homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cand relatia se destrama

#1 2009-02-26 09:52:50

hushi
New member
Inregistrat: 2008-10-02

cand relatia se destrama

am si eu ..dinou .. o big problem!Am o relatie de 2 ani si ceva, suntem cam mici cei drept la varsta, el 17 eu 16.El abia acum isi incepe perioada de maturizare, care am impresia ca o sa fie mai mult o destramare a relatiei.. in fine.De vreo 2 luni au inceput certurile, si certuri la zi..si pe deasupra din toate prostiile.Eu sunt o fire mai orgolioasa, si el la fel, gelosi amandoi, oarecum posesiva eu... El are momente foarte ciudate cand se poarta indiferent sau dezinteresat..am incercat sa ma despart de el, am fost despartiti cateva zile, nu ii dadeam absolut nicio atentie si s-a vazut ca intr-adevar ii pasa pt k nu mai stia cum sa faca sa ne impacam.. ne-am impacat si am luat-o de la capat.Ma enervez foarte usor si din toate prostiile.. vreau si eu un sfat, un secret..ceva.Vreau sa fac in asa fel incat sa trecem peste perioada asta "critica" de maturizare cat mai usor si sa nu se strice totul.. e prea pacat, ne iubim si nu mi-ar conveni sincer sa se termine.Problema e ca nu stiu nici cum sa-l tratez, pt k de multe ori cand se poarta foarte frumos, devin nesimtita sad ..e cu dus si intors.Vreau sa-i fiu pe plac, dar sa-mi fie si el mie.. si sa fie totul ok.Are cineva vreun sfat pt mine? va rog..mi-ar fii de mare ajutor.. nu prea am dat detalii dar daca e ceva neclar, o sa clarific. multumesc mult

#2 2009-02-26 09:56:49

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: cand relatia se destrama

daca isi doreste sa fie mai liber, sau chiar f liber ca sa poata face ce vrea nu ai ce face decat sa-l lasi... nu-l poti tine cu forta
dar am impresia ca el e f confuz acum, ca ar vrea si singur dar si cu tine...
sunteti f tineri, si in general relatiile de durata nu prea sunt cu happy end la varsta asta..

#3 2009-02-26 09:59:44

hushi
New member
Inregistrat: 2008-10-02

el chiar vrea sa fie liber... dar nu liber la modul fara mine.. vrea sa iasa cu prietenii mai mult sa stea cu ei.. nu e  genul de baiat care sa umble dupa fete, el e doar cu baietii .. dar sunt geloasa de fel si chiar daca sta cu baietii ma irita gandurile astea urate... fara mine te asigur ca nu vrea sa stea pt k am insistat de mii de ori sa ne despartim si nu vrea sub nicio forma... a zis k veasa nu-i mai fac faze si sa il inteleg..dar nu stiu cum sa-l inteleg ...k sunt ceva mai pesimista sad ..

#4 2009-02-26 10:14:38

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

pai daca el iese cu baietii, iesi si tu cu fetele. ocupa-ti timpul...

#5 2009-02-26 10:59:39

space
Hero member
Inregistrat: 2008-03-14

Desi suntem mai mari cu vreo 3 ani si impreuna de aproape 2, ne-am gasit si noi intr-o pozitie similara la un moment dat. Ne certam in fiecare zi din orice porcarie, cu cat incercam mai mult sa ne intelegem mai bine, cu atat mai mult ne certam. Si eu eram la fel: vroiam sa mi se faca pe plac, ma deranja aproape orice..de ce vorbeste asa cu mine(aveam impresia ca urla dar el doar vorbeste mai tare), de ce nu e in apele lui ( astepta notele la examene si era ingrijorat) etc.
Atunci mi-am dat seama ceea ce e de fapt o chestie de bun simt: take it or leave it. Dupa doi ani de zile n-o sa se schimbe dupa placul meu ( si nici n-as vrea sa se schimbe! ) si ori accept ca omul are nevoie de libertate ( si eu sunt cam posesiva de felul meu ), ori il las( sau ma lasa el inainte, ca i se acreste sa-i tot zic ce sa faca). Si am ales prima varianta si vad ca functioneaza.
Ceea ce iti sugerez eu e sa incerci sa nu te mai enervezi usor si sa te imaginezi fara el. Mie de obicei imi trece enervatul daca ma gandesc ca pretul pe care ar trebui sa il platesc este a nu mai fi cu el.
Inca o chestie care pare evidenta: faceti lucruri impreuna! mergeti la padure cand se face vreme mai buna, la un film, un concert, cu bicicleta prin parc, mergeti sa jucati ceva, nu stiu... Si la psihologie ne-a zis ca (,) cuplurile care fac mai multe activitati impreuna ( merg la munte etc) sunt mai fericite intr-o relatie de lunga durata. Nu e cazul sa generalizam, dar in cazul meu chiar a ajutat. Noi facem sport impreuna in fiecare zi, mergem sa alergam, in weekend mai iesim la un film, pana in oras ( cand inainte vegetam in fiecare zi si aveam timp sa gasim orice motiv sa ne certam).
Iti doresc multa bafta si fericire!

