homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anexita dupa extrauterina-2

#20 2008-02-11 11:50:01

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Re: anexita dupa extrauterina

Multam, Doctoressa! Presupun ca o anexita ar ingreuna procesul recuperator.

Evilpink, si eu am auzit ft. multe lucruri bune despre dr. Vladareanu, insa tarifele sunt ft. mari la cabinetul lui. Un search pe Google te va ajuta. tongue Dupa parerea mea, cam toti doctorii de la Elias sunt meseriasi.

Ultima oara a fost editat de ET (2008-02-11 11:56:04)

#21 2008-02-11 11:51:44

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

cat de mari?eu m-am dus de curand la Tarlea  la Medsana si nici acolo nu este ieftin.consultatia e 85 de roni

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#22 2008-02-11 11:55:19

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Anul trecut pe vremea asta, inainte de a ma opera, pretul unei consultatii era de 1.500.00 lei.

#23 2008-02-11 11:57:50

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

da cam scump.eu pt.moment sunt multumita de Tarlea sa vad ce zice la urmatoarea consultatie ca am niste problemute de rezolvat.

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#24 2009-01-13 12:25:50

ralu_h28
Full member
Inregistrat: 2008-08-14

frontera a scris:

Buna,
Am si eu o problema si nu mai stiu incotro sa mai caut raspunsuri...daca ma puteti ajuta cu un sfat...

In urma cu 6 luni am suferit o operatie de extrauterina complet neasteptat (trompa s-a rupt in timpul unui concediu in Spania...o vacanta de neuitat), dupa operatie mi-am revenit destul de greu, am ramas cu anemie in urma pierderii de sange. Mi s-a extirpat trompa dreapta.
Cum operatia a avut loc in alta tara, iar in doctorita la care am fost inainte nu mai vreau sa ma duc 9 nu mi-a vazut sarcina, desi am facut 2 echo si sangeram de vreo trei saptamani - mi-a spus ca am o simpla dereglare si mi-a dat duphaston), am incercat si eu sa merg la un doctor bun la control si sa vad daca mai pot face bebe.

Am facut din nou echo si mi-a recomandat histerosalpingografie, pe care am si facut-o. Analiza a iesit bine, trompa ramasa este buna, doctorul mi-a dat verde la facut bebe.

Cam inainte de sarbatori am inceput sa am dureri de burta, ma durea si in parti si in zona uterului. Deasemeni incepusem sa ma balonez destul de tare - si nu era de la gaze. O programare nu am reusit mai devreme de 11 ianuarie...asa ca am luat flamexin si am stat mai mult in casa, infofolita bine...banuiam o anexita, desi am avut foarte mare grija de mine.

Doctorul mi-a confirmat anexita bilaterala, mi-a dat tratament cu polidin/2 zi, flamexin/2zi si doxiciclina/2zi cate 5 zile pe luna din ziua menstruatiei, timp de 3 luni.

Dupa prima runda de tratament m-am intors la doctor pt. ca durerile nu m-au lasat si eu sunt in continuare inflamata...se vede de parca sunt in 3 luni.

Mi-a mai dat si zanocin-2zi, diclofenac injectii-1zi din a 14 pana in a 19a zi ...si sa continui asa cu cele 2 tratamente inca 2 luni.

Sunt in penultima zi de zanocin si diclofenac si tot nu vad rezultate..

Am inceput sa intru in panica, e normal sa nu mi se amelioreze durerile dupa atata antibiotic si injectii? si ma sperie inflamarea in zona uterului, nici dupa operaie nu eram asa.

Imi doresc foarte mult sa fac un bebe si mi-e teama ca ce am patit acum sa nu imi afecteze si cealalta trompa.

Poate ar mai trbui sa fac cev asi nu stiu eu.

Daca aveti ceva sfaturi pentru mie, astept cu nerabdare.

Multumesc

tratamentul in ce baza ti l-a dat? de unde stii ca ai anexita?ti-a facut vreo analiza?spune-mi te rog dupa hsg ai reusit sa mai ramai insarcinata?

Ultima oara a fost editat de ralu_h28 (2009-01-13 12:39:13)

Publicitate

loading...

#25 2009-01-20 12:21:38

ralu_h28
Full member

frontera a scris:

multumesc celor care mi-au raspuns.

Am sa mai raspund la cateva intrebari si am sa mai dau cateva detalii.
Cum am ajuns la situatia cu extrauterina: sub supravegerea dr. Maria Popescu de la Caritas, la care faceam controale regulate de ani de zile. Mi-a venit menstruatia si nu se mai oprea, cam 3 saptamani mi-a curs sange, timp in care nici nu ma simteam prea bine - ma durea burta in dreapta. Dr. m-a consultat, a dat diagnosticul de dereglare...si m-a indopat cu duphaston. Am revenit la ea dupa 10 zile si a spus ca trebuie sa imi faca chiuretaj biopsic, dupa care nu voi mai avea nimic.
Am facut-o si pe asta, desi a fost destul de dureros.
Intre timp eu aveam bilete luate pt. concediu dinainte si cum le platisem nu stiam ce sa fac. Am intrebat-o dca sa renunt, ea mi-a spus ca dupa chiuretaj citez ''pot sa zbor si in Honolulu ca nu mi se intampla nimic''. Prevenita ca dupa chiuretaj mai curge sange cateva zile, si simtindu-ma un pic mai bine (poate autosugestia), am decis sa plec totusi. Nici prin cap nu imi trecea ce ma asteapta.

