homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tulburari de premenopauza?

#1 2009-02-18 16:12:30

teo_doriss
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-02-18

Tulburari de premenopauza?

Dragelor, sunt noua printre voi si as vrea sa va cer niste sfaturi, poate chiar dnei dr.
Am 48 de ani, de catva timp am niste tulburari ale ciclului, menstre  mai dese (18-20 zile), sangerari minore intramenstruale, stari de emotivitate crescuta. Medicul ginec la care merg (dr Gabriela Dinca) a fost de parere ca trebuie sa iau pentru cateva luni, 10 tb de duphaston din a 14-a - 24-a zi a CM si o data la 3 zile cate un ovul viviflor. Dupa ultima menstruatie, am luat med recomandat si dupa 6 zile, CM a venit, la 26 de zile, fata de ultimul.
Totul a fost normal, cantitate si restul, iar dupa patru zile s-a terminat. Am mai asteptat alte 2 zile si am pus ovulul. Dupa 2 zile mi-au aparut niste mici semne (spotting-uri?) maronii, intai pe lenjerie, apoi si pe hartie, dupa sters. De asemenea, simpt un usor disconfort in vagin, ceva de genul senzatie de usoara usturime. Aceste lucruri persista si acum, cand sunt in a 14-a zi  a CM si cand ar trebui sa incep o noua transa de duphaston. Nu stiu ce sa fac? programarea la medic o am abia pe 9 martie si nu as vrea sa o deranjez cu tel. Pe de alta parte, nici nu prea gasesc o explicatie la aceste asa zise "sangerari" minore... Sa aiba leg cu ovulul pus, sau cu tratamentul propriu-zis cu duphaston?
Tr sa spun ca analiza de secretie este normala, la pap a iesit LSIL, dar la colposcopii (3 la nr., repetate la 1-2 luni interval) nu s-a vazut nici o rana.
Astept parerile voastre!

#2 2009-02-18 16:15:52

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Tulburari de premenopauza?

A olasat link doctoressei. Iti va raspunde dansa cand va intra.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2009-02-18 16:26:46

teo_doriss
New member

multumesc mult, astept.

#4 2009-02-19 20:27:34

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

teo_doriss a scris:

Dragelor, sunt noua printre voi si as vrea sa va cer niste sfaturi, poate chiar dnei dr.
Am 48 de ani, de catva timp am niste tulburari ale ciclului, menstre  mai dese (18-20 zile), sangerari minore intramenstruale, stari de emotivitate crescuta. Medicul ginec la care merg (dr Gabriela Dinca) a fost de parere ca trebuie sa iau pentru cateva luni, 10 tb de duphaston din a 14-a - 24-a zi a CM si o data la 3 zile cate un ovul viviflor. Dupa ultima menstruatie, am luat med recomandat si dupa 6 zile, CM a venit, la 26 de zile, fata de ultimul.
Totul a fost normal, cantitate si restul, iar dupa patru zile s-a terminat. Am mai asteptat alte 2 zile si am pus ovulul. Dupa 2 zile mi-au aparut niste mici semne (spotting-uri?) maronii, intai pe lenjerie, apoi si pe hartie, dupa sters. De asemenea, simpt un usor disconfort in vagin, ceva de genul senzatie de usoara usturime. Aceste lucruri persista si acum, cand sunt in a 14-a zi  a CM si cand ar trebui sa incep o noua transa de duphaston. Nu stiu ce sa fac? programarea la medic o am abia pe 9 martie si nu as vrea sa o deranjez cu tel. Pe de alta parte, nici nu prea gasesc o explicatie la aceste asa zise "sangerari" minore... Sa aiba leg cu ovulul pus, sau cu tratamentul propriu-zis cu duphaston?
Tr sa spun ca analiza de secretie este normala, la pap a iesit LSIL, dar la colposcopii (3 la nr., repetate la 1-2 luni interval) nu s-a vazut nici o rana.
Astept parerile voastre!

Cu duphastonul nu are legatura sigur...cit priveste ovulul de viviflor...nu stiu ce sa zic
eu insa as deranja-o pe d-na doctor care ma are sub observatie si care ma trateaza...de aia ai medic curant, ca sa il intrebi cind ai probleme si sigur si dinsei i-ar pica mai bine sa o deranjezi cu tel. decit sa afle ca nu ai urmat tratamentul asa cum a fost prescris pentru ca nu ai vrut sa o deranjezi si nu ai stiut ce sa faci...
cu atit mai mult cu cit trebuie sa incepi o noua transa de duphaston...vorbeste deci neaparat cu medicul tau cit mai curind...si pina atunci nu cred ca e vreo problema daca incepi duphaston

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2009-02-19 22:25:54

teo_doriss
New member

D-na doctor, multumesc mult pentru sfat. O sa-l urmez negresit!

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.