homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

2 nelamuriri :D

#1 2009-02-28 14:40:59

Gina_Lexa
Membru
Inregistrat: 2009-02-28

2 nelamuriri :D

Buna!

In primul rand, ma bucur sa aflu ca exista si un astfel de forum, fiindca vad ca se vorbeste foarte deschis si chiar sunt lucruri helpful...  smile

Vroiam sa ma ajutati si pe mine cu un sfat ce ar trebui sa fac...
Am inceput sa iau anticonceptionale (Logest) la sfatul unei prietene (mare greseala, dar...) si acum am tot citit despre efecte secundare si ce se poate intampla daca nu sunt prescrise de medic si am cam inceput sa ma sperii  :f?rv?nad: Am fost foarte atenta daca s-a schimbat ceva, dar ma simt perfect (le iau de vreo 5luni)...
Stiu ca ar trebui sa ma duc la un doctor, dar imi este cam rusine (nu am fost niciodata) si nici nu stiu unde... Sa nu le mai iau?

Si al doilea lucru... tot o pasarica mi-a spus ca nu conteaza ordinea in care iei pastilele, ca sunt insemnate doar ca sa nu uiti daca ai luat intr-o zi sau nu...  :f?rbryllad:  asa este??

Va multulmeste o "incepatoare" si sper sa fi nimerit categoria!

#2 2009-02-28 14:45:12

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: 2 nelamuriri :D

poti continua cu ele dar ar trebui mers la un medic de planning pt ca la 6 luni trebuiesc facute niste analize de sange...si in cazul tau intradevar nu conteaza oridinea pt ca sunt monofazice...deci sunt toate pastilutele la fel...dar ar fi ideal sa le iei in ordinea de pe folie ca sa nu le incurci...si bine ai venit printre noi...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2009-02-28 14:50:10

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

gina, intradevar nu este bine sa iei anticonceptionale de capul tau....nu aveai de ce sa iti fie rusine, anticonceptionalele se prescriu in urma unei anamneze (ti se pun diverse intrebari despre menstruatia ta, daca ai eventuale boli etc.), nu iti face control ginecologic pt anticonceptionale.....si oricum, chiar daca ar fi asa, mai devreme sau mai tarziu tot trebuie sa ajungi la ginecolog, toate femeile active sexual trebuie sa mearga la ginecolog! cand e vorba de sanatatea ta, treci peste orice rusine!
oricum, ideea e ca pt anticonceptionale nu se face control ginecologic, deci ai putea sa te gandesti sa mergi la un medic (ideal ar fi sa mergi la planificare familiala) si sa ii spui ca te-ai apucat sa iei dupa ureche.....acuma tu zici ca te simti bine cu ele, chiar ai avut noroc...oricum nu strica o vizita la medic...
referitor la a doua intrebare, din cate stiu eu, logest sunt monofazice, deci intradevar nu conteaza ordinea in care le iei, atata timp cat le iei pe toate la timpul potrivit.

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#4 2009-02-28 14:58:13

Gina_Lexa
Membru
Inregistrat: 2009-02-28

O sa incerc sa ma programez la doctoressa sau la un medic fiindca chiar as vrea sa imi fac niste analize...
Pastilele le-am luat in ordine pana acum si o sa continui la fel, mi se pare mai usor asa, fiindca sunt cam uituca sad  eram doar curioasa cu ordinea..

Va multumesc inca o data, fetelor! puss

#5 2009-02-28 14:59:20

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

cu placere si bine ai venit pe forum smile

happy with him...inlove with him...puss

Publicitate

loading...

#6 2009-03-01 15:05:01

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

katalyna, ca le`ai luat dupa capul tau stii bine ca nu e ok, pt ca puteai avea niste grozave reactii adverse. mergi la medic de planning, pov ce ai facut si sa iti dea analizele alea paeriodice la 6 luni 1 an sa vezi cum suporta organismul anticonceptionalele.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.