homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Curiozitate

#1 2007-04-04 19:59:46

micheline
New member
Inregistrat: 2006-01-30

curiozitate

buna! am inceput si eu sa iau anticonceptionale luna trecuta, am luat o folie, acum sunt in pauza. intre timp m-am ales cu o raceala, am fost nevoita sa iau medicamente, si m-am gandit eu asa: in mod normal, iei 21 de pastilutze, si esti protejata si cele 7 zile de pauza.. bun.. dar ce se intampla daca la jumatatea unei luni de exemplu esti nevoita sa iei antibiotice (am inteles ca in acest caz este scazut efectul pastilutzelor, si se poate sa nu isi mai faca efectul. acest lucru e ca si cum nu le-ai mai lua deloc in perioada aceea?). de fapt cea mai mare curiozitate a mea este urmatoarea: mai suntem protejate si in pauza de dupa luna in care a avut loc tratamentul cu antibiotice? adica de unde stie organismul nostru ca noi chiar am vrut sa luam 21 de pastilutze care sa isi faca efectul astfel incat noi sa fim protejate si in pauza? sper ca nu m-am exprimat foarte urat si ati inteles ce am vrut sa zic tongue

Daca vrei sa-ti realizezi visul, trebuie mai intai sa te trezesti!

#2 2007-04-04 20:17:31

dida
Insomniac member
Inregistrat: 2006-11-20

Re: curiozitate

cat faci tratament cu antibiotice trebuie sa te protejezi suplimentar atat pe durata tratamentului cat si pana inghiti 7 pastile dupa ...asta era nelamurirea ta ?

it doesn`t matter if the guy is perfect or the girl is perfect as long as they are perfect for each other

#3 2007-04-04 21:06:59

micheline
New member

nu, nelamurirea mea era daca esti protejata in acele 7 zile de pauza de dupa folie, daca sa zicem la inceputul foliei ai facut un tratament cu antibiotice

Ultima oara a fost editat de micheline (2007-04-04 21:10:58)

#4 2007-04-04 21:56:20

cinthya
Full member
Inregistrat: 2006-12-10

pai daca la inceputul foliei ai facut tratamentul, a durat, sa zicem, o saptamana, CU protectie suplimentara, apoi inca o saptamana CU protectie suplimentara, dupa care iti mai ramane o saptamana de pastilute...deci in sapt urmatoare, a 4`a, cea de pauza, esti protejata...

daca ai luat antibiotice sa zicem in a 3`a sapt de pastile , logic in a 4`a sapt nu esti protejata, chiar daca e sapt de pauza, ptr ca nu ai cele 7 zile de dupa incherea antibioticului...

asta e parerea mea nu stiu daca e chiar corecta...am pus 7 zile de antibiotic...

Ultima oara a fost editat de cinthya (2007-04-04 21:56:59)

#5 2007-04-04 22:02:17

dida
Insomniac member
Inregistrat: 2006-11-20

esti protejata smile daca ai inghitit dupa tratament inca 7 pastile...dupa esti protejata chiar dacai pauza sau nu

it doesn`t matter if the guy is perfect or the girl is perfect as long as they are perfect for each other

Publicitate

loading...

#6 2007-04-04 22:07:52

micheline
New member

poate sunt eu mai ciudata asa... dar eu un tratament cu antibiotice il inteleg ca un pauza de anticonceptionale in acele zile.. bun, sunt protejata si in pauza dupa ce inghit 7 pastile, atunci inseamna ca as fi protejata oricand as face pauza dupa ce inghit 7 pastilutze...?? offff.. stiu ca fac prea multe calcule.. dar nu trebuie sa inghitim fara nici o alta "problema" cele 21 de pastilutze ca sa fim protejate in pauza? sorry daca sunt prea insistenta

#7 2007-04-04 23:50:29

deadrose
Banat
De la: craiova
Inregistrat: 2006-07-21

deci daca iei antibiotic la sfarsitul foliei, si sa zicem k ai apucat sa mai iei 3 pastile dupa ce ai terminat antibioticul, esti protejata dupa ce iei 4 pastile de pe folia urmatoare

http://d3adros3.myminicity.com/
La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

#8 2007-04-05 00:12:01

andrada79
Full member
De la: orasul celor 7 coline
Inregistrat: 2007-02-18

micheline, din cate observ eu, ai cam vrea sa faci economie la anticonceptionale si sa nu le iei pe durata unui tratament cu antibiotice.
Zici tu ca interpretezi acea perioada ca pe o pauza, ceea ce nu cred ca e corect.N-am citit eu prea multe proespecte de antibiotice, dar am vazut ca scrie ca "reduc efectul anticonceptionalelor" .Deci nu e ca si cum nu le-ai lua deloc.
Si inca un argument : daca faci pauza la anticonceptionale, apare sangerarea de privare.Daca un tratament cu antibiotice ar echivala cu o pauza in administrarea anticonceptionalelor, nu crezi ca ar trebui sa apara si acea sangerare in perioada respectiva? Ceea ce nu se intampla.

"Şi chiar dacă mă vei mai iubi
Peste crivăţul iernii ce vine,
Fără braţe, cu ochii pustii
N-am să am ce întinde spre tine..." (Adrian Paunescu - Copaci fara padure)

#9 2007-04-05 12:29:39

micheline
New member

nu vroiam sa fac eu o pauza pe durata tratamentului cu antibiotice, ma intrebam doar cum vede organismul nostru acest tratament.. dar asa cum ziceai tu, se pare ca nu il vede ca o pauza.. ci efectul pastilutzelor este doar scazut si nu anulat..

#10 2007-04-05 16:06:31

Melody
Full member
De la: mine din camara...
Inregistrat: 2006-12-15

fetelor...daca am uitat penultimele doua pastile din folie (le-am luat a 3a zi dimineata, in aceeasi zi in care am luat si ultima pastila a foliei)  urmand pauza de 7zile, cand incep cealalta folie voi fi protejata din prima zi?

Cocorosie!

#11 2007-04-05 16:15:49

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

nu. vei fi protejata dupa ce inghiti 6 pastile din folia noua. dar eu in locul tau nu as mai face pauza.

Nobody home

#12 2007-04-05 17:16:23

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

nu fa pauza si 7 zile protectie suplimentara, e cea mai buna solutie. vei singera, cel mai probabil chiar daca nu faci pauza

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#13 2007-04-05 18:08:26

Melody
Full member
De la: mine din camara...
Inregistrat: 2006-12-15

sunt deja in a 4a zi de pauza...acum mi-a venit de-abia...daca stiam, luam alta folie.acum astept inca 9 zile,timp in care o sa folosesc si protectie suplimentara. multumesc ptr raspunsuri!

Cocorosie!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.