homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum reusiti?

#1 2009-03-05 00:28:45

monibv
Full member
Inregistrat: 2007-05-03

cum reusiti?

va rog spune-ti si mie cum reusiti sa nu lasati lucrurile din trecutul relatiei sa va afecteze, sa tot revina, sa fie motiv de scos ochii? si nu vreau teorie, teoria o stiu si eu, vreau un raspuns de la fetele cu vechime in relatie, eu am aproape 3 ani. in 3 ani s-au intamplat multe si sunt certuri la care chestiile alea revin si revin si tot revin si nu mai pot.  si eu le-am facut si el, amandoi.....numa ca acu cand relatia e pe un fir de ata, i-am zis ca renunt sa mai fac asta, si ma concentrez sa vb mai mult chestiile astea sa se rezolve sa nu mai revina, sa nu ramana acolo nerezolvate.....si mi-a zis ca singura solutie pe care o vede e sa nu discutam unele chestii care ne deranjeaza, sa le tinem in noi, si el e sigur ca o sa reuseasca asta. suntem 2 oameni incapatanati si vulcanici, si orice lucru am tinut pana acum, ni l-am aruncat mai tarziu si a fost mai rau. nu vrea solutia mea, nu cred in solutia lui. spuneti-mi voi cum ati rezolvat asta.

mi-e imposibil sa cred ca numa noi avem cazu asta, mi-e greu sa cred ca intr-o relatie de 3 ani nu se intampla sa greseasca si unu si altu in diferite privinte. mai ales ca e prima relatie a mea care dureaza atata. nu mai stiu ce sa fac, probabil e ultimu meu strigat de ajutor pt relatia asta, si nu ma refer la scrisu pe forum, ma refer la incercarea de rezolvare a problemei cu "scosu ochilor", a salvarii a ce e frumos intre noi. il iubesc da nu-mi e deajuns....

#2 2009-03-05 00:34:56

wra_blu
Banat
Inregistrat: 2008-08-31

Re: cum reusiti?

noi suntem de 3 ani impreuna dar cand ne certam ajungem sa ne reprosam chestii din prima saptamana de relatie...eu nu pot sa tin in mine, vars tot ce m-a deranjat k sa vada k nu am uitat ce a zis, ce a facut...nu ma intereseaza ca il deranjaza atata timp cat eu m-am descarcat...si asa o sa fac si cand om avea  si 30 ani de relatie(sper)...

#3 2009-03-05 00:38:44

monibv
Full member

asta ca el nu e la fel de incapatanat ca tine...daca si el ar gandi ca varsa tot, sa vezi ca n-a uitat, nu conteaza numa sa se descarce el? cam asta e situatia mea, amandoi facem asta....

#4 2009-03-05 00:40:42

wra_blu
Banat
Inregistrat: 2008-08-31

pai da dar el nu are ce sa-mi reproseze(in afara de un mic amanunt cu care s-a obisnuit)...el insa a gresit la un moment dat foarte mult si o sa-i scot ochii mult timp de-acum incolo big_smile

#5 2009-03-05 00:40:45

Zeyna
Platinum member
Castigatoare a concursului de Miss
De la: Constanta
Inregistrat: 2007-07-07

well eu pot sa zic cu mana pe inima ca am putut sa trec peste niste chestii pe care el le-a facut, iar acum cand aducem aminte de fazele alea facem misto si mai in gluma mai in serios il mai intep. Cum am trecut? Din momentul in care eu m-am decis sa iert, sa ma impac cu el mi-am zis mie, ca din moment ce e decizia mea sa iert si sa trec peste inseamna ca asta trebuie sa fac, nu sa ma mint si sa sufar, nu sa ii scot mereu ochii si sa ne certam, nu sa ma razbun ptc nu ar fi bine pt mine in primul rand.. cand ierti/treci peste nu mai e loc de reprosuri si de discutii, de aducere mereu aminte cand interveneau alte probleme, eu niciodata cand au mai fost alte certuri nu i-am zis ceva gen te-am iertat si acuma faci nu stiu ce, nu..nu exista asa ceva. s-a intamplat, am suferit, a trecut, timpul a vindecat si acum e foarte bine.
Nu mi se pare corect ca din moment ce decizi sa treci peste un lucru, la urmatoarea cearta sa scoti ochii si cu chestia veche (nu vbesc de tine, ci la general) . inseamna ca de fapt nu ai reusit niciodata sa ierti. unele persoane pot, altele nu..

Mie mi se pare normal cand te certi sa te certi numai pe subiectul respectiv, nu sa amintesti kkturi care au trecut.. ca au trecut de asta inca mai sunteti impreuna, daca nu treceau si erau asa grave nu mai erati impreuna zic eu  :f?rv?nad: [iar vbesc cu un 'tu' general big_smile ]

Ultima oara a fost editat de Deuzza (2009-03-05 00:43:05)

Dragostea nu se stă, se face.

