homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebare

#1 2009-01-04 10:03:04

ela_ralu2006
Full member
Inregistrat: 2008-01-25

intrebare

chiar nu stiu daca am postat bine. luna aceasta e ultima de antibb, ca vreau si eu un bebel. am inteles ca treb facuta o anumita pauza dupa intreruperea lor pana sa raman insarcinata, unii zic o luna, altii 3-4...unde ar trebui sa ma duc inainte sa raman insarcinata ca sa imi fac toate analizele, ca sa fiu sigura ca nu am nici o probl inainte de conceperea bebeului. si nu stiti ce analize trebuie sa fac in acest caz? multam fetele

#2 2009-01-04 10:16:47

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

Re: intrebare

fetele pe forum vor spune ca poti face bebe imediat dupa ce intrerupi anticonceptionalele, ca nu e nici o problema.
parerea mea personala, daca nu e nici o graba, mai bine astepti cateva luni de cand intrerupi anticonceptionalele. numai bine in timpul asta iti si faci analizele necesare (eu nush ce analize), dar iti vor zice fetele.

hjarta

#3 2009-01-04 11:39:53

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

citomegalovirus, mycoplasma, ureaplasma, listeria, brucela, virus herpex simplex, chlamidia, aghbs, etc, respectiv analize hepatice, endocrine-unele se fac in anumite zile ale ciclului, consulta un medic endocrinolog, de asemenea faci secretie vaginala si testul Papa
vezi:
Nr. crt Denumire analiză Preţ RON 
1 Hemograma cu formula leucocitara, Hb, Ht si indici si reticulocite 25 
2 Brucella - serologie 20 
3 Chlamydia trachomatis: Anticorpi IgA 45 
4 Chlamydia trachomatis: Anticorpi IgG 45 
5 Citomegalovirus: Anticorpi IgM 45 
6 Citomegalovirus: Anticorpi IgG 45 
7 Listeria monocytogenes - serologie 55 
8 Rubeola: Anticorpi IgG 39 
9 Rubeola: Anticorpi IgM 39 
10 Toxoplasma: Anti Toxo-IgM 45 
11 Toxoplasma: Aviditate IgG 100 
12 Virus herpetic 1/Virus herpetic 2: Anticorpi IgG 50 
13 Virus herpetic 1/Virus herpetic 2: Anticorpi IgM 50 
14 LH (Hormon luteinizant) 35 
15 Progesteron 33 
16 Prolactina 35 
17 T3 (Triiodotironina) 33 
18 T4 (Tiroxina totala) 33 
19 TSH (Hormon de stimulare tiroidiana) 33 
20 Ag HBe 52 
21 Anti HAV 39 
22 Anti HCV 59 
23 Anti HIV 1+2 45 
24 Cultura secretie vaginala 40 
Total (24 analize) :  1.040   

se pot face la synevo, la ids, daca esti in Buc.

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#4 2009-01-04 12:11:59

ela_ralu2006
Full member
Inregistrat: 2008-01-25

aoleu. multumesc mult de tot. eu sunt din mures. dar ma gand ca si aici treb sa fie unde sa le pot face. o intrebare mai ciudata ar fi, daca nu cumva stiti se pot face la orice la laborator, adica in sensul ca se pot oare face si la clinica de care apartin cu locul de munca?

#5 2009-01-04 12:21:26

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

la laboratoarele private le poti face fara trimitere, probabil ca la clinica de care apartii le faci cu trimitere de la medicul de familie....
si un lucru: nu sunt decontabile.........., doar vreo 2 la endocrine si hemoleucograma, in rest se cam platesc........
poti cere un set de analize generale la policlinica de care apartii, respectiv hemoleucograma si poti face si un calciu, tgp, aslo, fier, etc, iti da doctora setul si celelalte le faci cu plata
pt cele endocrine: tsh, t3, t4, tpo, lg, progesteron si prolactina mergi intai la endocrinolog ca se fac in anumite zile ale ciclului, a 5-a, a 21-a..
restul se pot face oricand, consulta si medicul ginecolog inainte, iti ia si secretie si iti face papa, foarte util ca in functie de rezultat iti face sau nu hpv-ul, o prietena a facut insarcinata fiind si a descoperit ca e infectata cu hpv...
multe boli duc la pierderea sarcinii, ca listeria si toxoplasmoza, prin urmare trebuie facute aceste analize pt a depista si trata la timp tot

Ultima oara a fost editat de daliana (2009-01-04 12:23:22)

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.