homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Daca sari vreo 2 pastile din folia de AC

#1 2009-01-06 11:25:16

postoleirina
New member
Inregistrat: 2009-01-06

Daca sari vreo 2 pastile din folia de AC

Buna,

Sunt noua pe aici si as dori sa pun o intrebare.
Iau AC de vreo 4 ani cred, si mai tot timpul le-am luat la timp si corect pt ca aveam un remember pe tel. De ceva timp l-am scos si am mai uitat sa le iau la timp. Menstruatia mi s-a terminat pe 29 dec 2008 si azi(6 ian 2009) m-am trezit cu o sangerare ca cea de la menstr5uatie, doar ca un pic mai rosiatica si mai ambundenta. Saptamana trecuta am sarit vreo 2 zile(am uitat cu sarbatorile astea), am avut contact sexual cu sotul meu in per asta. Am sarit pastilele pt zilele respective si am continuat sa iau pastilele.
Culmea e ca tocmai mi-am facut programare la un cabinet de ginecologie pe sambata, pt un control general.
Intrebarile mele sunt:
1. Se poate sa ramai insarcinata si imediat sa apara o sangerare?
2. Sa ma opresc din luatul pastilelor macar pana la control?

In leg cu intrebarea a doua...am citit intr-un alt post cum cineva a tb sa faca avort pt ca a continuat sa ia AC desi era insarcinata. Momenatan nu ne doream un copil, dar daca ar fi sa raman am fi tare bucurosi si l-am astepta cu drag.
Am auzit persoane care au lasat AC si s-au chinuit luni intregi sa ramana..daca sar 2 zile e posibil chiar sa raman?
Multumesc anticipat si astept cateva pareri.

#2 2009-01-06 11:38:10

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Daca sari vreo 2 pastile din folia de AC

Exista risc de sarcina, trebuia sa te protejezi suplimentar 7 zile dupa pastilele uitate. Nu stiu sa-ti zic daca sa intrerupi pastilele, in orice caz chiar daca ar fi sa ramai insarcinata nu ar fi probleme pentru bebelus.

#3 2009-01-06 12:07:40

postoleirina
New member

Deci n-ar fi probleme daca le iau in continuare macar pana sambata cand am programare la ginecologie....

#4 2009-01-06 12:09:54

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Pana sambata nu sunt probleme. Daca se va adeveri sarcina, atunci le vei intrerupe.

Fericita mamica de Aida Maria!

#5 2009-01-06 12:12:59

postoleirina
New member

Multumesc mult pt sfaturi.

Publicitate

loading...

#6 2009-01-06 20:47:12

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Cred ca acea sangerare se datoreaza facptului ca ai uitat acele doua pastilute. Eu zic sa nu intrerupi anticonceptionalele deocamdata, asteapta sa vezi ce-ti spune medicul sambata.

#7 2009-01-07 08:47:20

postoleirina
New member

Nu am oprit AC, le iau in continuare pana sambata cel putin cand o sa vad care-i situatia si care-i parerea doctorului. Multumesc mult de sfaturi. Pupici

#8 2009-01-07 11:17:01

postoleirina
New member

Inca o intrebare....
Din cate stiu perioada de ovulatie incepe la 14 zile din prima zi de menstruatie. Cu exceptii 12-15 zile. Daca eu nu eram in perioada de ovulatie cand am avut contactul sexual(trecusera 7-8 zile de la prima zi de menstratie), chiar daca am sarit pastilele as putea sa raman insarcinata?
As dori sa-mi raspunda doctoressa daca se poate. Multumesc

Ultima oara a fost editat de postoleirina (2009-01-07 11:17:24)

#9 2009-01-07 15:33:10

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

pana raspunde doc, incerc sa te ajut eu
cand iei ac ovulatia nu se mai produce ceea ce inseamna ca nu mai ai perioada fertila
cand uiti cate o pastiluta ovulatia se poate produce si de aceea e nevoie de protectie suplimentara...perioada aceea cand trebuie sa te protejezi suplimentar e un fel de "perioada fertila"

#10 2009-01-07 15:37:04

postoleirina
New member

Aha...deci perioada imediat urmatoare zilei in care nu am luat pastila, si anume 7 zile devine perioada fertila si exista riscul de a ramane insarcinata in oricare din alea 7 zile, am inteles bine?

#11 2009-01-07 15:57:20

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

da, daca pe restul le inghiti corect..
deci dupa 7 pastile inghitite corect esti protejata iar

hjarta

#12 2009-01-07 15:59:56

postoleirina
New member

Am inteles, deci este o probabilitate destul de mare sa raman insarcinata.
O sa ma lamuresc sambata.
Multumesc de ajutor

#13 2009-01-07 18:36:34

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

cu placere

#14 2009-01-12 11:28:37

postoleirina
New member

Daca tot am dechis acest subiect sa va scriu si rezultatul.
Sambata am fost la cabinet si am facut un ecograf, o consultatie si testul papanicolu(la care inca nu mi-a dar rez, peste 5 zile).
Sangerarea a fost din cauza faptului ca am sarit niste pastile. Doctorul a spus ca exista posibilitatea sa raman insarcinata insa sansele sunt f mici. Nu mi-a explicat exact de ce sunt sansele mici dar a zis ceva de genu: "ovarele tale nu sunt pregatite pt o sarcina pt ca ai luat AC o perioada destul de indelungata". Nu mi-a trecut prin cap in momentul ala sa intreb daca m-as opri din administrarea AC atunci cand ne vom hotari sa avem un copil, ce sanse am sa raman in sarcinata..

In rest mi-a spus ca e ok totul: ovarele , uterul.
La consultatie mi-a spus ca secretia aceea vaginala e cam mare si mi-a dat niste spalaturi vaginale cu niste prafuri. A spus sa continuu sa iau pastilele pana termin folia, si daca cumva mestruatia intarzie sa fac un test. Daca testul e pozitiv sa nu mai incep alta folie evident, iar pastilele pe care le-am luat luna ac nu afecteaza in nici un fel fatul pt ca doza e mica.

Ajunsa acasa am studiat mai bine rezultatul ecografiei si am discutat cu o pritena care a cam umblat pe la ginecologie pana a ramas insarcinata. Analizand rezultatul mi-a spus ca endometrul e prea mic :4 mm ca sa pot ramane insarcinata, iar ca sa se poate sustine sarcina acesta ar tb sa fie peste 8mm.Pe ovarul drept aveam si un folicul(nu mai stiu dimensiunile). Din ce am mai citit pe net despre endometru , am aflat ca acesta se mareste inainte de oculatie si micsoreaza prin eliminarea lui la menstruatie(sp[er sa fi inteles bine).
Oare dimensiunea endometruklui era asa mica pt ca am luat o per f lunga pastile?Oare la asta s-a referit doctorul cand a spus ca sansele sunt f mici de a ramane insarcinata.
Ma gandesc ca acum mi-a spus ca totul e ok, dar n-as vrea sa am surprize ca dupa ce intrerup AC pt a avea un copil sa existe surprize si sa nu pot ramane insrcinata. Imi povestea o fosta colega de facultate ca are o prietena care a intrerupt administrarea AC de 1 an , a fost la medic si i-a spus ca totul e ok, sa mai incerce si totusi de 1 an de zile ea nu ramane insarcinata. Intr-adevar nu stiu prea multe detalii despre situatia ei, si nici ce fel de medic a cosnultat si ce analize a facut. Poate sa ma lamureasca cineva (mai avizat daca se poate) in ceea ce priveste nedumerirea pe care o am?
Multumesc anticipat

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.