homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Mercilon sunatoare interactiune?

#1 2009-01-09 22:32:23

michidoo
Full member
Inregistrat: 2008-12-24

Mercilon sunatoare interactiune?

iau Mercilon de 3 zile (am inceput miercuri, in prima zi de menstruatie), in paralel urmez un tratament naturist pentru reglarea hormonala si abia azi am aflat ca printre altele iau si capsule cu praf de sunatoare. Am luat pana acum 3 capsule pe zi, fiecare cu 0,2 g. Azi le-am intrerupt, nu voi mai lua.

intrebarea este, se aplica regula de protectie suplimentara ca la antibiotice? 7 zile de acum incolo? N-am avut activitate sexuala, dar parca pe marti-miercuri as planifica ceva...e cazul sa-mi fac griji?

si, ca sa stau eu linistita, poate stie cineva si despre alte plante in afara de sunatoare, care ar putea interactiona cu Mercilon. E vorba de tratamentul naturist pe care-l urmez, de la Favisan, cu capsule, ceaiuri si tincturi. Iata mai jos lista tuturor plantelor, as vrea sa fiu sigura ca nici una nu interactioneaza cu Mercilon, altfel le intrerup:

stoletnic (Visci folium)
maracin
creasta cocosului
crin de apa
scai voinicesc
iarba fecioarelor
nucum junglandis pericapium (pericarp de nucar)
cilvie
ciresica
graul matei
iarba cucului
floarea gainii
dragaica
nucar
naprasnic
osul iepurelui
vir
coada soricelului
frunze de zmeur
cetina
tinctura de marar
zinc
tinctura de lemn dulce

Daca e necear, revin cu amanunte in legatura cu forma si cantitatea in care iau fiecare planta / substanta

Sper sa primesc un raspuns, in special in legatura cu sunatoarea.

#2 2009-01-09 22:53:55

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Re: Mercilon sunatoare interactiune?

alte plante nu interactioneaza. doar sunatoarea si grapefruitul
se aplica aceleasi reguli ca la antibiotice de ex, deci 7 zile protectie suplimentara incepand de maine. nu stiu sa-ti spun daca cantitatea pe care ai luat-o interactioneaza dar eu m-as proteja suplimentar
daca de ex bei un pahar de ceai de sunatoare nu sunt pb. ideea e sa nu bei in cantitati mari si nu constant

#3 2009-01-10 00:32:15

michidoo
Full member
Inregistrat: 2008-12-24

Merci pt raspuns. M-ai cam dezumflat, dar ai dreptate, pastilele alea reprezinta probabil o concentratie echivalenta cu cateva cani pe zi..si le iau deja de vreo luna, zilnic. Deci nu ma risc...

#4 2009-01-10 00:40:45

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

cu placere

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.