homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sisarcina

#1 2009-03-17 21:35:00

flosun
Membru
Inregistrat: 2009-03-17

sisarcina

buna...am 19ani si acum 2 sapt am avut contact neprotejat...am facut sex de 2 ori la rand numai k el si a dat drumul in afara...menstruatia treb sa mi vina acum 6 zile si nu mi a venit.test de sarcina inca nu am fc...e posibil sa fiu insarcinata?multumesc

#2 2009-03-17 21:39:37

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Re: sisarcina

Calculeaza-ti intai perioada fertila dupa urmatorul sistem:

Metoda calendarului (Ogino-Knauss) se bazeaza pe constatarea ca ovulatia se produce aproximativ cu 2 saptamini inainte de menstruatia urmatoare (aproximativ la mijlocul ciclului menstrual). Se va tine cont de faptul ca durata de viata a spermatozoizilor este de 7-8 zile (si uneori si capacitatea de fecundare se mentine tot atit). Ovulul isi mentine capacitatea de a fi fertilizat 12-24 ore dupa ovulatie. Pentru un ciclu menstrual regulat de 28 zile perioada fertila va fi intre a 7a si a 16a zi. Pentru situatia unui ciclu menstrual neregulat, formula de calcul propusa de Ogino este: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung.

Se cere ca femeia sa aiba un calendar precis al duratei ciclurilor menstruale pe o durata de minim 6 luni.

Indicele de esec este de 15-40%.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#3 2009-03-17 21:43:40

Anca12
Full member
Inregistrat: 2009-02-02

Da, e posibil.Metoda folosita nu e deloc sigura ...eu as face un test...si inca unul...pana imi vine sau pana imi apar doua liniute ...
Intarzierea poate sa fie si de la o raceala, stres...

#4 2009-03-17 21:53:59

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Testul il poti face la o saptamana de la intarziere, sau la 3 saptamani de la contactul cu risc, by the way.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.