homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum interactioneaza Novynette cu cantitatile mari de apa

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Cum interactioneaza Novynette cu cantitatile mari de apa

#1 2009-01-19 21:43:56

IoanaM
New member
Inregistrat: 2008-06-03

Cum interactioneaza Novynette cu cantitatile mari de apa

Buna seara,

Am si eu cateva intrebari.

1. Dupa o perioada de un an si cateva luni de luat Yasmin, am observat ca menstruatia mea a scazut cantitativ si calitativ (aveam cam 2 zile si ceva, fata de 5 zile inainte) si am mers la un control la medic. Mi-a zis sa fac pauza 3 luni, sa-i dau organismului o sansa sa-si revina si apoi sa vin la el sa-i povestesc cum au evoluat lucrurile in cele 3 luni de pauza. Mentionez ca o data cu acest control am schimbat si medicul. Zis si facut : 3 luni pauza in care menstruatia mi-a mai intarziat un pic (n-a mai venit la termen ca de obicei),   dar s-a imbunatatit calitativ, nu si cantitativ (tot 2-3 zile max). Medicul mi-a zis sa iau Novynette, fara sa-mi zica sa fac vreo analiza ceva.

Problema e ca am citit tot aici pe forum cum ca daca iei Novynette si bei multa apa, o acumulezi in organism. Asa e ? Pentru ca eu am si litiaza renala. Sau ma rog, ma tratez de asa ceva si trebuie sa beau foarte multa apa. Nu as vrea sa ma transform intr-un balon.  Mai ales ca atunci cand am luat Yasmin nu am avut probleme cu greutatea de nici o culoare.  Ce spuneti ?? E posibil sa iau in greutate din cauza asta ??

2. E ok sa-mi fi schimbat asa fara nici o analiza AC ?? Am fost la medicul respectiv, fiind foarte laudat (profesor universitar si tot tacamul) dar sincer pe mine m-a dezamagit din start. Credeti ca ar trebui sa cer o a doua parere la alt medic ?

3. La acelasi control medical, i-am povestit medicului respectiv despre rana mea de pe col (care a fost precedent tratata si cautezitata) despre care cred ca s-a deschis iar. De ce cred asta : dupa un contact sexual am mers sa-mi fac toaleta cu apa si cu degetelul si cand am dat pe col, am observat ca sangera putin. Acum eu cred ca s-a deschis rana , nu cred ca am zgariat eu (nu am unghii mari sau colturi). Si dupa ce m-a examinat in interior mi-a zis ca e ok. Ca oricum el vede ranile pe col ca pe ceva normal si ca nu trebuie cauterizate, ci poate doar tratate. Si mi-a prescris niste pastilute : Poliginax cred, nu inteleg prea bine scrisul. Sa nu mai spun ca nici nu mi-a facut test de secretie, pt ca si pe aia o considera relativ normala, dar mi-a dat pt ea o crema. Plus ca atunci cand i-am zis ininate de a ma examina ca eu am vaginul mai stramt si ca medicul dinainte folosea valve sau cum se numesc, cele mai mici, nici nu a vrut sa auda. Citez : nu exista vagine mai stramte. Si cred ca m-a zgariat in interior, pt ca dupa control am sangerat un pic pe protej-slip si vaginul era un pic iritat in exterior.

Scuze daca am insirat aici prea multe. Intrebarea e : iau tratamentul prescris de el sau mai merg in alta parte pt alta parere ??

Multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Si imi cer scuze din nou pentru lungimea postului, sper sa nu fi deranjat.

Numai bine si multa sanatate,

V-am pupat !

#2 2009-01-19 22:00:06

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

Re: Cum interactioneaza Novynette cu cantitatile mari de apa

se spune ca exista posibilitatea ca sa retii apa in organism d la ac`uri, dar nu e o regula SPECIFICA PT NOVYNETTE. deci nu te impacienta. poti sa le iei, la inceput medicul cand prescrie ac`uri o face fara analize, nu doar cu analize, la multe fete de pe forum li s`a prescris fara analize, doar dupa un srt de intrebari.
in leg cu cealalta problema a ta, poti sa consulti si o a doua parere. eu nu sunt de acord ca rana sa fie lasata asa ca mai tarziu poti sa iti agravezi situatia. mergi la alt doctor fa si o analiza de secretie daca zici ca celalalt medic nu ti`a facut si un papanicolau ar fi ok.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#3 2009-01-19 22:11:49

iulikaa
Full member
Inregistrat: 2008-12-09

am si eu o intrebare..si tot novynette iau, de asta nu am mai deschis alt topic, sper ca nu e gresit, totusi.
am inceput sa iau in a 2a zi de menstra, asa cum mi'a spus dr de la planning, adica vineri. azi, adica a 5a zi de menstruatie, e aproape la fel de abundent ca in primele zile, chestie care nu se intampla pana acum. e de la ac, nu? si daca da, cam cat ar mai putea tine, ca nu am inteles exact din ce am citit in celelalte topicuri. mersi big_smile

Ultima oara a fost editat de iulikaa (2009-01-19 22:13:06)

sometimes i've believed as many as six impossible things before breakfast. big_smile

#4 2009-01-19 22:23:36

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

nu e obligatoriu sa tina mult, un nr de zile fix nu iti putem da, dar daca ai de 5 zile sa speram ca o sa se termine zilele astea. pe mine de ex m`a tinut mereu 3 zile chiar si cand am inceput sa iau ac`uri.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

Acum

• Index
  •  » Vreau sa aflu
  •  » Cum interactioneaza Novynette cu cantitatile mari de apa

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.