homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ajutorrrr

#1 2008-11-01 00:40:28

antonial
Membru
Inregistrat: 2008-11-01

ajutorrrr

Ma numesc Antonia si am 34 de ani.
In urma unui test papanicolau am fost diagnosticata cu ASC-US, iar doctorul mi-a recomandat colposcopie si biopsie. Am urmat sfatul acestuia, iar rezultatul biopsiei este urmatorul:Displazie usoara a epiteliului endocervical cu metaplazie scuamoasa (CIN I, L-SIL). Endocervicita papilara.
Descrierea microscopica:
Fragment bioptic de dimensiuni mici, prezentand glande cu metaplazie scuamoasa avand polaritate nucleara pierduta, poleomorfism si hipercromazie nucleara ce intereseaza treimea inferioara a epiteliului.Se observa prezenta coilocitelor in straturile superioare.In stroma subiacenta apare un infiltrat inflamator granulocitar care produce o hiperplazie papilara.Raclatul contine fragmente de glande endocervicale si stroma cervicala fara modificari patologice precum si mase fibrinohematice.
Initial doctorul mi- a spus sa revin peste 6 luni intrucat rezultatul este bun, dar cand am fost sa-mi iau rezultatul mi-a spus ca va trebui sa-mi cauterizeze leziunea de pe col.
Va rog din suflet sa-mi spuneti ce reprezinta aceasta descriere si daca nu ar trebui sa urmez vreun tratament inainte de cauterizare?
Va multumesc.

Ultima oara a fost editat de antonial (2008-11-01 20:34:43)

#2 2008-11-05 20:52:19

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: ajutorrrr

asa ma gindesc si eu, ca e bine sa cauterizezi rana...e un tratament eficient si potrivit
si da, rezultatul e bun, asa cujm ti-a zis medicul

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2008-11-05 22:45:27

antonial
Membru
Inregistrat: 2008-11-01

Re: ajutorrrr

raspunsul dvs. m-a mai linistit desi notiunile de metaplazie,hiperplazie si displazie mi-au dat fiori si inca imi creaza confuzie si neliniste. va multumesc si va doresc multa sanatate.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.