homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Na framanta o problema de vreo saptamana...

#1 2008-10-21 16:42:51

panicata
New member
Inregistrat: 2008-10-21

na framanta o problema de vreo saptamana...

de obicei sunt mai panicata dar acum vreau sa aflu un raspuns..eu urmez un tratament cu marvelon de un an de zile dar de vreo doua sapt am uitat sa iau una dintre pastile.trebuia s-o iau seara la ora 20.00 si mi-am amintit a doua zi in jur de 11.nu a fost problema pentru ca nu avusesem niciun contact pana joi in saptamana urmatoare,dar am folosit un prezervativ ca metoda suplimentara(MENTIONEZ CA ACEASTA SAPTAMANA A FOST CEA DE REPAUS DE LA PASTILE).sambata (dupa cum era normal) mi-a venit ciclul dar am facut din nou sex ,neprotejat inafara de pastile,dar dupa cum spuneam eram pe ciclu,iar dupa doua zile am inceput din nou tratamentul cu marvelon.(dupa cum e normal..21 de zile iei pastile si 7 pauza).
Vreau sa ma lamuriti daca este posibil sa raman insarcinata in aceste conditii.(daca faci sex in cele 7 zile de pauza si pe deasupra esti si pe ciclu dar ai intarziat luarea unei pastile)

#2 2008-10-21 16:46:57

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: na framanta o problema de vreo saptamana...

mai spune-mi o data, te rog, ca n-am inteles : cu cate zile inainte de pauza a fost pastila uitata ?

#3 2008-10-21 16:53:18

panicata
New member

trebuia sa o iau joi seara si am luat-o vineri dimineata.vineri ,sambata si duminica am luat normal,dupa care,de luni am intrat in cele 7 de zile de pauza normale.
in aceste 7 zile ,joi ,am avut un contact protejat de prezervativ iar vineri seara mi-a venit ciclul.sambata(cat eram inca pe ciclu) am mai avut un contact dar fara protectie suplimentara iar de lunea urmatoare am reluat tratamentul cu marvelon.

#4 2008-10-21 16:56:46

heimdall
Diamond member

in cazul asta trebuia sa ai 7 zile de protectie suplimentara = 7 pastilute
ori luai in continuare de pe o lata folie cate pastile mai era nevoie ca sa faci 7 si apoi pauza, si erai protejata in pauza si apoi de la prima pastila
ori te protejai si in pauza si la inceputul foliei noi
deci un oarecare risc exista...mai asteapta pareri

#5 2008-10-21 17:00:39

panicata
New member

nu trebuia sa mai iau 7 pastilute pt ca erau acele 7 zile de pauza cum se face in mod normal.eventual o alta forma de protectie,desi in prospect scrie ca si in cele 7 zile esti protejata.in plus,ma gandesc ca eficienta pastilelor nu scade chiar cu 100 % daca am luat o pastila cu intarziere de in jur de 16 ore pt ca pana la 24 de ore e ok..sau nu?:-?

Publicitate

loading...

#6 2008-10-21 17:02:55

heimdall
Diamond member

pana in 12 ore e ok...

#7 2008-10-21 17:07:04

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

heimdall iti spune ca trebuia sa iei inca 7 pastilute de pe alta folie pt a ti se reinstala protectia.
daca ai luat o pastila cu mai mult de 12 zile intarziere protectia scade si se reia dupa ce inghiti inca 7 pastilute. avand in vedere ca tu nu mai aveai atatea pe folie pana sa o termini nu ai fost protejata in zilele acelea, nici in cele 7 de pauza si nici in cele 7 in care urmeaza sa iei primele 7 pastilute de pe folie. in aceste zile trebuia sa folosesti o metoda contraceptiva suplimentara.
sau, cum spune heimdall: luai cate mai aveai pe folia ta si mai luai de pe alta folie cat sa inghiti in total 7 pastilute. astfel, se refacea protectia si nu mai aveai nevoie de protectie suplimentara in zilele de pauza si in cele 7 zile in care inghiti primele 7 pastilute de pe folia noua.

deci acum trebuie sa te protejezi suplimentar pana inghiti 7 pastilute de pe folia noua.

#8 2008-10-21 17:08:31

panicata
New member

ai dreptate dar acuma m-am uitat si scrie ca partenerul trebuie sa foloseasca o metoda suplimentara cel pt pana iti vine ciclu.si a folosit si mi-a venit dar problema mea e ca am facut si cat eram pe ciclu pt ca stiam eu ca nu are loc ovulatia in acele zile.ce zici?simtome de sarcina nu am..si luand pastile m-am gandit ca nu era nevoie de pastila de urgenta

#9 2008-10-21 17:13:20

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

atunci cand iei anticonceptionale nu ovulezi. dar daca uiti o pastila, ovulatia se poate produce. poate sa apara chiar si in timpul menstruatiei...
simptome de sarcina nu ai cum sa ai deja... au trecut abia cateva zile...

#10 2008-10-21 17:18:22

panicata
New member

a trecut o saptamana...spuneti-mi ca n-am de ce sa ma strofoc atata..m-am consultat si cu sora mea mai mare care mi-a zis ca si ea a patit sa uite sa ia o pastila la ora potrivita si nu s-a intamplat nimic..vreau sa fiu sigura..poti ramane insarcinata chiar atat de usor luand anticonceptionale?inteleg daca nu ai protectie deloc sau stiu eu..dar stiam ca dupa anticonceptionale e nevoie de o perioada sa se refaca fertilitatea

#11 2008-10-21 17:26:16

heimdall
Diamond member

din pacate, da, se poate... unele persoane au mai mult noroc, altele nu
poate una din moderatoare ii lasa linkul doctoressei sa-ti spuna daca sa iei Postinor sau nu... esti cam la limita cu timpul cred

#12 2008-10-21 17:30:33

panicata
New member

eu acum am ceva treaba..va rog daca puteti sa-mi dati o adresa de email unde sa o pot contacta pe doctoressa..sau sa-mi lase ea un raspuns..v-as fi tare recunoscatoare..

#13 2008-10-21 21:16:38

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

i am lasat doctoressei linkul...

happy with him...inlove with him...puss

#14 2008-10-22 18:04:51

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

fata buna, daca iei pastilele corect ele te feresc eficient de sarcina...atita timp cit le iei
restul, cu dureaza PINA REVINE FERTILITATEA SI ALTE MINUNI SUNT FACULTATIVE
ok, acum, in cazul tau concret eu cred ca riscul nu e chiar asa de mare, chiar ca nu prea e...deci nu mai fi panicata

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#15 2008-10-22 23:09:41

panicata
New member

iti multumesc din suflet draga doctoressa...vroiam doar sa fiu sigura..altfel il tineam pe prietenul meu departe inca o luna de zile..
deci inca o data..ti+am spus ca+s panicata...multumesc

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.