homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Igiena post-coitala

#1 2008-12-29 10:50:53

Raritza
New member
Inregistrat: 2008-12-29

igiena post-coitala

Salut,

1.De curand am inceput sa iau anticonceptionale. Nu stiu ce sa fac mai mult in sensul igienei post-coitale decat un dus. Din articolele pe care le-am citit pana acum, asta se si recomanda, spunandu-se in plus ca vaginul este un organ care se curata singur, si ca n-ar trebui ca femeile sa isi faca griji in privinta asta. Pe de alta parte, am citit pe forumul Anticonceptionale ca spalaturile intravaginale cu apa sunt recomandate dupa sex.  Care este deci raspunsul?

2.De asemenea, am citit ca spalarea cu agenti acizi, cum ar fi otetul (+ apa smile ) ajuta la pastrarea igienei, si previne chiar trecerea virusului HIV in sange.  Astfel de spalaturi ar afecta echilibrul florei vaginale, sau ar fi mai degraba benefice?

Va multumesc.

#2 2008-12-29 10:58:53

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: igiena post-coitala

1. Spalaturile vaginale dupa contact se fac in ideea de a elimina sperma din vagin, ca sa nu ai senzatie de umezeala dupa ceva timp, cand ar incepe sa se scurga singura.

2. Nu te sfatuiesc sa folosesti astfel de spalaturi. Te vei alege cu o dereglare de cea mai mare frumusestea si eventual o alergie. Apa simpla este suficienta pentru igiena interioara a vaginului dupa contact sexual.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2008-12-29 12:24:15

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

Re: igiena post-coitala

spalatul in interior se face dupa contact sexual cu apa si cu degetul doar. deci nu te prosti cu otet si altfel de spalaturi ca nu isi au rostul si poti sa faci si mai rau. vezi ca nici spalaturile prea dese nu sunt ok, deregleaza flora si te trezesti cu alte minuni.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.