Publicitate

loading...

#6 2009-02-26 11:59:02

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

husi....nu as vrea sa te supar...abia are 17 ani si de cele mai multe ori se intampla ca baiatul sa vrea sa vada cum e si cu altele...sunt extrem de putine cazurile in care un baiat alege o fata pe toata viata lui...si el mai ales fiind in perioada adolescentei..mna..trebuie sa cunoasca

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#7 2009-02-26 12:31:11

princesss
Banat
De la: plaja
Inregistrat: 2008-08-11

animalutza a scris:

husi....nu as vrea sa te supar...abia are 17 ani si de cele mai multe ori se intampla ca baiatul sa vrea sa vada cum e si cu altele...sunt extrem de putine cazurile in care un baiat alege o fata pe toata viata lui...si el mai ales fiind in perioada adolescentei..mna..trebuie sa cunoasca

dar de ce numai el?cred ca si ea e in aceeasi situatie...si km asa e,animalutza

Ultima oara a fost editat de princesss (2009-02-26 12:31:42)

#8 2009-02-26 12:36:34

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

hushi a scris:

el chiar vrea sa fie liber... dar nu liber la modul fara mine.. vrea sa iasa cu prietenii mai mult sa stea cu ei.. nu e  genul de baiat care sa umble dupa fete, el e doar cu baietii .. dar sunt geloasa de fel si chiar daca sta cu baietii ma irita gandurile astea urate... fara mine te asigur ca nu vrea sa stea pt k am insistat de mii de ori sa ne despartim si nu vrea sub nicio forma... a zis k veasa nu-i mai fac faze si sa il inteleg..dar nu stiu cum sa-l inteleg ...k sunt ceva mai pesimista sad ..

pai cred ca inca mai ,,copilareste,,ca si tine...ma uit la baiatul meu,are 16 ani,a avut prietene,dar nu vrea sa se ,,lege,,daca intelegi...nu trebuie sa fii ,,posesiva,,eu cred ca inca nu stie ce e aia dragoste,cum nici tu nu stii...si baietii inca nu simt la varsta asta ce simtim noi...ei vor sa iasa cu baietii sa se distreze,nu sa stea agatati  de o fata...asta ti-o spun ptr ca si eu am discutat cu fimiu si mi-a zis ca nu e pregatit inca sa se implice emotional...e prea devreme.. smile

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#9 2009-02-26 12:41:09

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

princess si ea...dar la noi e putin mai complicat smile unele inca isi doresc sa ramana cu primul si fac tot posibilul pentru asta. oricum sunt tineri aman2 foarte multe or sa se schimbe, dupa liceu in timpul facultatii or sa cunoasca fel de fel de oameni...or sa gandeasca altfel. ma uit la fra'miu are 20 de ani si numa cu gandul la fete...sta fara implicari si chestii de'astea smile

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#10 2009-02-26 12:44:03

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

hm...e o iubire frumoasa, dar intre copii smile
nu vreau sa te superi, si eu am avut o relatie de 3 ani jumate care a inceput cand eu nu implinisem inca 15 ani, iar el abia ii facuse.
privind acum in urma, imi dau seama ca da, imi doream sa tina cat mai mult, sa nu se tremine, dar sunt foarte rare cazurile in care se intampla asa.
pt ca voi cresteti, va schimbati in fiecare luna dorinte, preferinte, obiceiuri...si e foarte greu sa faci o relatie in care niciunul dintre parteneri nu e stabil sa mearga.
bucura-te de ceea ce e frumos, daca mai e frumos si daca nu, deschideti-va aripile si zburati fiecare spre fericirea lui.
nu sta niciodata intr-o relatie doar pentru ca ai in spate nnn ani impreuna!
sper sa nu te superi pe mine, dar tot ce imi doresc e sa fiti fericiti. impreuna sau separat, dar fericiti!

eu il judecam pe el cand imi spunea ca greseala noastra a fost ca ne-am cunoscut prea timpuriu smile si din cauza asta se va termina, mai devreme sau mai tarziu. dar asa imaturi cum sunt in genere baietii, uite ca stia el ce stia big_smile

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#11 2009-02-26 13:07:04

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

camysh a scris:

pai daca el iese cu baietii, iesi si tu cu fetele. ocupa-ti timpul...

subscriu...
plus ca nu il poti tine mereu sub papauc ...va ajunge la 20 de ani cand va vrea sa-si traiasca viata si moneda se va intoarce impotriva ta ..cand deja te va ignora ....a inteles ca esti posesiva ca nu-l lasi etc..da pana cand?
si atunci te va ignora si va face ce va vrea...isi va trai viata...
nimanui nu-i place o persoana posesiva langa el,care sa nu-i dea voie aia,ailalta...etc

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.