|
Nu esti logat.
Problema...#1 2009-02-23 18:03:18
Problema...Buna! Am 18 ani si iau anticonceptionale de 1 an! Am o intrebare care ma cam chinuie! Am auzit la diverse emisiuni tv ca daca iei anticonceptionale inainte de a implini 18 ani exista pericolul de a ramane infertila! E adevarat? Si inca ceva...asa cum am mentionat anterior iau anticonceptionalele de un an si nu am facut nicio pauza! Cand ar trebui sa fac prima pauza? V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde! N-as vrea sa fac o greseala pe care s-o regret mai tarziu! Offline #2 2009-02-23 18:04:26
Re: Problema...1. nu e adevarat Offline #3 2009-02-23 18:12:23
Re: Problema...sunt diferite mituri despre antibb...dar...majoritatea sunt...ori false ori mult prea exagerate..atata timp cat nu te simti rau de la ele ...si ti le recomanda un medic de specialitate...numai asculta ce spun altii nu te grabi sa vorbesti de pacatul altuia pana ce nu ti-l cunosti pe al tau... Offline #4 2009-02-23 18:21:58
Re: Problema...Avantajele anticonceptionalelor orale sunt numeroase. Fluxul menstrual este mai redus, anemia consecutiva este mai rara, iar la majoritatea femeilor, durerile menstruale se amelioreaza. Chisturile ovariene functionale dispar de obicei dupa utilizarea "pilulelor" si nici nu mai apar altele noi, se amelioreaza durerile ovulatorii si postovulatorii. Se remarca o scadere a riscului de cancer endometrial ( de corp uterin) si ovarian, a salpingitelor - inflamatii ale trompelor uterine - si a riscului de sarcina ectopica. Frecventa aparitiei fibroamelor uterine este scazuta la femeile care utilizeaza anticonceptionale orale pe termen lung - minim 4 ani, si exista un efect benefic asupra masei osoase. De obicei se amelioreaza si acneea nu te grabi sa vorbesti de pacatul altuia pana ce nu ti-l cunosti pe al tau... Offline #5 2009-02-23 18:25:47
Re: Problema...Cristina, inainte sa iau anticonceptionale avem menstruatia foarte neregulata si dureri mari in perioada respectiva! In momentul de fata ma simt foarte bine cu ele: menstruatie la timp, nu am dureri, si am si protectie buna! Nu as renunta la ele si nici n-as face pauza de aia v-am si intrebat! Si inca ceva: cand am inceput sa le iau mi le-a recomandat un medic ginecolog in urma unei consultatii, dar n-am facut nicio analiza ca sa vad daca mi se potrivesc pur si simplu m-am simtit bine cu ele! Ce fel de analize ar trebui sa fac o data la 6 luni? Si cat costa aceste analize? Offline Publicitateloading...
#6 2009-02-23 18:27:29
Re: Problema...trebuie sa faci asa : colesterol, trigliceride, glicemie, TGO, TGP si Timp Quick Offline #7 2009-02-23 18:29:58
Re: Problema...La ultimele analize am facut colesterol, trigliceride si glicemie si au iesit bine (restul nu stiu ce inseamna)...cred ca o sa le repet luna aceasta! Ca sa fiu sincera pe mine m-a speriat problema fertilitatii...se pot face analize si pentru asa ceva! Eu chiar vreau sa fac bebe peste cativa ani... Ultima oara a fost editat de Maria191 (2009-02-23 18:30:34) Offline #8 2009-02-23 18:32:42
Re: Problema...Mai, cat timp iei AC, ovarele tale sunt in pauza, ca sa zic asa Offline #9 2009-02-23 18:34:12
Re: Problema...cu placere cristiana t nu te grabi sa vorbesti de pacatul altuia pana ce nu ti-l cunosti pe al tau... Offline #10 2009-02-23 18:37:00
Re: Problema...cristiana, dupa primele 6 luni le faci, nu inainte Offline #11 2009-02-23 18:37:38
Re: Problema...Va multumesc ca m-ati calmat! Eram cam speriata! Luna viitoare ma duc sa-mi fac analizele cu toate ca ma simt bine! Sper sa nu am probleme! Va multumesc inca o data si va urez mult bafta! Ultima oara a fost editat de Maria191 (2009-02-23 18:37:55) Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|