homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Conizatie...necesara?

#1 2008-03-24 12:41:30

danat
New member
Inregistrat: 2008-03-24

Conizatie...necesara?

Buna fetelor!
Eu va citesc mai demult, insa nu m-am logat pina acum. Insa au intervenit "evenimente" noi si as vrea sa am sfatul vostru, al Doctoressei in mod special, sau al unora care au trecut eventual printr-o experienta asemanatoare.

Este vorba de urmatoarea problema: am o portiune pe col putin modificata vizibil (nu o pot numi "rana" pt ca am vazut-o albicioasa la colposcopie cand a fost evidentiata cu iod, deci nu sangereaza) care sta acolo de catva timp (sa fie 1-2 ani, poate mai mult). In paralel, am aflat recent ca detin o frumusete de HPV 33 :-(
Dr-itza la care merg la colposcopie (o data pe an) mi-a recomandat sa fac conizatie sau rezectie pt a indeparta acea portiune "pentru linistea mea" (avand in vedere ca urmeaza sa plec din tara pt o perioada mai indelungata).

Mentionez ca am 38 de ani, un copil, fac Papanicolau la max 6 luni, care iese ok, in limitele varstei, fond inflamator, numeroase polimorfonucleare, dar medicul ginecolog curant sa-i zic asa, nu mi-a recomandat vreodata un tratament special pt acest fond inflamator.
Acum ma trezesc deodata trimisa la conizatie, si incerc sa ma lamuresc ... Am inteles ca nu e o procedura complicata, ca ar fi sigura si ar inlatura portiunea afectata. Mi-este cam teama, e totusi o operatie si as vrea sa stiu daca este chiar unica procedura ce se poate aborda in cazul meu?
Cele care ati trecut prin asa ceva daca aveti vreun sfat despre operatie, urmari, tratamente, v-as fi foarte recunoscatoare :-)

Doctoressa daca mi-ai puta da ceva sfaturi...te rog!

Multumesc.

#2 2008-03-24 13:17:49

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: Conizatie...necesara?

hmmm...ovule nu ti a dat?

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-03-24 13:43:48

danat
New member

Am facut o tura de Cervugid, adica 3 cutii la intervale, si colul arata bine pe total, inafara acestei portiuni.
Avand in vedere ca nu mai stau decat o luna in tara si voi pleca pt o perioada mai lunga, cred ca s-a gandit sa nu o mai lungeasca...banuiesc...de altfel este o dr-itza in care am mare incredere, foarte foarte cunoscuta si solicitata pe probleme de col in toata tara.

As vrea sa stiu mai multe amanunte insa...se apropie interventia si mi-e tare teama.
Mai usor mi-a fost la cezariana, ca macar am avut epidurala si am stiut ce seintampla cu mine ....
Parca as prefera inca o cezariana decat sa-mi taie din col...

Oare cum te simti dupa interventie? SIngerezi? Doare? (pe mine ma doare ca un fe lde crampe uterine si cand imi recolteaza secretie din col pt paps, daramite sa taie din el :-(((( )

Multumesc...

#4 2008-03-24 14:06:04

crys_ty_na
Platinum member

nu are dc sa ti fie teama...nu e f complicata...poti da o cautare caci mai sunt discutii pe aceste subiecte...si sunt sigura ca fetele care au mai trecut prin asta iti vor impartasi experientele lor...

#5 2008-03-24 16:10:37

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

danat, asa dupa ce povestesti tu, eu cred ca e vorba de o zona de ectopie care poate fi lasata si in pace(asa cum de altfel ai facut si pina acum)...
nu stiu pentru cit timp si in ce conditii pleci din tara insa cam peste tot in lume exista posibilitatea de a face papanicolau si de a lua masurile care se impun daca el iese modificat...
eu nu inteleg deci utilitatea conizatiei acum

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2008-03-24 17:00:06

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

ca fapt divers... eu am facut conizatia cu anestezie generala si nu am simtit nimic. efectele aiurea de dupa au fost doar cele cauzate de anestezie. sangerare am avut cam o luna, gen spotting, dar mai abundent, fara alte dureri. nu am avut voie contact sexual si efort fizic cel putin o luna. cam asta tin minte...dar au trecut 3 ani de atunci.

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#7 2008-03-24 17:38:41

danat
New member

Multumesc, pina acum m-am lamurit cat de cat...sper sa fie ok totul.

