21

nu  trebuie sa iei pastila de a 2 zi pt ca dac ai administrat corect anticonceptionalele esti protejata!!! voma poate fi de la pastilute (e posibil sa apra in primele 3 luni, voma, ameteli, spotting etc,)

Iubirea e un lux ce nu si-l permite toata lumea

Publicitate

loading...

#6 2008-10-20 15:55:34

LauraBia
New member

Multumesc mult! chiar nu stiam ce sa mai fac..si farmacista aia m-a indus in eroare..

Don't worry about what people think. They don't do it very often. tongue big_smile

#7 2008-10-20 17:29:00

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

Laura bia...esti protejata...nu trebuie niciun postinor. deja se absorbise pastila. ea se absoarbe in 4 ore ..daca vomiti dupa aceaste patru ore nu e nicio problema.
dar tare ma tem ca te alegi cu un warn fiindca ti-ai postat cam caeesi problema la nu stiu cate topicuri ...citeste regulile

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

#8 2008-10-20 17:35:43

LauraBia
New member

mersi Alina Delia..sunt noua pe forum si nu stiam...tongue ms oricum..pupici

#9 2008-10-20 17:39:22

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

LauraBia ai warn...ti a spus alina dc...

happy with him...inlove with him...puss

#10 2008-10-20 17:41:34

LauraBia
New member

ok..sorry n-am stiut neutral data viitoare o sa stiu

#11 2008-10-20 17:52:49

crys_ty_na
Platinum member

LauraBia a scris:

ok..sorry n-am stiut neutral data viitoare o sa stiu

smile bine ai venit pe forum

#12 2008-10-20 17:55:06

LauraBia
New member

mersi mersi big_smile

#13 2008-10-22 20:06:06

iuanutza
New member
De la: CLUJ-NAPOCA
Inregistrat: 2008-10-21

buna,am citit aproape in realabil toate subiectele acestui forum, insa nu am gasit nici un subiect referitor la anticonceptionalul numit mercilon.o prietena de a mea il foloseste si mi-a zis ca are o concentratie mai mica de hormon in el in comparatie cu marvelon 28, adica pofta ei de mancare nu este asa mare...si nu numai ca nu e mare, dar se simte f bine si nu are absolut nici o reactie adversa...as vrea daca cineva stie sa imi spuna mai multe informatii despre acest anticonceptional, deoarece in cazul in care marvelonul 28 nu o sa-mi fie bun sa-l schimb cu mercilonul...este a doua zi de cand iau mervelon 28 si sincer pana acum nu am avut o reactie adversa considerabila, adica putin am ametit si putin m-a durut capul...cam atat a fost....

"Dumnezeu iti da mereu doar cat poti duce, insa tare mi-ar placea sa nu mai aiba atata incredere in mine din cand in cand...

#14 2008-10-22 20:59:34

Danisia
Full member
Inregistrat: 2008-09-09

ca sa iei anticoncetionale eu zic k trebuia sa mergi mai intai la un doctor...nu sa le iei de capul tau. nu stiu ce sa zic de mercilon eu iau karissa dar am mers la un doctor si mi l-a prescris

Ce nu te doboara te face mai puternic

#15 2008-10-22 21:07:25

crys_ty_na
Platinum member

iuanutza a scris:

buna,am citit aproape in realabil toate subiectele acestui forum, insa nu am gasit nici un subiect referitor la anticonceptionalul numit mercilon.o prietena de a mea il foloseste si mi-a zis ca are o concentratie mai mica de hormon in el in comparatie cu marvelon 28, adica pofta ei de mancare nu este asa mare...si nu numai ca nu e mare, dar se simte f bine si nu are absolut nici o reactie adversa...as vrea daca cineva stie sa imi spuna mai multe informatii despre acest anticonceptional, deoarece in cazul in care marvelonul 28 nu o sa-mi fie bun sa-l schimb cu mercilonul...este a doua zi de cand iau mervelon 28 si sincer pana acum nu am avut o reactie adversa considerabila, adica putin am ametit si putin m-a durut capul...cam atat a fost....

nu continutul mic sau mare de hormoni conditioneaza pofta de mancare...ci modul cum reactioneaza organismul tau la el...eu spre ex iau anticonceptionale ce nu au un continut la fel de mic ca altele si nu am nicio problema cu apetitul crescut...medicul e cel mai in masura sa recomande atat anticonceptionale cat si schimbarea lor...iar daca prietenei tale ii e bine cu mercilon asta nu inseamna ca si tie ti ar fi...

#16 2008-10-22 21:38:48

iuanutza
New member
De la: CLUJ-NAPOCA
Inregistrat: 2008-10-21

danisia eu am fost la medic, chiar nu le-am luat de capul meu, la doctor de planning familial in care mi-a prescris marvelon 28 si azi e a doua zi de cand il iau...insa am atat de multe intrebari si imi e cumva tot sa intreb....mi-e foarte frica de anticonceptinale(insa mi-am zis ca este timpul si momentul potrivit pentru mine si relatia mea ca sa le incep) in general si stau ca pe ace ca din minut in minut sa am parte de o reactie adversa...doctorita de la planing zicea:pai esti sanatoasa , n-ai probleme, marvelonu 28 ti se potriveste...insa eu nu as sta asa linistita....ca totusi e corpul meu nu al ei...si mi-e frica sa nu imi dereglez tot organismul ....mersi frumos

"Dumnezeu iti da mereu doar cat poti duce, insa tare mi-ar placea sa nu mai aiba atata incredere in mine din cand in cand...

#17 2008-10-22 21:49:44

crys_ty_na
Platinum member

pai orice intrebari sau nelamuriri ai spunele aici si le vom discuta smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.