homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Test papanicolau-2

#20 2009-01-27 12:59:29

Cocolina
New member
Inregistrat: 2009-01-12

Re: test papanicolau

Dupa ce am facut colposcopia revin cu cateva intrebari si lamuriri.
Am fost si am facut colposcopia si Dl. doctor mi-a spus ca imi recomanda un test HPV deoarece colul este inflamat si mai mult este o zona in care apare un "mozaic FIN". Desi sunt programata si la un papanicolau mi-a recomandat sa nu il mai fac pentru ca oricum HPV-ul este mai complex si ne arata clar daca sunt infectata sau nu.
Acum nu stiu ce sa fac, sa imi fac oricum Pap - sunt programata maine, banuiesc ca nu are acelasi scop cu HPV-ul ca atunci nu ar mai exista amandoua (zic si eu asa).
As vrea sa merg si la un alt doctor Gabriel Banceanu de la Sanador sa imi citeasca si el rezultatul colposcopiei si ulterior sa imi fac HPV care oricum am vazut ca nu se face peste tot, poate stiti voi unde as putea sa mi-l fac in cazul in care ma hotarasc.
Eu si sotul meu intentionam sa facem un bebe anul viitor si as vrea sa nu am probleme, in acelasi timp in cazul in care va fi necesar sa scot acel "mozaic FIN" sincer nu ma incanta foarte mult ideea.
Stie cineva sa imi spuna cam ce riscuri ar fi pentru o viitoare sarcina , daca as fi infectata?

Multumesc anticipat.

#21 2009-01-27 13:06:01

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

eu zic sa faci si-un PAP....si HPV normal..si vei vedea dupa rezultate ce-i de facut....in cazul in care Doamne fereste ai avea HPV ...riscuri pentru sarcina nu sunt...doar ca s-ar putea sa trebuiasca sa nasti prin cezariana...dar eu zic ca e devreme sa discutam despre asta...fa-ti analizele...si stai linistita pana una alta...mie nu mi se pare chiar motiv de panica colposcopia ta... smile si atunci cand vei avea rezultatele...e cel mai ok sa vezi ce e de facut ...

baby Dragos hjarta rugaciune

#22 2009-01-27 13:07:20

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

fa tiparea hpv si lasa papul , diferenta intre ele : papaul indica prezenta unei rani , la tine nu mai e cazul sa il faci pt ca doctorul deja a vazut rana la colposcopie , deci este prezenta , acum prin hpv identifici din ce cauza ai rana , daca ai tulpini din acest virus sau daca sunt alte cauze
apoi am vazut si raspunsul lui deliav ,,, hai ca te-am zapacit ,
mai bine asculti ce zic fetele , eu nu am cunostinte din domeniu , era doar o parere

Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-01-27 13:08:40)

#23 2009-01-27 13:09:52

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Cocolina, testul HPV iti arata daca ai sau nu virusul HPV si iti spune si ce tulpini s-au gasit. La mine asa a fost.
Dupa multe investigatii la care o doctora tot imi vedea rani pe col, ba polipi pe col, am facut acest test care a aratat ca nu am acest virus. E destul de scump (4-5 mil lei vechi). Dar ca sa stai linistita fa-l.
Mergi la un medic ginecolog, spune-i ca vrei sa ramai gravida si-ti va da analize de facut.
Succes. smile

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#24 2009-01-27 13:13:46

Cocolina
New member

Multumesc foarte mult pentru raspunsurile voastre, imi sunt de mare ajutor.
Insa revin cu intrebarea, stiti cumva unde pot sa imi fac testul HPV?
Multumesc si va doresc multa sanatate si numai bine.

Publicitate

loading...

#25 2009-01-27 13:18:33

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Eu l-am facut la Romar, care mai departe l-au dus la Cantacuzino.
Am inteles ca institutul Cantacuzino este mai specializat pe asa ceva.

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#26 2009-01-27 13:54:39

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

asa e, institutul cantacuzino , laboratorul micomi , mai da si tu o cautare pe forum , sunt multe sfaturi , pareri si impresii, pareri diferite in fucntie de perceptia si experienta fiecareia

Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-01-27 13:55:06)

#27 2009-02-10 15:20:28

Cocolina
New member

Buna fetele,
Am revenit, dupa o consultatie la domnul doctor Banceanu la Sanador. Dansul mi-a spus conform rezultatului colposcopiei: am o rana pe col care trebuie scoasa.
Asa ca m-a invitat la Spitalul Polizu sa ma internez doua zile si sa imi faca o conizatie.
Acum am doua nelamuriri, daca ma poate ajuta cineva, daca anestezia se face locala si cam cat costa o astfel de procedura, cati bani ar trebui sa dau Dlui doctor si anestezistei?
Momentan sunt destul de speriata, imi e putin frica .... dar o sa-mi treaca  smile

Multumesc frumos pentru timpul acordat

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.