Doctoressa cred ca dr-itza care mi-a facut colposcopia mi-a recomandat conizatia nu ca as pleca in Papua Noua Guinee big_smile ci doar ca sa fiu sigura ca nu incap pe mainile cine stie cui, daca ar fi cazul sa fac interventia in afara tarii. Aici m-a trimis la Prof Bratila, despre care am auzit lucruri bune.
Am fost si la dinsul la control si mi-a confirmat ca este necesara interventia, si ca 'e foarte sigura '... o fi, dar e vb despre corpul meu...
De aceea, as vrea sa stiu cat de multe posibil.
Am inteles ca tesutul extras in urma interventiei este apoi transmis la analiza anatomopatologica si rezultatul vine in cam 2-3 saptamani.
Stiti mai multe detalii legate de asta?

#8 2008-03-24 19:25:15

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

la ce doctora mergi? o sa se faca biopsia tesutului ca se se vada daca au aparut modificari smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#9 2008-03-24 21:20:32

danat
New member

Colposcopia mi-am facut-o (ca in fiecare an) la dr-itza Badea de la Micomi. Dansa mi-a dat si indicatia de rezectie sau conizatie. Mi-a spus ca tesutul va fi analizat.

#10 2008-03-25 12:17:57

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

danat a scris:

De aceea, as vrea sa stiu cat de multe posibil.
Am inteles ca tesutul extras in urma interventiei este apoi transmis la analiza anatomopatologica si rezultatul vine in cam 2-3 saptamani.
Stiti mai multe detalii legate de asta?

Ce fel de detalii? ti se face o biopsie a tesutului recoltat.....sa vada daca exista modificari celulare si la ce nivel....rezultatul cam asa vine, in 10-14 zile...probabil depinde si de gradul lor de incarcare...

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#11 2008-04-02 16:40:20

danat
New member

Buna din nou fetelor. AM revenit, am facut acum 2 zile conizatia, ma simt ok, in limitele posibile, mi-e cam greu sa stau pe scaund dar sper sa fie din ce in ce mai bine.

As vrea sa intreb pe cineva care a trecut prin asa ceva, sau stie prin natura profesiei, cam cat timp poate dura analiza hstopatologica, si a doua intrebare: dat fiind ca eu am rezultat Paps II, inflamator, al ce rezultat ma pot asepta in urma histopatologiei? Am asa niste emotii cum nu va pot spune!

Multumesc!

#12 2008-04-02 18:32:40

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

depinde de laborator. poate dura pana la 2 saptamani.

mami de minuni hjarta

#13 2008-04-02 22:02:41

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

dureaza cam 2-3 saptamani. unde ti-ai dat in lucru proba prelevata?

#14 2008-04-03 08:35:43

ana_misu
Full member
Inregistrat: 2007-10-03

Eu am facut rezectie si la fel ca tine am avut emotii in privinta biopsiei.Tot ca tine am avut papa II inainte.Biopsia a iesit ffff buna, nu erau celule cancerigene, doar am avut prezenta koilocitelor, niste celule care confirma faptul ca am avut hpv.Acum dupa cateva luni am facut papanicolau din nou si mi=a iesit de categoria I.Asa ca mult curaj, nu are ce sa fie rau.

#15 2008-04-03 19:41:49

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Ana_misu ma bucur din suflet ca ti-a iesit pap-ul asa de bine!
Imi aduc aminte ca erai tare speriata, si parca ti-am povestit de prietena mea care patise la fel ca tine...
Ma umpli de speranta! Si mie mi-au iesit la precedentul pap koilocite. Acum ( dupa 6 luni) am mai facut unul, si astept rezultatul...Sunt cam speriata, iar faptul ca tie ti-a iesit asa bine imi da sperante! Tie cum iti iesise pap-ul dinainte de ERAD? (Eu nu am facut nici o interventie , pt ca la colposcopie nu a aparut nimic, doar koilocite la pap...)

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#16 2008-04-04 15:09:44

ana_misu
Full member
Inregistrat: 2007-10-03

Tin minte ca mi-ai dat speranta atunci cand eram foarte speriata.Multumesc mult.
Inainte de ERAD mi-a iesit papa 2, datorita inflamatiei.
Daca faci testul de hpv o sa afli si ce radacini ai, poate nu ai radacini cu risc oncogen.
Cu toate ca acum sunt bine am in cap numai faptul ca pot lua din nou hpv de la sotul meu cu toate ca ne protejam cu prezervativ si mereu cand merg la control am mari emotii de ce o sa-mi zica medicul.
Dc ai nevoie si de alte informatii, oricand iti raspund.
Multa bafta

#17 2008-04-09 14:59:35

danat
New member

Ana_misu multumesc si eu de incurajari...inca nu am rezultatul examenului histopatologic, au trecut 9 zile de la interventie si mai am de asteptat ceva, sunt ca pe ace...sper din tot sufletul sa fe de bine!

Sanatate tuturor si mergeti la control gineco la un medic cu experienta!

#18 2008-11-13 00:45:29

crys_ty_na
Platinum member

cris te rog sterge acest mesaj...ti se va raspunde dincolo...citeste regulile...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.