Pasiuni secrete sau nu-7
- Ewelina
- Full member
- Inregistrat: 2008-12-29
Re: Pasiuni secrete sau nu
Rolul psihologului e sa-l faca pe om sa realizeze el singur ce trebuie sa faca, nu sa-i spuna ce sa faca, ca la asta am fi buni toti. Tocmai fiecare trebuie sa afle singur ce e mai bine pentru el, pentru ca nici cel mai bun psiholog de pe lumea asta nu ar sti sa-i zica asta la un om, doar persoana in speta stie, psihologul trebuie sa-i arate optiunile. AAA si psihologul nu tine nici morala nici predici. Sau nu ar trebui!
- Ewelina
- Full member
cristiana t a scris:Ewelina a scris:Rolul psihologului e sa-l faca pe om sa realizeze el singur ce trebuie sa faca, nu sa-i spuna ce sa faca, ca la asta am fi buni toti. Tocmai fiecare trebuie sa afle singur ce e mai bine pentru el, pentru ca nici cel mai bun psiholog de pe lumea asta nu ar sti sa-i zica asta la un om, doar persoana in speta stie, psihologul trebuie sa-i arate optiunile. AAA si psihologul nu tine nici morala nici predici. Sau nu ar trebui!
pai de obicei oamenii care realizeaza singuri ce trebuie sa faca nu apeleaza la psihologi. si cand am spus de predici, tot de un fel de sfaturi era vorba..pai daca vine unu la mine si-mi zice "vreau sa ma omor" eu ce sa-i spun? "fa ce e mai bine pt tine?", "omoara-te si imi spui dupa aia daca ti-a fost bine" trebuie sa-i dau cat mai multe sfaturi bune care sa-l ajute sa priveasca viata si problemele cu alti ochi.
Logic ca nu ii zici asta, tocmai de asta am zis trebuie sa-l faci sa vada optiunile, sa ii sugerezi nu sa-i spui, e cu totul altceva:). Daca vine unu si iti spune ca vrea sa se sinucida practic in functie de cat de grava e problema din cate stiam eu il pasezi la un psihiatru. Ma rog, Skumpi unde esti ajuta-ne aici sa ne lamurim, ca nu ajungem la un acord
- Ewelina
- Full member
cristiana t a scris:Ewelina a scris:cristiana t a scris: pai de obicei oamenii care realizeaza singuri ce trebuie sa faca nu apeleaza la psihologi. si cand am spus de predici, tot de un fel de sfaturi era vorba..pai daca vine unu la mine si-mi zice "vreau sa ma omor" eu ce sa-i spun? "fa ce e mai bine pt tine?", "omoara-te si imi spui dupa aia daca ti-a fost bine" trebuie sa-i dau cat mai multe sfaturi bune care sa-l ajute sa priveasca viata si problemele cu alti ochi.
Logic ca nu ii zici asta, tocmai de asta am zis trebuie sa-l faci sa vada optiunile, sa ii sugerezi nu sa-i spui, e cu totul altceva:). Daca vine unu si iti spune ca vrea sa se sinucida practic in functie de cat de grava e problema din cate stiam eu il pasezi la un psihiatru. Ma rog, Skumpi unde esti ajuta-ne aici sa ne lamurim, ca nu ajungem la un acord
si eu ma gandeam la skumpi mie mi se pare ca e cam tot una sa ii sugerez cu sa ii spun...da, asa e ca daca vine unu cu astfel de problema psihiatru scrie pe el, dar asa mi-a venit acel exemplu pe moment oricum, am niste exemple de psihologi: rude, fosta diriginta, actualul consilier al scolii si deci stiu cu ce se mananca meseria asta nu trebuie sa ajung la un acord, ca la urma urmei fiecare isi spune opinia
Da, dar eu ma refeream ca ii spui/sugerezi optiunile nu ad-literam ce sa faca. Pana la urma e hotararea lui.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|