homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tensiune mare ... la 25 de ani

#1 2009-03-10 16:41:05

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

tensiune mare ... la 25 de ani

Am o prietena care s-a trezit intr-o noapte ca o intepa inima si-o durea....destul de rau si s-a dus la spital...avea cam 20 tensiune  yikes
Normal ca a inceput sa investigheze problema...analizele uzuale...ies bine (colesterol, glicemie, etc..) ... a facut testul ala cu tensiometru la mana 24 de h....si i-a iesit cam prost...cea mai mica tensiune noaptea 14 ....si cea mai mare cam 19 cu ceva...
A facut ecografie la rinichi ...si cika ar fi ok... doar ca are o pietricica mica la unul din rinichi....intrebarea e de la ce ar putea fi?????
Doc poate ne dai un sfat  buga sau daca stiti un doctor bun ...
Fetele astept pareri puss

baby Dragos hjarta rugaciune

#2 2009-03-10 16:50:55

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

Re: tensiune mare ... la 25 de ani

pietrele la rinichi se fac de la sarurile din apa....ar trebui sa mearga la un urolog.
medicul ce-a zis de tensiune? nu e bine sa o aiba mereu mare....
ar trebui sa evite cafeaua, tigarile, sarea, alcoolul, anticonceptionalele...si sa consulte un medic bun sa gaseasca cauza tensiunii si sa-i dea un tratament ceva.
cu tiroida sta bine?

#3 2009-03-10 16:54:13

Detzy
Insomniac member

pai...da o sa mearga la urolog sa faca si un sumar de urina...i-a zis medicul ca e foarte mare tensiunea si trebuie investigat mai departe...ea nu prea bea alcool...decat ocazional...de fumat fumeaza foaaarte putin (acum cred ca deloc)
uite cu tiroida nu cred ca a facut deocamdata nicio investigatie...dar banuiesc ca urmeaza...da' mi se pare foarte ciudat sa aiba o asemenea tensiune...uite nu mai stiu daca ia anticonceptionale....da chiar sa stii ca o s-o-ntreb...

#4 2009-03-10 17:01:26

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

sa-si investigheze si tiroida pt ca hipertensiunea poate fi cauzata si de disfunctii ale glandei tiroide sau a glandelor suprarenale.
ar trebui sa-si faca si ceva investigatii la inima ma gandesc...
daca dai un search pe google la hipertensiune cauze vei gasi mai multe informatii, totusi medicii de specialitate sunt in masura sa ii raspunda la nelamuriri.

#5 2009-03-10 17:03:40

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

oricum, nu e o tragedie, sunt oameni care fac tratament de la 20 de ani pentru hipertensiune, o pastiluta pe zi, important e ca a descoperit-o la timp si ca o s-o trateze
mai e si factorul ereditar
parintii mei amandoi sunt hipertensivi si eu am o tensiune destul de mare pentru varsta / dimensiunile / stilul meu de viata  neutral

Publicitate

loading...

#6 2009-03-12 12:14:58

Detzy
Insomniac member

mai ea nu e grasa...e ok asa...nici slaba nu e...si intr-adevar tatal ei a avut probleme cu inima..ma rog acum e sub tratament dar ...
si la mine mama e hipertensiva...dar pana acum vreo 5-6 ani era hipotensiva...ca mine de altfel...io chiar si acum dupa ce m-am ingrasat, acum 3 ani, am tensiunea mica in continuare...
i-am zis ieri sa-si faca investigatii la tiroida sa vada ce si cum...si sa vorbeasca cu doctorul la care se duce sa-i spuna si de anticonceptionale...pe care le-a luat pana prin decembrie... mi s-a parut asa foarte ciudat totusi ...ca si-a facut ekg la inima si totul e ok...

Doc am vazut ca esti online...poate ai 2 min. sa te uiti si pe cazul de fatsa

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.