homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum sa-ti ingrijesti pielea iarna

#1 2008-12-31 20:14:40

Ewelina
Full member
Inregistrat: 2008-12-29

Cum sa-ti ingrijesti pielea iarna

Fetelor, eu studiez in Danemarca unde vremea nu e foarte prietenoasa, mai precis, bate vantul foarte tare. Brusc am trecut de la ten mixt la ten uscat, tocmai din acest motiv. Banuiesc ca nu sunt singura in situatia asta, si pana si aici, iarna trebuie sa avem grija ca pielea noastra sa fie tot timpul hidratata. Am gasit un articol care, cred eu, o sa foloseasca multora. Cel putin asa sper.

"Oricat de mult bine ne-ar face cremele sau alte lotiuni cosmetice, adevarul este ca protectia adevarata a pielii incepe din interior. Astfel spus, rezistenta ei la frig, la uscaciune sau la vant este influentata de masura in care ii oferim nutrimentele necesare pentru a face fata acestor factori de mediu.

Iata o serie de trucuri dietetice care va vor ajuta in acest scop:

Optati pentru o alimentatie echilibrata, din care sa nu lipseasca legumele, fructele si cerealele integrale. Consumati proteine de calitate, provenind din surse vegetale (alune, nuci, seminte). Incercati sa cresteti pe cat posibil aportul de alimente crude sau preparate cat mai putin.

Privilegiati legumele de culoare galbuie sau portocalie. Acestea sunt bogate in betacaroten, un antioxidant puternic care apara pielea impotriva imbatranirii precoce. Morcovii reprezinta alegerea ideala.

Consumati alimente bogate in sulf, element care confera pielii finete si ii reda tineretea: usturoi, ceapa, oua, varza, sparanghel.

Citricele au un continut ridicat de vitamina A si C, foarte importante pentru mentinerea tineretii pielii. Consumati-le ca atare sau sub forma de sucuri proaspete. De asemenea, consumati alimente bogate in vitamina B5(lapte, iaurt, kefir, germeni de grau) necesara pentru sintetizarea grasimilor utilizate de piele.

Vitaminele antioxidante sunt in mod special responsabile pentru mentinerea sanatatii pielii: vitamina C joaca un rol major in productia de colagen, o substanta care mentine piele supla. Vitamina A ajuta la combaterea uscaciuni tegumentului; vitamina E creste actiunea biologica a vitaminei A si are rol protector asupra membranelor celulare.

Reduceti consumul alcoolului si limitati cafeaua la una sau cel mult doua cescute zilnic. Ambele bauturi au efect diuretic, favorizeaza eliminarea apei din organism, implicit a unor minerale esentiale.

Evitati grasimile animale, prajelile caci favorizeaza producerea radicalilor liberi care au un efect distrucitv asupra tegumentului."

Sper sa va ajute si sa nu uitati ca nu e suficient sa lucrezi pe exterior, trebuie si in interior.

Va pup cold

#2 2008-12-31 20:37:59

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

Re: Cum sa-ti ingrijesti pielea iarna

multumim wink

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

#3 2008-12-31 20:43:03

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

bn de stiut tnx  puss

..be the best ...fuck the rest smile))

#4 2008-12-31 22:12:09

Ewelina
Full member

Eu studiez Service Management, mai precis consultanta, dezvoltare de concept si organizare de evenimente:D nu potsa stau acum, dar te asigur ca iti voi da mai multe detalii in zilele ce urmeaza.

#5 2009-01-01 15:40:00

Ewelina
Full member

Asa, deci eu studiez ceea ce am scris mai sus. Ma bucur sa intalnesc persoane pasionate de tarile nordice, eu una, nu sunt un fan, dar Danemarca are scolarizare gratuita pentru toti membrii U.E> si asta spune multe. In rest frig, nu vorbesc daneza pentru ca acolo toti stiu engleza si daca observa ca nu sti sa vorbesti daneza se conformeaza. Desi au probleme mari cu alcoolul ca tara si sunt destul de limitati si inchisi, nu sunt invatati cu strainii si probabil de aceea au o atitudine nationalista. Dar, daca ai o anumita intrebare, sau vrei sa stii ceva anume, eu iti raspund cu cea mai mare placere.

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/18509_dsc_0108_copy.png

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/18509_dscn2206_copy.jpg

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/18509_dsc_0159_copy.png

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/18509_dscn2854_copy.png

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/18509_dscn2010_copy.jpg

Aici sunt cateva poze. Imi cer scuze ca sunt facute in toamna, dar pe calculatorul asta nu am altele, restul sunt pe laptop, dar promit ca mai revin. Daca vreti, desigur:D

Publicitate

loading...

#6 2009-01-01 16:35:54

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

ce civilizatie!
nu m-ar deranja sa traiesc intr-o tara asa, dar din pacate nu cred ca m-as simti bine nici traind acolo...dar...nu stim nicioadata wink
si da, mai vrem poze hjarta

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#7 2009-01-01 22:18:35

Ewelina
Full member

Eu am ajuns la o concluzie: Nicaieri nu e ca acasa. Si chiar daca e rau, nimeni aici nu te va acuza ca nu esti de-al lor. E altceva. Dar, acum cred ca depinde si de ceea ce e valoros si important pentru fiecare.

#8 2009-01-02 19:37:53

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

dar dc nu vb la un topic despre calatorii? ca e unul deja...aici e topic de piele lol

#9 2009-01-03 00:01:15

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

unde va mutati? un link va roog k sunt si yo intersata big_smile

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

#10 2009-01-03 01:04:55

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

eu imi ingrijesc pielea cu unt de corp si crema cu oxigen si balsam de buze (chiar dk nu intra la categ piele)
Si un fresh de portocale+gref zilnic si 2 l de apa

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.