homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Contraceptivele si sangerari

#1 2009-01-22 16:04:00

dark_beee
Full member
De la: Oradea
Inregistrat: 2009-01-22

contraceptivele si sangerari

buna!din cate am vazut nimeni nu prea a vb de aceasta problema.
problema ma a inceput in urma cu 4 ani cand a inceput sa imi vina menstruatia f.f.neregulat.apoi anul trevut in aug am mers la un medic..nu prea aveam cunosinte deci la cine s-a nimerit hmm .am fost diagnosticata cu ovare micropolichistice. apoi i-am cerut sa-mi prescrie pilule, k noah..siguranta e p pimul loc..binenteles diane35 am primit..am terminat cu o luna..dupa ce mi-a venit normal, daca putem spune asa, numa nu imi inceteaza un fel de secretie, ca si cum as fi in ultima zi de stop..nush da sper sa imi treaca. acest lucru poate afecta efectul contraceptiv al pilulelor? mai e cineva care a patit-o k me? :förbryllad:

have a nice day wink

#2 2009-01-22 16:18:13

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

Re: contraceptivele si sangerari

s-a mai discutat despre problema asta , se cheama spotting smile . eu nu am inteles de cand iei ac...pentru ca spottingul este normal in primele 3-4 luni, dupa...nu mai e chiar asa de normal si ar trebui sa mergi la doctor sa iti schimbe pastilele. si nu afecteaza protectia

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#3 2009-02-04 09:34:35

mik57
Membru
Inregistrat: 2008-12-05

buna.sper sa ma poata ajuta cineva cu un raspuns pt ca de o saptamana ma tot plimb pe la doctor si nu stiu ce sa mai fac.am un ciclu regulat atunci cand nu sunt stresata..cum am o pb mai deosebita imi intarzie destul de mult (chiar si 2-3 saptamani).asa s-a intamplat si luna trecuta..trebuia sa-mi vina pe 22 j nimic..am asteptat o saptamana si ceva si m-am dus la doctor.sarcina nu prea avea cum sa fie (nu am avt decat 2 contacte protejate,in ultima zi de menstruatie,respectiv in ziua in care trebuia sa-mi vina luna urmatoare)..doctorita mi-a zis sa urc pe masa sa ma vada.nimic.totul absolut ok,ba chiar ei i s-a parut k tocmai avea sa-mi vina menstruatia.k sa ne asiguram ca nu e altceva mi-a fct si o analiza de secretie..hai la ecografie.mi-a fct o endovaginala.la fel si cealalta doctorita mi-a zis k nu e nimic,doar k unul din ovare are un microchist..numai ca nici poveste sa-mi vina menstruatia pt ca endometrul era de grosime normala.s-au gandit ele amandoua..si au zis s astep pana a doua zi k poate totusi imi vine,dak nu sa iau duphasone 5 zile si m-au trimis si la contraceptie dupa anticonceptionale.doctorita de acolo mi-a zis sa astept chiar pana luni sa vedem dak imi vine,sa nu ma grabesc cu duphastonul (era vineri atunci)..si mi-a dat harmonet.zis si facut.am asteptat si duminica in sfarsit parea sa se rezolve problema.spottingul obisnuit si durerile obisnuite.asa ca seara am inceput folia,am luat primul ac.luni m-am dus la dr iar sa-mi iau rezultatul secretiei.nimic.totul ok.aveam acelasti spotting,doar k mai abundent putin,am zis k e ok.am luat seara a doua pastila.ieri nu mi s-a oprit si spottingul...si de atunci nimic..am luat totusi pastila aseara...am zis sa nu intrerup,k poate cine stie..dar..daca nu imi venea menstruatia si am luat aiurea?sau e posibil sa-mi fi venit si sa se fi oprit din cauza ac?va rog ajutati-ma cu un raspuns..

#4 2009-02-04 09:44:28

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Cel mai probabil acea sangerare a fost menstra care s-a redus de la anticonceptionale. Este normal ca menstra sa se reduca in timpul administrarii de contraceptive.

Fericita mamica de Aida Maria!

#5 2009-02-04 10:28:26

mik57
Membru
Inregistrat: 2008-12-05

multumesc mult pt raspuns...asa m-am gandit si eu k e menstra redusa..dar parca totusi mi se parea prea putin.k sa ma asigur am sa-mi fac si un test de sarcina (cine stie..poate nu s-a vazut la eco..)..si dak totul e ok..astept pn in perioada de pauza sa vdm ce sa intampla.

Publicitate

loading...

