homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cistita sau BTS?

#1 2009-02-13 21:42:15

michidoo
Full member
Inregistrat: 2008-12-24

cistita sau BTS?

mi-am inceput de curand viata sexuala, iar dupa al doilea contact (cand s-a produs dezvirginarea in sine, precum si penetrarea completa), la o zi jumate au aparut ceva simptome de cistita care s-au agravat a doua zi in sensul ca a aparut urinarea cu sange. Am aflat ca ar putea fi ceea ce se numeste "cistita din luna de miere" care apare la femei dupa inceperea vietii sexuale.

Pe de alta parte, stiu ca unele boli cu transmitere sexuala au simptome asemanatoare cu cistita (in special urinarea cu sange) si mi-e un pic frica, pentru ca nu am folosit prezervativ tot timpul si cred ca daca era sa se ia ceva, s-ar fi putut lua.

N-am inceput inca un tratament cu antibiotice pentru ca as vrea sa fac urocultura inainte (abia luni) si de asemenea sa fac analiza secretiei si papanicolau (insa abia miercuri am programare la ginecologie si pana atunci nu pot incepe antibiotice).

Sincer, daca tot e sa fie ceva, as prefera sa fie clasica cistita. Dar nu-mi da pace gandul unei boli cu transmitere sexuala. Simptomele ar fi: durere in timpul si la sfarsitul urinarii (nu merg foarte des totusi), durere suprapubiana cand merg, urc/cobor scari, alerg, fac miscari bruste, urinare cu sange, un miros ciudat al urinii pe care nu tin minte sa-l fi avut la alte cistite / infectii urinare. Nu am alte secretii, poate doar ceva vag maroniu pe care il pun pe seama ruperii himenului si poate a ranii care se vindeca.

Acum, stiu ca se vor clarifica lucrurile dupa ce am rezultatele analizelor, insa ar trebui sa ma ingrijoreze o boala cu transmitere sexuala mai degraba decat cistita? Si orice-ar fi in final, cum sa fac sa ameliorez simptomele avand in vedere ca nu pot incepe antibiotice pana la rezultatul uroculturii? Fac bai de sezut cu ceaiuri, stau la caldura, ar mai fi ceva ce as putea sa iau / sa fac pentru a-mi fi mai bine zilele astea?

#2 2009-02-13 21:48:28

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: cistita sau BTS?

poti sa incerci cu urinal akut. nu modifica rezultatul la urocultura si s-ar putea sa-ti amelioreze simptomele.  si incerca sa bei multe lichide.

#3 2009-02-13 21:50:37

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

pana nu mergi la control nu ai ce sa afli. doar sa te linistesti, e posibil sa fie o raceala, o infectie urinara.
mergila ginecolog fa analizele si o sa vezi ce iese si daca iese ceva o sa iti dea tratament,

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#4 2009-02-13 22:01:03

michidoo
Full member

multumesc pentru raspunsuri. urinal akut poate modifica analiza secretiei? din pacate abia miercuri a putut sa ma programeze la ginecologie, presupun ca cel mai devreme la sfarsitul saptamanii viitoare stiu ceva rezultate, si abia la inceputul urmatoarei saptamani imi da tratamentul. Din secretie poate sa afle si de BTS-uri? As face si analizele de sange daca tot merg sa duc proba de urina, dar nu stiu exact in care dintre analize se detecteaza BTS-urile. Are cineva idee?

#5 2009-02-13 22:07:54

Khristall
Insomniac member

din secretie se afla bts`urile normal.
eu zic sa ai grija de tine zilele astea, fara tanga, ca sa nu racesti jos si sa nu iei nimic pana nu mergi la medic.

Publicitate

loading...

#6 2009-02-13 22:25:38

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

urinal contine extracte de merisor, nu modifica rezultatul la analiza de secretie
eu zic ca e suficient sa faci o urocultura si daca vrei tu si un examen de secretie, desi nu vad simptome de bts din ce descrii tu.

#7 2009-02-13 22:27:30

Khristall
Insomniac member

nici eu nu cred ca e bts, dar o analiza de secretie si un papanicolau sunt oricand binevenite, mai ales ca ti`ai inceput de curand viata sexuala si de acuma trebuie sa iti asumi anumite responzabilitati (printre care analiza de secretie, papanicolau o data la 6 luni, daca nu, un an )

#8 2009-02-13 22:56:20

michidoo
Full member

sigur voi face secretia. vreau sa fiu sigura ca e totul in ordine, chiar daca nu sunt BTS. Am mai facut si secretia si papanicolau, dar nu stiu cum a reusit doctorita sa ia proba, fiind virgina la vremea respectiva. In fine, acum facem examen complet, sa ne asiguram ca e totul ok  big_smile

#9 2009-02-13 22:58:11

Khristall
Insomniac member

bafta michidoo si sa ne tii la curent cu vesti !

#10 2009-02-14 09:21:03

michidoo
Full member

aa, inca ceva...oare albastrul de metil influenteaza analiza secretiei? as incepe sa-l iau imediat dupa ce dau proba de urina, m-ar ajuta pana aflu rezultatul si incep antibiotice daca e cazul. Iar analiza secretiei e miercuri, sa astept pana atunci?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.