homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Papanicolau interpretare!help-2

#20 2008-07-19 12:27:58

Catya_ace
Membru
Inregistrat: 2008-01-24

Re: papanicolau interpretare!help

Salutare fetelor,

Am facut si eu primul test Papanicolau. Sunt din Craiova, e prima data cand il fac si am aici o foicica scrisa pe ambele parti ..scris de mana si cu prea multe lucruri pe care nu le inteleg.
Asa ca va cer ajutorul ... iata ce e scris la mine:

F1F2 frotiu bogat ceular, ce contine izolate si grupate CEPS, grupuri si placarde CEPI, unele binucleate, re;ativ frecvente PMN lizate, flora mmicrobiana polimorfa
TIP II PAP, C, TV abs

F3 Idem F2 + unele CEPI cu fenomene de cariorexis, altele cu nucleu usor hipertrofiat, cromatina monogena (daca scriu eu bine), citoplasma micro si macro vomolara (parca), rare CEPI multi-nucleate, izolate si grupate celule metaplazice cu nucleu usor hipertrofic si hipereroree (parca), cromatina usor neomogena, izolate si grupate celule PB cu nucleu excentric hipercrom, celule cu citoliza si citofagie, nuclei liberi, frecvente PMN, filamente de mucus
TIP II/III PAP

Sincer .. pe la  nici una din voi nu am vazut asa ceva .. si nici F3 sau TIP III .. sau CEPI ..

Astept raspuns macar sa pricep ce este ..
Doctorita mi-a zis ca nu am nici candida, nici trochomonas, si ca e posibil ca cele de mai sus sa fie date de un proces inflamator, mi-a dat un tratament.. cu ovule si antiinflamator si apoi, la o saptamana dupa el , sa repet papanicolaul ..

Dar pana atunci vreau sa pricep si eu ce scriu ei acolo.

Multumesc!

#21 2008-07-19 15:43:39

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

f2 si f3 = frotiu. se pare ca ti-au facut 2 frotiuri
tip 2 e normal. tip 3 indica o inflamatie/ infectie/ flora bogata
cepi - celule epiteliale parabazale intermediare

deci nimic de speriat in termenii de mai sus. fa cum a zis dr ta

mami de minuni hjarta

#22 2008-07-20 20:35:13

Catya_ace
Membru
Inregistrat: 2008-01-24

Multumesc pentru raspuns! applause

O sa vad ce iese si la al doilea si .. sper sa nu revin cu intrebari tongue

#23 2008-07-20 21:55:22

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

cresti mare tongue

mami de minuni hjarta

#24 2008-07-21 21:16:51

elenyta
Membru
Inregistrat: 2008-07-15

Catya mie mi-a spus doctorita ca nu este bine sa repeti asa repede testul pap. pt ca nu s-a refacut flora. Rezultatul tau seamana oarecum cu al meu. Mie mi-a pus diagnostic " colpita nespecifica"si mi-a dat ovule Klion ssi metronidazol. Apoi o sa-mi faca colposcopie.
Sper sa fie bine si la mine si la voi.
SANATATE!

Publicitate

loading...

#25 2009-03-14 10:50:15

valeria24
Membru
Inregistrat: 2009-03-14

salut! nu stiu ce sa cred: pe rezultatul de la papanicolau a iesit L-SIL si mi-a fost recomandata colposcopia si testarea pt HPV; eu am avut un singur partener sexual cu care am folosit intotdeauna prezervativul si deci imi este greu sa cred ca am o infectie cu HPV; daca nu este asta, despre ce ar putea fi vorba, adica ce fel de leziune pe col as putea avea si de ce? sunt disperata, pt ca ma gandesc ca HPV s-ar putea trata, dar o altfel de leziune nu stiu daca poate fi complet reversibila sau daca nu va evolua; nu stiu daca este cazul sa ma panichez, sau daca problema ema are o rezolvare definitiva; as dori opini unui medic

#26 2009-03-14 10:56:12

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

nu sunt medic... dar iti pot spune ca la pap-ul indica doar o suspiciune pentru HPV, ca sa afli daca ai virusul trebuie sa faci tiparea.

leziunea se poate rezolva, fie cu tratament fie prin ERAD/ cauterizare laser/ crioterapie, etc.

#27 2009-03-14 13:35:02

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

valeria24 a scris:

salut! nu stiu ce sa cred: pe rezultatul de la papanicolau a iesit L-SIL si mi-a fost recomandata colposcopia si testarea pt HPV; eu am avut un singur partener sexual cu care am folosit intotdeauna prezervativul si deci imi este greu sa cred ca am o infectie cu HPV; daca nu este asta, despre ce ar putea fi vorba, adica ce fel de leziune pe col as putea avea si de ce? sunt disperata, pt ca ma gandesc ca HPV s-ar putea trata, dar o altfel de leziune nu stiu daca poate fi complet reversibila sau daca nu va evolua; nu stiu daca este cazul sa ma panichez, sau daca problema ema are o rezolvare definitiva; as dori opini unui medic

nici eu nu sunt medic insa pot sa-ti spun ca leziunile nu apar neaparat datorita infectiei cu hpv. ce-i drept l-sil e asociata de obicei cu hpv dar asta nu inseamna ca il ai. si nu iti dori sa ai hpv caci e un virul care il vei avea toata viata si din cauza caruia pot aparea oricand leziuni. toate leziunile se trateaza..fie ca faci tratament medicamentos, fie ca le cauterizezi etc
nu te ingrijora caci se rezolva insa cea mai rea varianta(si nu cea mai buna) ar fi sa ai hpv

#28 2009-03-14 14:52:36

valeria24
Membru
Inregistrat: 2009-03-14

deci se rezolva? cu sau fara urmari, sechele?imi este foarte teama ca leziunea ar putea evolua; despre infectia cu hpv nici nu stiu ce sa cred, nu inteleg cum s epoate transmite daca folosesti prezervativul, sau cate de greu poate fi sa-l asezi corect? ca doar nu e vreo filozofie; oricum, sunt foarte ingrijorata in continuare si sper sa pot spune la un moment dat ca a trecut si asta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.