Publicitate

loading...

#6 2009-03-05 00:46:18

monibv
Full member

ai foarte mare dreptate deuzza....asa vad si eu, si asa i-am promis lui si mie ca o sa fie....la mine sunt chestii pe care eu le-am gresit, unele intentionat altele neintentionat, da am obosit de 2 ani sa vb acelasi lucru la cearta, sa explic acelasi lucru, sa nu vb de lucru de care ne certam si sa vb de chestia aia. si am inceput sa scot si eu ochii. sunt si am fost o persoana care iarta foarte repede. daca azi ne certam, daca dorm, sau daca trece o zi, ma linistesc si trec peste tot ce a fost....nu stiu cum am ajuns aici, da vreau sa vad lumina de la capat, vreau sa stiu cum sa rezolv tot...

#7 2009-03-05 01:04:54

skumpi
Vizitator

monibv... eu in locul tau i`as spune asa .. hai sa luam o pauza d cateva zile... sa ne calmam...si sa ne gandim ce vrem de la relatia asta...dak mai vrem... lasam trecutu in urma si incepem de la 0 ... dak merge bine...dak nu nu...

Ultima oara a fost editat de skumpi (2009-03-05 01:07:30)

#8 2009-03-05 01:07:17

Zeyna
Platinum member
Castigatoare a concursului de Miss
De la: Constanta
Inregistrat: 2007-07-07

si dupa aia alte reprosuri ca da, tu ai vrut pauza, ai vrut nu stiu ce  lol

Dragostea nu se stă, se face.

#9 2009-03-05 01:09:30

skumpi
Vizitator

eh
pai dak apar alte reprosuri ii clara treaba`
dar nu`i o pauza...is cateva zile in care sa`si puna in ordine gandurile si sentimentele...
nush dak poti sa iesi azi din scandal si gata..iti propui d maine sa fie totu roz smile

#10 2009-03-05 01:44:51

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

monibv a scris:

va rog spune-ti si mie cum reusiti sa nu lasati lucrurile din trecutul relatiei sa va afecteze, sa tot revina, sa fie motiv de scos ochii?

nu reusim...

hjarta

#11 2009-03-05 04:20:36

Neverbe
Full member
Inregistrat: 2007-04-18

Depinde de personalitatea fiecaruia. Nu cred ca exista retete, unii nu trecem, altii da... Eu (si) din cauza asta m-am despartit de fostul meu prieten, cand ne certam  el isi aducea aminte d cine stie ce am facut in urma cu 2 luni "nu ti-am spus atunci dar m-a deranjat cand ai facut aia"... Nu am suportat... Stop joc...

Everybody's gotta end up somewhere, I'm just taking my time to get there, And it looks like freedom and it smells like fun, But it feels like being on the run...

#12 2009-03-05 12:36:09

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

Eu cred ca in roice relatie exista reprosuri....fie ca vrem sa le spunem fie ca nu, de cele mai multe ori cand e o cearta spunem f multe lucruri la nervi si in momentele alea tensionate ne amintim si din trecut si incepem sa macanim.
Eu sunt genul de persoana care nu pot tine in mine si de fiecare dataprefer sa-i spun direct tot ce ma deranjeaza, m-a deranjat si cand ne mai certam recunosc ca-i mai amintesc de ce-a facut in trecut si el cand vede ca eu il atac incearca si el sa tina garda sus si face si el acelasi lucru...incepe sa-mi spuna si el unele chestii din trecut, ce-i drept eu sunt aia cu gura mai mare si imediat ma aprind, dar imi trece si f rpd...pt mine conteaza sa ma racoresc spun ce am de spus si pe urma ma linistesc. Stiu ca nu e bine ca ar trebui sa fiu mai diplomata sa ma controlez mai mult, dar sunt situatii cand nu-mi iese...oricum acum sunt mult mai bine decat inainte...in trecut era foc si pulbere cand ma aprindeam smile
Acum am inceput sa ma gandesc ca daca incep cu una si alta cand noi de fapt ne certam pe alt subiect chiar n-are rost sa mai aduc in discutie ce s-a intamplat acum nu stiu cat timp...pt ca adancesc conflictul si ne simtim amandoi naspa si in loc sa gasim solutii la problema pe care o avem mai stau sa amintesc si altele...si categoric in mintea lui o sa creada ca nu am trecut peste, ca n-am incredere etc si e nasol asa de asta incerc sa evit sa mai reprosez lucruri din trecut.
Cu timpul insa sunt sigura ca toate nu vom mai acorda asa mare atentie tuturor fleacurilor si nici nu vom mai avea chef de certuri cand vom avea si altele pe cap...

