homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nu a venit menstruatia-2

#20 2008-10-28 16:28:52

nico_blue
Membru
Inregistrat: 2008-10-28

Re: Nu a venit menstruatia

Buna, sunt pentru prima data pe acest forum.
Am si eu o problema. De aproximativ 4 luni am un ciclu menstrual neregulat. Mai exact am avut o menstra incepand cu 4 iulie, urmatoarea a inceput pe 11 septembrie...si momentan inca o astept pe cea de luna asta. Pana in prezent menstra tot venea cam la 30 de zile si tinea 7. In perioada cat intarzia imi cadea foarte mult parul, dupa ce imi venea se ameliora foarte mult acest aspect. Am fost si la un medic endocrinolog, am facut si analize se pare insa ca nu sunt probleme din acest punct de vedere. Mentionez ca nu mi-am inceput inca viata sexuala, si nu am luat niciodata AC. Am mers la medicul ginecolog, si mi-a prescris duphaston sa iau 5 zile (2/zi).
Am hotarat sa iau si AC in speranta ca mi se va mai regra ciclul menstrual si pentru ca voi avea si nevoie de protectie in viitorul apropiat. Asa ca doctorul ginecolog mi-a prescris desorelle(fara a tine cont de vreo analiza sau fara a face un control prea amanuntit dupa cum se recomanda) a zis ca imi prescrie ceva mai "usor". Am urmatoarele nelamuriri:
-  Vi se pare potrvit tratamentul? (e prima data cand am mers la acest medic si nu mi-a inspirat f multa incredere ba din contra - superficialitate)
- Dupa cele 5 zile de tratament...banuiesc ca ar trebui sa imi vina cat de curand si menstra. Este bine sa incep sa iau si AC de la aceastra menstra?
- Anticonceptionalele prescrise de medic sunt indicate in cazul meu?
- Din ce am mai citit sunt persoane care au luat in greutate si in urma tratametului cu Duphaston si in urma anticonceptionalelor? acest lucru depinde de la persoana la persoana? poate fi evitat acest lucru? prin alimentatie eventual?

#21 2008-10-28 16:41:04

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

1. Daca medicul nu ti-a inspirat incredere, de ce nu mai ceri si o a doua parere? Cat despre tratament, cam asta se da ca sa provoace menstra.

2. Da e ok sa incepi anticonceptionalele din prima zi de menstra.

3. Prescrierea de anticonceptionale se face pe baza anamnezei tale (antecedentelor tale medicale) pe care medicul le afla dintr-o discutie purtata cu tine. Nu se impune un control ginecologic in prealabil.

4. Depinde numai de organismul tau cum va reactiona la tratament. Anticonceptionalele cresc apetitul, insa daca te controlezi nu iei in greutate.

Fericita mamica de Aida Maria!

#22 2008-10-29 18:26:12

nico_blue
Membru
Inregistrat: 2008-10-28

Multumesc frumos pentru raspuns smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.