homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare pap

#1 2008-11-17 17:04:10

sim28
Membru
Inregistrat: 2008-11-17

interpretare pap

Buna

Eu sunt noua pe aici si va scriu datorita faptului ca pana la varsta asta n-am avut nici o problema si acum m-am trezit cu una care suna cam asa (rezultatul unui pap):

"(S) clasificare pap CII/CIII
frotiu satisfacator CS+CI
indice PA 70%Polimorfonucleare++,histiocite rare'hiperkeratoza++;parakeratoza++
rare parabazale de remaniere imature hiperactive,hipercrome
CI si celule metaplaziate+/- imature cu ASCUS si diskarioze usoare
rare CI binucleate
flora:bacteriana cocica

(C)clasificarea pap CIII
frotiu satisfacator,fond fibro-mucoid hematic
polymorphs++;histiocite+
celule endocervicale aspect limite fiziologice la usor,rar moderat hyperplazic
celule metaplaziate+/- imature cu ASCUS,diskarioze usoare,rar moderate
CI binucleate
flora:bacteriana cocica

Concluzii:H-SIL (sugestiv CIN II)"

Doctorul nu m-a lamurit prea tare cat este de grava problema..m-a trimis doar sa fac o colposcopie si dupa aia sa vedem.....
Ma poate ajuta cineva cu o lamurire privitoare la cat de grava este situatia? Mai ales ca s-ar putea sa vina si barza:)smile

#2 2008-11-17 17:33:59

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: interpretare pap

ai o infectie cu coci care ar trebui sa o tratezi inainte de o eventuala sarcina...situatia nu e grava dar trebuie intervenit...asculta ti medicul fa colposcopia si apoi veti sti cum trebuie sa procedati mai incolo...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-11-17 17:46:09

sim28
Membru
Inregistrat: 2008-11-17

Multumesc mult...oricum mi-am programat o colposcopie la Medicover peste 2 zile, inca una la dna doctor Popa de la clinica Micomi,am facut deja un alt test papanicolaou si o testare pt HPV...s-ar putea sa fiu deja insarcinata ...am aflat de problema ulterior...

#4 2008-11-17 17:54:23

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

am inteles...in principiu nu ar fi motive sa ti faci griji in legatura cu sarcina...dar medicul tau e cel mai in masura sa ti spuna ce si cum...sa ne ti la curent smile

happy with him...inlove with him...puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.