homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum sa ajut?

#1 2008-11-10 12:51:59

Tei
Hero member
Inregistrat: 2007-11-19

Cum sa ajut?

Buna ziua,

Ma adresez voua in speranta ca voi gasi o solutie problemei mele. Poate ca multi/multe dintre voi ati trecut printr-o experienta de genul acesta. 

As vrea sa-l ajut pe viitorul meu sot sa se lase de fumat si nu mai stiu cum. Sunt foarte ingrijorata de sanatatea lui, sunt foarte stressata ajungand sa am si eu la randu-mi probleme de sanatate. As vrea sa stiu daca cineva cunoaste ceva practic, inafara statului pe capul sau zi de zi cu : "te rog nu mai fuma!" .

Nu este usor sa renunti la fumat, insa nu imposibil, vreau sa sper. El fumeaza de 10 ani si este dependent nu atat de mult de nicotina, cat de gest. Stand la calculator ,de exemplu, cum eu imi misc piciorul stanga dreapta ,asa duce el tigara la gura si inapoi.

Va rog frumos sa ma ajutati ca sa il pot ajuta !

Hello me...meet the real me
I love not man the less, but Nature more

#2 2008-11-10 12:54:21

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

Re: Cum sa ajut?

daca e dependent de gest, exista tigari medicinale care se fumeaza - inlocuiesti gestul- si nu sunt nocive pt organism. sunt destul de scumpe insa...vreo 15 lei pachetul.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#3 2008-11-10 12:57:43

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Eu nu sunt adepta ajutorului cu de-a sila, deci nu prea stiu ce sa-ti zic. E adult, e dreptul lui de a fuma si e decizia lui daca se lasa sau nu de fumat. Oricat i-ai vrea binele, trebui sa intelegi ca nu poti sa-i impui ce sa faca. Daca iti cere el ajutorul, atunci e altceva.
Eu m-am lasat de fumat dupa 11 ani fiindca asa am vrut, prietenul meu s-a lasat o data cu mine si s-a reapucat... e baiat mare, face ce vrea.
Stiu si perspectiva cealalta, am prieteni care ajunsesera sa fumeze pe ascuns cand duceau gunoiul smile ca sa nu mai indure scandalurile interminabile de care avea parte "spre binele lor"... deci daca tii la el respecta-i dreptul de a decide pentru el.

Ultima oara a fost editat de heimdall (2008-11-10 12:59:29)

#4 2008-11-10 13:08:21

Tei
Hero member
Inregistrat: 2007-11-19

Inteleg ce spui, dar si el isi doreste sa se lase. A incercat de nenumarate ori ,s-a chinuit o perioada si iar a revenit.
Nu e usor pentru mine sa-i respect alegerea de a-si face rau ,asta pentru ca il iubesc probabil mai mult decat insusi se iubeste si vreau sa fie sanatos. Cum sa asist sau cum sa dorm linistita noaptea gandindu-ma cat rau ii fac tigarile sau auzindu-l cum tuseste uneori. Nu stiu, poate ca altii pot, insa eu nu ma pot tine de-o parte, gresit au ba.

De asta v-am si intrebat daca stiti voi vreo metoda de a te lasa mai usor de fumat, ceva practic:
-Cumpar tzighi medicinale
sau guma sau un sfat oricare ar fi el.

Multumesc pentru raspunsuri.

Hello me...meet the real me
I love not man the less, but Nature more

#5 2008-11-10 13:10:18

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Gkor, din experienta mea si a altora, vointa e singura metoda, daca vrea cu adevarat si e pregatit sa se lase, o sa se lase...
Eu n-am incercat guma sau alte lucruri de genul, dar nu care cumva sa ia medicamente, pentru ca sunt foarte periculoase...

Publicitate

loading...

#6 2008-11-10 14:25:26

emmerich
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-27

GKor a scris:

Buna ziua,

Ma adresez voua in speranta ca voi gasi o solutie problemei mele. Poate ca multi/multe dintre voi ati trecut printr-o experienta de genul acesta. 

As vrea sa-l ajut pe viitorul meu sot sa se lase de fumat si nu mai stiu cum. Sunt foarte ingrijorata de sanatatea lui, sunt foarte stressata ajungand sa am si eu la randu-mi probleme de sanatate. As vrea sa stiu daca cineva cunoaste ceva practic, inafara statului pe capul sau zi de zi cu : "te rog nu mai fuma!" .

Nu este usor sa renunti la fumat, insa nu imposibil, vreau sa sper. El fumeaza de 10 ani si este dependent nu atat de mult de nicotina, cat de gest. Stand la calculator ,de exemplu, cum eu imi misc piciorul stanga dreapta ,asa duce el tigara la gura si inapoi.

Va rog frumos sa ma ajutati ca sa il pot ajuta !

si eu am aceeasi problema cu al meu...dar asa-i cum zice heimdal...fara vointa nu se poate....eu m-am cam resemnat deja... nu vreau sa ajunga sa fumeze pe ascuns din cauza mea ca tot acelasi rau si-l face. grater

#7 2008-11-10 14:37:35

daria_25
Full member
Inregistrat: 2008-03-08

Sotul meu a fumat 18 ani si tare mult, in week-end-uri si cate 2 pachete pe zi. Incepuse sa si tuseasca dimineata si anul asta de pe 3 ianuarie nu a mai pus niciodata tigara in gura. Inca simte nevoia, mai ales ca cand se fumeaza langa el. Sunt foarte mandra de el...deci nu le-a rarit, ci dintr-o data. Primele 3 luni a tusit foarte rau dimineata si expectora parca sputa, cred ca asta la ambitionat si mai mult, si-a dat seama cat de nocive erau...
Cand s-a lasat a inceput cu plasturi, parca Nicorette se numesc, purta cate unul pe zi...apoi a rarit si plasturii si azi are 10 luni de cand nu mai fumeaza si nu mai tuseste deloc si spune ca respira mult mai bine. 

Succes !!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.