#13 2009-03-05 12:53:55

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

daca nu poti sa te abtii sa nu ii reprosezi greseli din trecut, inseamna ca de fapt nu l-ai iertat niciodata, si nici el pe tine, daca si el face la fel.
Si pana nu veti reusii sa treceti cu adevarat peste ce s-a intamplat, nu vei putea face nimic, toate sfaturile si incercarile de a nu mai face asta, vor fi in zadar ... vor fi doar ca un pansamaent care vor ascunde rana, dar nu o vor vindeca, si vor provoca multa nefericire.
Nu trebuie sa te simti vinovata pentru ca nu poti sa treci peste, fiecare are un fel de-a fi si nu se poate schimba.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#14 2009-03-05 13:07:25

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Noi nu ne reprosam nimic din trecut - daca le-am discutat o data si am gasit solutie pentru ele, mi se pare imatur sa le scormonesc din nou. Sunt rezolvate si gata smile

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#15 2009-03-05 13:24:09

Shosanna
Insomniac member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-04-26

Nici noi nu discutam despre trecut, mai are el uneori tendinta sa imi scoata ochii cu iesirile mele dese, dar mereu ii zic "Ti-am zis sa nu mai imi scoti ochii, daca vroiai puteai sa imi zici astea inainte sa fac cutare si cutare lucru, dupa, doar ma enervezi" si tace big_smile
Dar sincer iti spun Monibv, nu se poate sa uiti...trebuie doar sa fii tare ca sa nu aduci vorba de trecut....si eu am atatea chestii pe care nu i le-am  reprosat , dar crede-ma ca o sa le tin intotdeauna minte, dar niciodata nu o sa i le arunc in fata dupa 2 ani... a fost discutata atunci si gata,....traieste clipa wink

Reach for the stars ,so if you fall you land on a cloud... wink
bebe

#16 2009-03-05 13:39:06

monibv
Full member

multumesc mult fetele puss

Ultima oara a fost editat de monibv (2009-03-05 13:39:53)

#17 2009-03-05 16:51:08

Puplet
New member
De la: Satu Mare
Inregistrat: 2009-03-02

Monibv, cred ca ar trebuie sa fiti sinceri unul cu celalalt. Lucrurile care i le reprosezi i le reprosezi doar la nervi sau si daca sunteti calmi si ele apar accidental in conversatie? Daca asta se intampla mereu indiferent de starea de spirit atunci cred ca trebuie sa te gandesti bine daca vei putea trece vrodata peste ele, daca le vei putea uita. Daca se intampla doar la nervi si dupa ce te calmezi ti se pare o prostie sa va certati din cauza asta poate nu reprosurile acelea sunt problema. Poate sunt doar la suprafata si sunt probleme mai mari pe care nu stiti cum sa le abordati.
Oricum, ti-as sugera sa stai si sa te gandesti bine la motivele de ce reprosurile tot reapar. Dupa ce ti-ai dat seama de unde vin discuta cu iubitul tau si veti vedea cum puteti sa rezolvati situatia.

Sunt impreuna cu logodnicul meu de 8 ani si jumatate si am avut si noi momente dintr-astea. O sa treaca daca reusiti sa va dati seama care e cauza adevarata a problemei.

Multa rabdare!

#18 2009-03-05 17:57:54

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

e cea mai mare prostie sa tin eti in voi!!!! cea mai mare... eu asa mi-am stricat o relatie.... ajungi sa aduni tensiuni si suparari nerezolvate si, cand rabufnesc, rabufnesc ca o cearta din nimic, care apoi ia proportii si.....

sau (cum a fost cazul meu), ajungi indiferenta.... fara sa-ti dai seama, nu-ti mai pasa de omulk de langa si de relatia ta si te bucuri cand, in mod natural, totul se incheie (crede-ma ca si eu am zis ca nu e "genul meu" de reractie... si totusi m-am despartit de fostul fara macar o discutie... pur si simplu ne-am despartit tacit, am inceput sa nu ne mai sunam si...gata)

iar ca "reteta".... in primul rand comunicare.... chiar cearta sa fie, numai sa zica fiecare ce are de zis, nu sa tina in el... apoi IERTARE din ambele parti. eu am noroc cu al meu, iarta mai repede ca mine si e mai impaciuitor decat sunt eu... iar eu sunt mai vorbareata ca el, imi place sa nu las nimic nespus.... avem 4 ani de realtie, jum de ani de casnicie... speram la multi inainte smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#19 2009-03-05 21:12:34

monibv
Full member

multi inainte katami si puplet. stiu ca nu trebe tinute chestii in noi, e adevarat, insa eu vb de momentu in care acele chestii apar si reapar si reapar, aceleasi chestii de la inceput de relatie, care s-au intamplat acum un an, acu 2 ani sau mai stiu eu.

am inteles oricum ce vreti sa ziceti, si o sa incerc sa fie bine smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.