homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize sange ovulatie

#1 2008-12-16 07:54:55

asim
Full member
Inregistrat: 2008-06-23

analize sange ovulatie

buna,
de un an de zile incerc sa raman insarcinata si nu reusesc
am fost la gine unde mi s-a facut consult ginecologic si test pap ( rezultat : PAP II, ovar drept chist folicular 26/22mm)
mi s-a spus sa fac analiza de sange : FSH, LH, progesteron, prolactina, testosteron pentru ovulatie
intrebarea mea este: cand tb facute analizele de sange? dr. mi-a spus ca dupa ce-mi trece menstruatia
nu sunt lamurita.
nu este o anumita perioada cand se pot face?
pe data de 1 dec. am avut prima zi de menstra care m-a tinut pana prin 6 dec.
mentionez ca am un ciclu regulat la 28 zile
multumesc

#2 2008-12-16 09:59:14

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

Re: analize sange ovulatie

sigur ca exista o anumita perioada cand se fac, trebuia sa iti si spuna cand, unele se fac in ziua 21 de ciclu, nu mai stiu exact cand, numai medicul endocrinolog iti poate spune si ginecologul
citeste si aici  http://www.woomb.org/bom/science/variants_ro.html
mai poti incerca testul de ovulatie din urina pe care il faci conform instructiunilor, cumperi cam 5-6 pe luna timp de 3 luni si il faci inainte de ziua 14 cu 2-3 zile si dupa la fel
iti mai recomand sa citesti pe net despre fiecare test in parte, ce inseamna si de ce se face
cred ca inca te incadrezi si le poti face luna asta, afla datele cand

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#3 2008-12-16 10:57:45

asim
Full member

ms frumos pentru raspuns daliana
da, acum vad ca pe bilet scrie din ziua a 16 a ciclului dar era facut o sageata si nu mi-am dat seama ce vroia sa zica
dar pana cand nu mai zice
pffffai si m-am uitat la preturi costa in jur de 160 lei
destul de mult ptr. bugetul meu si acum inainte de sarbatori
incerc sa vad daca imi da medicul de familie o trimitere poate ies mai ieftin s-au cine stie nu platesc de loc   tongue

#4 2008-12-16 11:46:38

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

asim a scris:

ms frumos pentru raspuns daliana
da, acum vad ca pe bilet scrie din ziua a 16 a ciclului dar era facut o sageata si nu mi-am dat seama ce vroia sa zica
dar pana cand nu mai zice
pffffai si m-am uitat la preturi costa in jur de 160 lei
destul de mult ptr. bugetul meu si acum inainte de sarbatori
incerc sa vad daca imi da medicul de familie o trimitere poate ies mai ieftin s-au cine stie nu platesc de loc   tongue

sper sa nu spun prostii dar parca FSH (si chiar si LH) era relevant in perioada foliculara si se facea de obicei in ziua 2-3. mai asteapta pareri

#5 2008-12-16 12:11:56

asim
Full member

ms frumos gargarita
mai astept pareri
desi nu stiu ce sa zic
te duci la un medic iti spune una, te duci la altul si iti spune alta

Publicitate

loading...

#6 2008-12-16 12:18:25

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

Lh crescut arata ca esti la ovulatie, de aceea se face in ziua 16, teoretic ovulam in ziua 14 si asa se vede daca am ovulat, LH se masoara si cu testul de urina de care vorbeam mai sus si in ziua 21 parca progesteronul se face sa vada daca a crescut, pt ca acesta creste dupa ovulatie, analizele astea nu se deconteaza de casa de asigurari, deci, se platesc, nu sunt analize uzuale.

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#7 2008-12-16 16:21:55

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

LH-ul creste cu 24-48 ore inainte de ovulatie, nu dupa ovulatie

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.