homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sangerare usoara dupa control ginecologic

#1 2009-01-10 20:52:48

danat
New member
Inregistrat: 2008-03-24

Sangerare usoara dupa control ginecologic

Buna din nou.
Am urmatoarea problema: acum 2 zile am fost la control la gineco, mi s-a recoltat secretie din col pt Papanicolau si celelalte teste (lama) si apoi m-a palpat intern si contra-apasand extern (probabil manevra obisnuita). Nu am simtit durere nicaieri, ci doar o usoara jena, presiune, cum probabil este si firesc. Medicul a spus ca colul arata "bine, chiar foarte bine" si ca paps-ul anterior era 2. (locuiesc in strainatate dar medicul e de origine romana)
Dupa control insa, la cam 30 min a inceput sa imi apara putin sange, in sensul ca mi s-a patat chilotul putin pina am ajuns acasa.
Apoi am purtat tampon si ieri si astazi la fel. Dupa ce parea ca aceasta secretie roz se imputineaza, astazi observ ca a aparut din nou si pare mai rosie. Am si niste dureri usoare, surde in zona pelviana si spre sale. Ma aflu cu cca o saptamana inainte de ciclu.  Mi-e deja frica si ma gandesc la toate  tampeniile  bang .  Poate ar fi util sa mai spun ca acum 9 luni am facut o conizatie, cu rezultat foarte bun la biopsie.
Si poate e important si ca acum 3 luni am facut in Romania o colposcopie si echografie transvaginala (ovarele erau libere, uterul la fel). La colposcopie am vazut in jurul colului un fel de inel sub piele, f subtire, care arata pt mine ca un fel de vanataie. Ginecologul (cel care a facut colposcopia) a spus ca asa s-a inchis operatia de conizatie si ca se va resorbi in timp, dar ca arata foarte bine.

Va rog mult daca ma puteti "lumina" si pe mine, ati trecut prin asa ceva? Stiti ce poate fi asta?

#2 2009-01-10 21:25:41

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Re: Sangerare usoara dupa control ginecologic

Din cate stiu e normal sa apara uneori sangerari dupa consultatie, asa ca e ok, nu cred sa fie probleme.
Poate fetele au alta parere. smile

#3 2009-01-10 21:41:40

andutu
Full member
Inregistrat: 2008-10-05

si mie dupa test mi-a curs un pic de sange...ii normal pentru ca doctora ciupeste usor din membrana ca sa puna pe chestia aia pt analiza

Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata!

#4 2009-01-10 22:34:09

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Daca pap-ul a fost " prin periaj", iti infige un fel de "pieptan" cu dinti ascutiti in col, si il roteste. Iti dai seama ca o astfel de mnevra sa cam lasa cu sange. ( Mai exista o metoda, in care se recolteaza cu o spatula, dar cicaasta cu peria e cea mai buna.) Deci nu-ti face griji.

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#5 2009-01-10 22:43:02

danat
New member

Multumesc fetelor pentru raspunsuri...
Rose asa este cum spui, recoltarea s-a facut cu o periuta, si chiar m-a surprins ca nu am simtit aproape nimic (de obicei simteam o crampa la recoltare - cred ca am un col foarte "simtit"  alcool ). Insa ma ingrijoreaza ca scurgerea s-a schimta din vag roz in rosiatica chiar daca redusa cantitativ. Dar usoarele crampe? Astea ce pot fi?

Publicitate

loading...

#6 2009-01-11 22:19:56

danat
New member

Nu mai stiu zau ce sa spun...am aproape continuu crampele astea usoare, cu o senzatie de greutate la baza burtii de parca simt nevoia sa mi-o sustin. Si culmea, cand ma apas pe burta si imi "ridic" organele parca ma usurez de senzatia aia de tensiune.
Si am inca secretia rosiatica f f putina, toata ziua a curs pe tampon cat o moneda mica. Ma simt ca si cum as fi la ciclu dupa senzatii, dar cantitatea e infiiima. Ce  o fi, ca simt ca o iau razna?  alcool  bang

Ultima oara a fost editat de danat (2009-01-11 22:20:35)

#7 2009-01-11 23:10:21

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

o fi de la control, stai linistita.
si poate este si spm`ul de vina de zici ca mai ai o saptamana pana vine stopul.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#8 2009-01-12 21:29:55

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Mai stai pana maine, si vezi , poate se transforma in menstra...Daca nu, si nici nu se opreste, eu zic sa mergi totusi la medic...

