homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize, dureri de cap,etc

#1 2009-02-03 20:47:37

kalina222
New member
Inregistrat: 2008-03-18

Analize, dureri de cap,etc

Va scriu in legatura cu mama. Are 49 de ani. Se simte destul de rau: are tensiune(valori 126 cu 78..pulsul 109; 156 cu 99...puls 88; 144 cu 82...puls 88; si ultima data 190 cu 80). A facut niste analize pentru ca o doare rau capul, in parte din spate, transpira la cap, are dureri in piept/ palpitatii,i se umfla mainile sau picioarele(mai rar), spune ca are deseori senzatia ca se sufoca/nu poate respira. Le atasez numai pe cele care sunt in afara val. normale:

Biochimie serica:
Proteine totale:8,55

Coagulare:
Fibrinogen: 390

Hematologie:
VSH: 27
Trigliceride: 153
TGP 59
Hematocrit 33,8
Volul eritrocitar mediu 63
Hemoglobina eritrocitara medie 19,9

Urina a iesit bine. Electrocardiograma bine. Acum 2 ani a facut o operatie si i s-ar spus ca ar avea pe ficat o rana sau o cicatrice(rana inchisa, ceva), posibil de la o hepatita anterioara. Ea a avut pe la 20 de ani hepatita A si s-a gandit ca de la aceea ar fi.Acum e ingrijorata pentru ca se simte rau. Am uitat sa spun ca e la menopauza. Daca se poate sa ma indrumati spre alte analize necesare si s-ami interpretati aceste valori(de mai sus), va rog. O parere cu privire la simtome ar fi excelenta!
Multumesc mult!

#2 2009-02-03 22:24:26

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Analize, dureri de cap,etc

daca ai fi asa de draguta sa ne dai si valorile normale ale laboratorului unde a facut analizele ar fi mult mai usor...
ce pot eu insa sa deduc din ce scrii e ca arehipertensiune arteriala si sigur ii trebuie tratament(fuguta deci la medic pentru asta)...hipertensiunea asta ii da durerile de cap, senzatia de sufocare precum si durerile din piept/palpitatiile...nu e de glumit cu ea
in plus fata de asta, pare a fi cam anemica mama ta si a avea o infectie undeva in organism...cel mai probabil urinara(stiu ca ai zis ca a iesit bine urina insa eu nu stiu ce intelegi tu prin bine si ce valori ale caror constante sunt acolo pe buletinul de analiza)
Asadar, in concluzie: 1. interpretari pe buletine de analiza trunchiate nu pot fi facute decit tot trunchiat in cel mai bun caz, daca nu chiar incorect
                               2. Valori ale tensiunii arteriale de 190/80 ma indeamna sa spun ca e nevoie sa mearga URGENT la medic pentru diagnostic si tratament
concluzie:TREBUIE SA MEARGA LA MEDIC

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2009-02-05 19:36:29

kalina222
New member

Pai...mi-a dictat valorile prin telefon(cele care ieseau din baremul laboratorului), pentru ca locuim in orase diferite. Medicamente pentru tensiune a luat( cand a avut valori mari 190/80), apoi nu a mai luat(spunea ca se simte rau de la ele). Urina nu stiu mai mult, eu i-am spus sa o faca pt ca banuiam o infectie si nu mi-a spus decat ca au iesit bine. Azi a facut un ecograf si i-a spus ca are fie o rana cicatrizata pe ficat fie un chist, pietricele la rinici( cu valori de 0,3-0,5 si splina un pic marita. Dar ma ingrijoreaza foarte mult starea psihica...crede ca e foarte bolnava...citeste reviste si ajunge la concluzi precum hernie de disc, cardiopatie ischimica, carente ale magneziului?, diabet, probleme cu tiroida, Parkinson, (astea sunt de azi), s.a.m.d. Vrea sa faca RMN, tomografie, etc. Nu inteleg acest comportament si ma ingrijoreaza. Ma tem sa nu-si faca singura mai mult rau. In plus ma ingrijoreaza si pe mine tensiunea, rana sau ce-o fi de pe ficat si chiar si litiaza aia renala care trebuie tratata.Off.
ps. multumesc mult Doctoressa

Ultima oara a fost editat de kalina222 (2009-02-05 19:39:29)

#4 2009-02-06 17:38:37

kalina222
New member

Da. Dar se pare ca are unele probleme de sanatate reale plus unele imaginare. Mie mi-e foarte greu sa disting intre ele. Plus ca ambele se agraveaza.

#5 2009-02-06 19:18:09

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

kalina222 a scris:

Da. Dar se pare ca are unele probleme de sanatate reale plus unele imaginare. Mie mi-e foarte greu sa disting intre ele. Plus ca ambele se agraveaza.

practic asta e rolul medicului...dupa consult, dupa ce se uita pe analize, dupa ce sta de vorba cu pacientul, sa faca distinctiile astea si sa dea tratament.
In ceea ce priveste tratamentul pentru tensiune mare, el se ia TOATA VIATA nu citeva zile, iar daca te simti rau de la el/ti se pare ca te simti rau, solutia e mersul inapoi la medic sa il ajusteze

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2009-02-08 20:31:22

kalina222
New member

Asa i-am spus si eu, doctoressa. S-a dus numai la medicul de familie si acesta nu era nici el incantat de tratament si a sfatuit-o sa se duca la altcineva. Numai ca ea nu s-a mai dus. Uff. Cred ca pana la urma o sa ma duc eu pe acasa si o sa-o duc inapoi la medic. Va multumesc mult de tot!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.