Acum judecand la rece si facand comparatie intre cele 2 servicii medicale...cred ca am avut noroc ca mi s-a intamplat acolo si nu aici.

Explicatie pentru extrauterina nu am primit...in Spania mi s-a spus ca nu exista o explicatie exacta si trebuie sa am grija in tara sa ma duc la controale la ginecolog si sa nu las nimic netratat. In tara...dupa ce m-am intors am fost la o doctorita de la Municipal, insa eu am fost la cabinetul ei privat.  Mi-a spus ca sunt ok, ma refac bine, si mi-a prescris anticonceptionale pt. 6 luni - ca sa se refaca aparatul genital dupa operatie, desi eu am spus ca imi doresc bebe cat mai repede. Am vrut sa fac echo dar a spus ca nu e nevoie, ca e totul in regula!!!i

Nu am fost multumita doar cu un control si m-am dus singura la Sanador unde am facut echo transvaginala - a iesit bine, nimic in neregula.
De frica sa nu patesc acelsi lucru la trompa cealalta, m-am dus la un dr. Vladareanu de la Elias - recomandat ca f. bun de o cunostinta, din nou la cabinetul lui privat, m-a consultat si mi-a facut si el o echo transvaginala - din nou bine. El insa m-a trimis la histerosalpingografie - care a iesit ok.

Mi-a spus sa renunt la anticonceptionale si sa ma apuc de facut bebe (asta era la 3 luni de la operatie).

Intre timp m-am mai consultat si cu colega de salon din Spania pe mess (oameni super de treaba - m-am imprietenit in numai o saptamana in acelasi salon, si doctorii la fel - m-au sunat in Romania sa vada daca ma refac bine - diferenta f. mare). Ei ii extirpasera si o trompa si un ovar si-au spus dupa 3 luni ca poate sa inceapa sa faca bebe.

Am decis ca ii dau dreptate dr. Vladareanu si m-am apucat de treaba.

Din pacate am facut in decembrie anexita asta ingrozitoare...la dr. Vladareanu nu m-am mai dus pt. ca este f. ocupat - o programare dureaza cam o luna si e si cam scump la cabinetul lui.

M-am dus in schimb la Sanador la dr. Dascalu, ea mi-a dat ambele tratamente.

De cand am venit am incercat sa merg numai la doctori recomandati si de care aflasem ca sunt buni.

Nu mai stiu nici eu ce sa cred, si la ce doctor sa mai merg.

Am avut si ghinion cu anexita asta.

Daca mai stiti voi vreun doctor/a bun la care sa poti merge relativ repede cand ai o problema...sunt deschisa la opinii.

Cand ai o problema dureroasa nu poti sa astepti o luna, de aceea m-am orientat si eu la cine ma putea primi mai repede.

Multumesc

Frontera

nu ti-a dat o fisa de externare pt extrauterina?eu asa am, dar nu inteleg ce scrie pe ea, ca nu prea scrie citibil.Eram curioasa de la ce ai facut-o.Ai facut HSG? Ce ti-au zis cei din spania e bine sa faci interventia asta?E cam riscanta din cate stiu.

Ultima oara a fost editat de ralu_h28 (2009-01-20 12:22:59)

#26 2009-01-20 14:07:30

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

ralu...e greu de zis exact de la ce ai facut extrauterina....si nu cred ca se hazardeaza nimeni sa scrie pe vreun bilet de externare o cauza de vreme ce nu poti avea certitudinea ca e aia sau nu...teoretic pot fi mai multe cauze, practic, de ce se intimpla la o persoana sau alta...greu de zis

frontera...ceva nu suna bine. ar fi trebuit sa fi de mult vindecata cu atita antibiotic bagat in tine....oricum, ideea de a face tratament 3 luni la rind pentru o anexita ...banala pina la urma nu mi se pare ok
ce investigatii ai facut?
in baza a ce s-a pus diagnosticul de anexita bilaterala(cind tu oricum anexa dreapta nu o ai!)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#27 2009-01-20 16:05:18

ralu_h28
Full member

doctoressa, iti multumesc pt raspuns si sunt de acord cu tine.Problema e ca pe biletul meu scrie la diagnostic,ca e BIP, desi eu nu sunt convinsa, mai ales ca nu am avut niciodata asa ceva si nici simptome.
Sunt multumita ca am trecut cu bine pasul asta, si ma gandesc ca un diagnostic trebuie sa aiba, e normal, nu stiu daca se poate da fisa goala.
Chiar eram curioasa mai ales ca tu esti medic , sa-mi spui si mie daca BIP nu are simptome deloc, si daca varianta mea cu embrionul mort ar fi plauzibila, pt ca eu tind sa o cred din mai multe cauze.

Problema e ca din cauza scrisului necitibil de pe foaie nu pot sa descifrez exact operatiunea si asta imi pare rau.

Ultima oara a fost editat de ralu_h28 (2009-01-20 16:06:43)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.