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#9 2009-01-15 15:46:24

danat
New member

Am sunat la ginecolog sa ii spun ca vreau sa vin si m-a intrebat despre simptome, i-am spus ca singerez f putin in fiecare zi (cat o moneda mica, sa zic asa) dupa ce am fost la control la el.
I-am spus de asemenea ca am simptome ca inainte de ciclu, sanii tensionati, balonata, pofta de dulce, nervozitate etc tot tacimul si mi-a spus sa mai stau cam 2 saptamani si daca nu se normalizeaza, adica sa vina ciclul, sa treaca, atunci sa vin la el.
Asa ca...asta e solutia pe care mi-a oferit-o...alta nu am din pacate. Sunt atit de tensionata, deprimata..nici eu nu stiu ce sa mai cred  sad

Ultima oara a fost editat de danat (2009-01-15 15:47:29)

#10 2009-01-15 15:56:59

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Eu zic sa mergi la un alt medic dana. Nu e chiar normal sa sangerezi atata timp.

Fericita mamica de Aida Maria!

#11 2009-01-15 18:49:27

danat
New member

Multumesc de raspuns. Da...si eu as gandi la fel, insa aici unde locuim acum (in austria) nu te poti duce la un alt medic de aceeasi specialitate mai devreme de 3 luni de la consultul anterior.
Poti schimba medicul mai devreme de 3 luni numai daca platesti consultatia si asta costa cca 150 Euro si nu am cum sa platesc acum banii astia.
De aceea spun ca sunt descurajata, deprimata...nu prea vad nici o solutie pe moment sad
In plus aici medicii sunt extrem de relaxati, parca nu vad nici o problema din nimic...

#12 2009-01-16 19:26:52

lumysti
New member
Inregistrat: 2008-09-28

Buna. Am primit de la ginecolog un tratament cu Meclon 1000 solutie vaginala. In urma introducerii recipientului in vagin (l-am introdus mai adanc, deoarece nu stiu cum se procedeaza exact, fiind prima oara cand fac o spalatura vaginala) pt spalatura vaginala, am avut o mica sangerare si o senzatie locala de usturime. Se poate sa imi fi produs o rana pe col? Poate afecta cumva o viiitoare sarcina? Va rog, astept raspuns urgent. Mentionez ca imi doresc sa raman insarcinata in prezent. Va multumesc anticipat.

#13 2009-01-16 19:40:57

still_dreaming
Full member
De la: Yes we can!
Inregistrat: 2006-11-28

danat a scris:

Multumesc de raspuns. Da...si eu as gandi la fel, insa aici unde locuim acum (in austria) nu te poti duce la un alt medic de aceeasi specialitate mai devreme de 3 luni de la consultul anterior.
Poti schimba medicul mai devreme de 3 luni numai daca platesti consultatia si asta costa cca 150 Euro si nu am cum sa platesc acum banii astia.
De aceea spun ca sunt descurajata, deprimata...nu prea vad nici o solutie pe moment sad
In plus aici medicii sunt extrem de relaxati, parca nu vad nici o problema din nimic...

nu ai intrebat ca vrei sa ceri si o a doua opinie despre problema ta?
ceea ce e diferit de a schimba medicul

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.

#14 2009-01-16 22:04:27

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

lumysti, sterge mesajul de aici ca ti`am raspuns acolo, stii.
nu de asta dar iei warn, arunca o privire pe la reguli big_smile

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#15 2009-01-17 09:11:45

danat
New member

still_dreaming a scris:

danat a scris:

Poate nu am inteles eu prea bine ce vrei sa spui, dar cum as putea cere o a doua opinie unui alt medic, daca nu m-as duce la alt medic?
Plus ca andreea_andy tocmai asta mi-a spus, sa schimb medicul, si eu de aceea i-am raspuns...
Poate vorbim despre lucruri diferite.

#16 2009-01-18 12:48:23

complez
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09

mie inca nu mi s-a intamplat sa am sangerari dupa examene ginecologice...eu cred unele femei sunt mai sensibile decat altele.stai linistita

#17 2009-01-18 16:09:55

still_dreaming
Full member
De la: Yes we can!
Inregistrat: 2006-11-28

danat a scris:

still_dreaming a scris:

danat a scris:

Poate nu am inteles eu prea bine ce vrei sa spui, dar cum as putea cere o a doua opinie unui alt medic, daca nu m-as duce la alt medic?
Plus ca andreea_andy tocmai asta mi-a spus, sa schimb medicul, si eu de aceea i-am raspuns...
Poate vorbim despre lucruri diferite.

nu stiu cum este la tine, dar intreaba medicul care iti acorda ingrijirea generala ca ai o problema care nu s-a rezolvat si vrei o a doua opinie pentru diagnostic eventual tratament, caci de la primul nu ai rezultat.

eu stiam ca a doua opinie e consult mai amanuntit si eventual interdisciplinar.

nu te duci sa ii spui ca vrei sa il schimbi, doar o a doua opinie, trebuie sa existe cumva o posibilitate, peste tot se face asa.

intreaba despre asta sa vezi ce iti spune.

Ultima oara a fost editat de still_dreaming (2009-01-18 16:22:34)

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.