#6 2009-02-06 00:39:07

naomi4danger
Membru
De la: brasov
Inregistrat: 2009-01-18

Sunt pe tratament cu diane-35.Mai am 3 pastile din folia curenta si doresc sa nu fac pauza de 7 zile.Imi poate afecta in mod negativ organismul?Imi asigura contraceptia?

Iubesc burticile cu ochi,sunt cele mai frumoase femei cele care le detin!

#7 2009-02-06 00:46:17

b_oana
Hero member
Inregistrat: 2007-12-08

da..esti protejata si daca unesti 2 folii. din cate stiu eu nu afecteaza cu nimic smile

Viata e scurta, incalca regulile, iarta repede, saruta incet, iubeste cu adevarat, razi necontrolat, si nu regreta nimic care te face sa zambesti!!
..."ai nevoie de cineva ca sa suferi si mai apoi sa te vindeci"...

#8 2009-02-06 14:00:13

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

nu, nu afecteaza, dar sa nu unesti mai mult de 3 folii consecutiv

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#9 2009-02-06 16:30:05

naomi4danger
Membru
De la: brasov
Inregistrat: 2009-01-18

Va multumesc!pusspuss

Iubesc burticile cu ochi,sunt cele mai frumoase femei cele care le detin!

#10 2009-02-08 12:10:54

cristina22
New member
Inregistrat: 2007-07-05

buna,
am aproximativ aceeasi problema. iau novynette de 1 an si jumatate, am avut spotting in prima luna dupa care totul a fost ok. in urma cu 3-4 zile, dupa un contact sexual, am observat un cheag mic de sange de culoare inchisa si de atunci o secretie maronie in fiecare zi. intrebarea mea e daca spottingul poate reveni spontan dupa atat timp in care m-am inteles bine cu ac, sau ar trebui sa ma gandesc la ceva mai serios (rana pe col?). ultimul control l-am facut in august cand mi s-a spus ca totul e ok, colul foarte curat, etc.

#11 2009-02-08 19:40:43

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

se poate sa apara spottingul si dupa primele 3 luni dar daca apare si luna viitoare mergi la planning caci s-ar putea sa fie nevoie sa le schimbi(asta daca e de la ac)
nu stiu ce sa zic de rana pe col..daca in august erai ok. stiu ca trebuie sa fie destul de mare ca sa sangereze
contactul a fost cumva mai brutal?

#12 2009-02-09 16:11:39

cristina22
New member

buna, nu a fost brutal, oricum cheagul de sange era maro inchis, prietenul meu a spus ca poate e vreo ramasita de la menstruatie ceea ce mi se pare foarte improbabil fiind la 2 saptamani dupa aceasta. mi-am facut oricum o programare la ginecolog. imi poate recomanda cineva un medic de planning in timisoara? multumesc:)

#13 2009-02-14 14:51:37

cristina22
New member

Buna,
Am fost la ginecolog si rezultatul e in felul urmator (mai dificil la descifrat:))
ex bacteriologic: flora microbiana gr IV bacili??
micoza, trichomonas, hemophilus, chlamidia - absent la toate
ex. citologic: cel(??) inflamator cel superficiale si intermediare, figr(??) leuc. polinucleare.

am primit ca si tratament o solutie pe baza de cretisoara, clorocalcin si ovule polyginax.

vreo parere, doctorita a fost foarte expeditiva, n-am apucat sa ma lamuresc prea mult.

multumesc, fetelor!

#14 2009-02-14 15:09:38

lady in black
Insomniac member

ai o infectie de unde si inflamatia dar nu imi dau seama de la ce
pap nu ai facut? i-ai zis de acel cheag de sange?

#15 2009-02-14 15:24:43

cristina22
New member

i-am zis, mai ales ca spotting-ul e evident. mi-a zis ca ar putea fi cauzat de niste antiinflamatoare pe care le-am luat in ultimele saptamanai in urma unei interventii stomatologice. pap nu am facut, a zis ca nu e cazul. n-am inteles ce e cu bacilii si flora de gr. IV

#16 2009-02-14 15:36:34

lady in black
Insomniac member

flora grad IV nu e chiar ok, iar cu bacilii depinde: cei pozitivi sunt bacilii "buni" ca sa zic asa iar cei negativi sunt cei "rai" tongue
data viitoare roag-o sa te lamureasca caci nici nu stim despre ce infectie vorbim

in legatura cu antiinflamatoarele si spottingul nu ma pronunt, nu am mai auzit, dar nu sunt medic
cel mai bine ar fi sa vb cu un medic de planning in legatura cu asta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.